Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie jest ciepło bo to polska kabina dokupowywana

Ma 43 lata i nie jednego nowego dżondyra przeżyje. 

To takowy zakup jak ja miał 7 lat. 

On ma dożywocie u nie nawet jakby 5 germańców tusek dał za wygrane wybory 

Rychu to Ty już masz 50 lat?   :)  O to już też ostro z górki.   :D

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
18 minut temu, marcin19071980 napisał:

Od przyszłego roku na zachodzie mają być w oborach maty pochłaniające CO2 i każdy rolnik będzie musiał w zależności od ilości posiadanych zwierząt posadzić ileś tam drzew na swoich gruntach.Ciekawe kiedy u nas.

Ciekawe czy mleko od banderowców też będzie pozyskiwane z tak wyposażonych obór 🤔

24 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🙋‍♂️

-2°,☀️

Po zabiegu

IMG_20230317_054058.jpg

Na mrozie siane to wyparuje 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Od strzała tylko rozrusznik szybki

Świeca odpreżnik i zapala od razu. 

Rysiek, a jak już przyjadę, to dasz się kajtnąć Ruskiem?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Rychu to Ty już masz 50 lat?   :)  O to już też ostro z górki.   :D

No już

6 minut temu, soltys48 napisał:

Ciekawe czy mleko od banderowców też będzie pozyskiwane z tak wyposażonych obór 🤔

Na mrozie siane to wyparuje 

Otoczka wapna trzyma będzie ziemia od od dołu podbierać azot a do góry wapno nie pósci

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Rysiek, a jak już przyjadę, to dasz się kajtnąć Ruskiem?

Co Ty z tym kajtaniem, z koleżanką chcesz się kajtnąć, ruskiem chcesz się kajtnąć, Jawą chcesz się kajtnąć, czymś tam jeszcze kajtnąć, ino byś się kajtał. :P

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No bo lubię to...🤷‍♂️😐 

A najlepsze że każdy mówi że oki, tylko Ryszard nie i nie....

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

chce ktoś szczeniaka bo mam do oddania.

Jakie?

Opublikowano
34 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Od przyszłego roku na zachodzie mają być w oborach maty pochłaniające CO2 i każdy rolnik będzie musiał w zależności od ilości posiadanych zwierząt posadzić ileś tam drzew na swoich gruntach.Ciekawe kiedy u nas.

Tylko ciekawe ile CO2 wytworzy się przy 

produkcji takich mat 🤔

Opublikowano
37 minut temu, marcin19071980 napisał:

Coś ostatnio czytałem że qq szybciej i więcej pochłania co2 niż lasy. Ale to niedobra spominac 

20 minut temu, soltys48 napisał:

Z ekologicznych krajów mercosuru

5 minut temu, Łolek napisał:

produkcji takich mat 🤔

Pewnie nie więcej pójdzie w atmosferę niż przy produkcji aku do tesli

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Łolek napisał:

produkcji takich mat 🤔

Aaaa, człowieku co oni tam wymyślają to cuda na kiju.Jak do nas to dojdzie to będziecie tragedie mieli z tymi krowami.Co drugi dzień KUMISJA albo KUNTROLA.I też strajkują protestują i H.... to daje.Robia co chcą w tej Brukseli

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

No bo lubię to...🤷‍♂️😐 

A najlepsze że każdy mówi że oki, tylko Ryszard nie i nie....

Sorry wiem o co chodzi, ale  Twój post zabrzmiał teraz jakbyś i na Ryszardzie chciał się też kajtnąć   :P  może też tak to odbiera?      xD Zaraz będzie emotka złośnica dla mnie.   :D E tam trochę humoru z rana nie zaszkodzi.   :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Sorry wiem o co chodzi, ale  Twój post zabrzmiał teraz jakbyś i na Ryszardzie chciał się też kajtnąć   :P  może też tak to odbiera?      xD

A feee

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale przecież z bagien też między innymi wydziela się ten gaz który krówki emitują 🤔 

Nie podpowiadają bo zaczną osuszać bagna biebrzy 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

A feee

Miałem na myśli obchód podmokłych pól u Ryszarda i żeby przeniósł Pafnucego na barana.    :P No feee, bo jakby można by było Ryszarda tak wykorzystać, żeby tylko butów nie ubrudzić.

• Haha 3
Opublikowano
25 minut temu, marcin19071980 napisał:

Aaaa, człowieku co oni tam wymyślają to cuda na kiju.Jak do nas to dojdzie to będziecie tragedie mieli z tymi krowami.Co drugi dzień KUMISJA albo KUNTROLA.I też strajkują protestują i H.... to daje.Robia co chcą w tej Brukseli

Cytując autorytet: "gdyby natura chciała, żeby krowa miała matę pochłaniającą CO2, to by jej ta mata na d..pie wyrosła". Dla takich właśnie autorytetów nie trawie polityków i polityki

Mietek nawet nie próbuj 

Opublikowano

@daron64w tym case blokada ci nie działa wgl ?

Ostatnio oglądałem filmik z naprawy 1455 i ktoś pod filmem też miał problem z 1056 , jak zaskoczyła to już nie dało się jej rozłączyć. Mechanizm różnicowy padł znów innemu. Także lepiej nie próbować jej załączać. 

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Cytując autorytet: "gdyby natura chciała, żeby krowa miała matę pochłaniającą CO2, to by jej ta mata na d..pie wyrosła". Dla takich właśnie autorytetów nie trawie polityków i polityki

Mietek nawet nie próbuj 

A daj Ty mnie spokój. 

Wymyślił krowę z materacem na d*pie...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v