Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Co myślisz o uprawie ziemniaków w systemie kwadratowo gniazdowym?

Cóż sądzę... O technice słyszałem ale nie widziałem na własne oczy, nie próbowałem. Ponoć ruski patent. Niby się dało zabiegi mechaniczne robić w poprzek i wzdłuż.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Jasne, ale jutro ..

No jutro , dziś nie będe Ciebie gonił po nocy bo żona jeszcze pomyśli że masz jaką gorzałę schowaną w garażu 😛

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Przeszkodzę w rozmowie ale następna bezpieczna jazda na drodze , jest takich co raz więcej SZYBKOŚĆ I PEWNOŚĆ SIEBIE .

Makabryczny wypadek w Stanowicach. Samochód owinął się wokół drzewa

Tragiczny wypadek na drodze wojewódzkiej numer 374 w Stanowicach (woj. dolnośląskie). Kierowca stracił panowanie nad samochodem i uderzył z dużą siłą w drzewo. Mężczyzna zginął na miejscu. Okoliczności zdarzenia bada policja pod nadzorem prokuratora.

Stanowice. Tragedia na drodze wojewódzkiej. Nie żyje kierowca samochodu osobowego

Makabryczny wypadek miał miejsce w sobotę 11 marca w Stanowicach. Przed godziną 7 rano do Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Świdnicy wpłynęło zgłoszenie o incydencie drogowym na drodze DW374. Po dotarciu na miejsce strażacy ujrzeli doszczętnie zniszczony samochód. Kierowca stracił kontrolę nad pojazdem, po czym uderzył w przydrożne drzewo. Mężczyzna zginął na miejscu.

https://goniec.pl/makabryczny-wypadek-w-stanowicach-samochod-owinal-sie-wokol-drzewa-ds-wbc-110323?fbclid=IwAR0cGMA2IrJCTNxit7zZzjFtIkrYFndf7rX94y-02I2pVOctHhieZj6CGdc

https://goniec.pl/dwaj-mezczyzni-zgineli-w-wypadku-k-makowa-mazowieckiego-smierc-czekala-na-nich-na-prostej-drodze-ar-wij-110323?fbclid=IwAR04Q63hJcsOGCwgEWM7MbevenpofSzGNRqzhaVx27VJ61o8G60Gbpmlz1Q

Kopia_Projekt_bez_tytulu_74_b0ef3c7e72.png

Jak tam chłopie? Wstałeś już?

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No jutro , dziś nie będe Ciebie gonił po nocy bo żona jeszcze pomyśli że masz jaką gorzałę schowaną w garażu 😛

Nom...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Cóż sądzę... O technice słyszałem ale nie widziałem na własne oczy, nie próbowałem. Ponoć ruski patent. Niby się dało zabiegi mechaniczne robić w poprzek i wzdłuż.

Sadzone to musi być mocno precyzyjnie 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Zdrówko tych co nie mogą ;)

Dzień się skończył przyjemnie ;)

Dzięki. 😀

Twoje też i innych. 😁

16785656773914572682619118718619.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

@gregor1284 

Czemu małe murzynki nie mogą dostawać tabletek ? 

To proste. Nie wolno brać leków na pusty żołądek 

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A jeszcze jakby jesionkę założył

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Sadzone to musi być mocno precyzyjnie 

O czym Wy gadata?

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

A mnie coś się internet kleszczy i zdjęcia nie mogą się wczytać...

U mnie to samo od dwóch dni. 🤔🤨

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

O kartoflach i uprawie

No dobra, ale jakaś taka insza ona

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Gregor jak tam nasz ulubieniec ortograf usunął się czy faja zmiękła?

Dziś tylko tu przebywam i tu go widac nie było cały dzień. Temat mam do Ciebie big deal zrobiem. Po mlecznych aparaty Ci zostały? O I dysgraf się pisze 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To zmierzysz mi te rure ?

Weź lepiej dobieraj słowa bo co najmniej dwuznacznie piszesz🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Pigmei napisał:

To nie tak

Teraz jest inna mentalność kierowców, inne przyzwyczajenie i potrzeby wygody, a ze obecne są szybsze, nocześniejsze, wygodniejsze  i silniejsze to tylko przejaw postępu.

Powiedzmy, że pamiętam tą inną mentalność jak ojciec miał co chwila bok w samochodzie obity o coś..... W sumie nie on tylko.  Sporo ludzi się kiedyś tylko dlatego nie zabiło, bo ruch na drogach był mniejszy. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Zbyniu ony wpadły na takiego pomysła, że będą pyrki, jak truskawki sadzić 🤔. Tak to zrozumiałem 

Nie my. Kraj nam uwsteczniaja to i ja sąsiada namowie żeby się z uprawą uwstecznił

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ciekawe to jest ale ja to już tego nie spróbuję.

Czemu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v