Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Potrzebny jest głód w Europie ale taki jak w 14 i chyba 18wieku to wtedy może coś się zmieni w głowach tym eurodebilom  i uszanują kromkę chleba i choć kawałek miesiwa 

Edytowane przez Łolek
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Potrzebny jest głód w Europie ale taki jak w 14 i chyba 18wieku to wtedy może coś się zmieni w głowach tym eurodebilom 

Złe złym przezwyciężać?

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Pięknie przymarzło, co miałem to rozdałem. Dzisiaj dowiozą i jutro się rozsypie. Mokrości nie ma, niepewne dołki suchą stopą objechane

To dawaj do mnie bo ja już trzeci dzień muszę poświęcić na pier**l... soltysowanie 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Złe złym przezwyciężać?

Radykalne środki przynoszą najlepsze efekty i jakby taki jeden z drugą skórzane paski z głodu zjedli to potem na mleko i mięso czy chleb że zboża by z zachwytem patrzyli 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Radykalne środki przynoszą najlepsze efekty i jakby taki jeden z drugą skórzane paski z głodu zjedli to potem na mleko i mięso czy chleb że zboża by z zachwytem patrzyli 

Tylko że to nie tylko tych oszołomów by dotkneło. Co winni inni?

Opublikowano

@mf362 znajomy mówił, że kiedyś jak jej używał, to nie chciała odbić i mieli problem z rozłączeniem i już nie próbowali. Także wolałem nie ryzykować. No i narazie nie było potrzeby. No może jak mi ten przód padł, to może by wtedy pomogl

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

To dawaj do mnie bo ja już trzeci dzień muszę poświęcić na pier**l... soltysowanie 

Ja wczoraj dowiozłem gnoju, zaorałem i, w ramach testu nabytku, przygotowalem kolejną działkę pod gnój. Dzisiaj nawozy i może coś się jeszcze uda. 

Marek wytargałem już łącznie 27 rozrzutników i posunąłem się o metr na pryzmie🙆. Kiedy ja to wywiozę 🤦

Opublikowano

1,5 ha posiane. Siewnik nie zawiódł po mimo niemal 47 lat przebiegu.

Dziś już takich nie robią🤭🤭🤭🤣🤣🤣

20230317_072340.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Zachciało się kariery politycznej to trzeba dzierżyć 😉 ja się stroję i jadę mamuśkę wyrywać ze szpon szpitalnych

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

A w duchu płaczesz.... 😁 z Pjoterem dyskutujta sobie bo my ze slawkiem akurat dawke ukladamy

Nie płaczę, nie płaczę...przyzwyczaiłem się, żeby nie gadać o polityce i tak mi dobrze...chociaż nie mówię, że nie obserwuję trochę, co te wszystkie przedstawiciele narodu wyprawiają...na wybory chodzę, oprócz jednych...wyboru sołtysa 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Łolek napisał:

Potrzebny jest głód w Europie ale taki jak w 14 i chyba 18wieku to wtedy może coś się zmieni w głowach tym eurodebilom  i uszanują kromkę chleba i choć kawałek miesiwa 

Wtedy jeszcze dokręcą śrubę bo powiedzą że to prze zmiany klimatu.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

20230317_072340.jpg

Oo, a tu wypominają, że porzeczka taki kasiasty, kupują lejki po 30tys... Patrzta jaki chłop oszczędny 😁

• Haha 2
Opublikowano

kurna-po calej zimie ostra jazda-10 godzin na ciagniku ,jakos poszlo.

cos trzeba dzisiaj zasiac, owies na poczatek,, slonce pieknie swieci , przymrozek byl,wiec chwile zeby obeschlo i do dziela - bedzie czym  w zimie palic 🤣

wprzyszlym tygodnui mialo ostro, padac ale prognoz sie zmienily.

na szczescie amerykanskie modele przewiduja normalna wiosne i lata, bo europejskie strasza susza i upalami.

Opublikowano
mf362 napisał:

Przynajmniej wody nie trzeba wlewać czy też na płynie że problem palić. 

Rzec można Deutz made in ZSRR. Gościu co regenerował mi pompę wtryskowa,wspominał coś ze ruscy skradli patent na te silniki chłodzone powietrzem od Niemców. A czy to prawda . 

A jak ci pali w mrozy ?

bo skradli nawet nie tylko silnik a i skrzynię biegów też widziałem we francji wózek widłowy z takim silnikiem i skrzynią biegów... nawet nim jeździłem...

Opublikowano
Łolek napisał:

7 godzin temu, konteno napisał:

i grubszego portfela , znajdź taki traktor w budżecie który chciał dać za 80ke lub dał za zetora 

Dobry zetor też kosztuje 

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-7340-turbo-krajowy-stan-idealny-100-oryginal-bardzo-zadbany-CID757-IDTyygt.html https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-fend-CID757-IDTC7GG.html 🤦‍♂️🙆‍♂️😁

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, pedro2 napisał:

Zachciało się kariery politycznej to trzeba dzierżyć 😉 ja się stroję i jadę mamuśkę wyrywać ze szpon szpitalnych

16 lat temu nie myślałem o karierze. Jeszcze rok i się uwolnię, tą kadencję już nie potrzebnie się zgodziłem 

Zdrówka dla rodziców 

Edytowane przez Łolek
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Agrest napisał:

20230317_072340.jpg

To chyba jakiś ocynkowany starszej generacji Amazone.Dobry jest tylko ze napęd się szybko męczy i ramię rozrzutowe lubi po robocie spuchnąć 😁 Za to dokładność i ekonomia użytkowania pierwyj sort

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
gregor1284 napisał:

A w duchu płaczesz.... 😁 z Pjoterem dyskutujta sobie bo my ze slawkiem akurat dawke ukladamy

dawke 🤔 czego 🤔 nie w temacie jestem...🤦‍♂️

Pafnucy12 napisał:

4 minuty temu, Łolek napisał:

Tylko że to nie tylko tych oszołomów by dotkneło. Co winni inni?

ano że pozwolili tym debilom głos zabierać 🤔 i do rządów dopuścili...

Opublikowano (edytowane)

Jesteś. O ten wczorajszy handelek z Piotrem mu chodziło. Ja teraz chyba na pszczoły się będę przestawiał...i muszę Pioterowi chyba próbę kręconą zrobić 🤔😉

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Mój sąsiad to jest gość nie zawodny 400metrow pole  i 4-5 metrów od granicy już mam posiane NPK

IMG_20230317_091221_432.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v