Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@hubertbRaczej problemu z częściami chłopaki nie mają. Przyjechała dziewczyna t rokiem z 22 na serwis  olejowy a przy okazji wyszło że połowę klocków ma i klientka chciała wymienić to poszedł z biura przyniósł klocki i mieli montować. My nawet w szopie jak robiliśmy to wszystko do zawieszeń passata czy a4 i pochodnych mieliśmy na miejscu. Tuleje na tylne wahacze do vectry też były bo to najczęściej przyjeżdżało. No i sobota jest zarezerwowana dla klientow ktorzy zjezdzaja na weekend do domu no to ten vw byl z olsztyna, na podnosniku peugot jakiegoś typa który w stoczni pracuje i mialo coś dojechać z krakowa

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Dla mnie to ona chyba za malutka 😛

To kup sobie większą. A tak z ciekawości ten wywalony jęzor to czemu ma służyć bo nie rozumiem?

Opublikowano

Wczoraj ciepło i słonecznie a dzisiaj pada śnieg.

Graphite czy Makita  co wybrać ? Inne firmy mnie nie interesują z pewnych względów.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jak to po co. Żeby zachować czystość. Te krowy jeszcze masz?

Mi nie grozi, że jakaś na mnie poleci. Rodzice mają.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Raczej problemu z częściami chłopaki nie mają. Przyjechała dziewczyna t rokiem z 22 na serwis  olejowy a przy okazji wyszło że połowę klocków ma i klientka chciała wymienić to poszedł z biura przyniósł klocki i mieli montować. My nawet w szopie jak robiliśmy to wszystko do zawieszeń passata czy a4 i pochodnych mieliśmy na miejscu. Tuleje na tylne wahacze do vectry też były bo to najczęściej przyjeżdżało 

U mnie nie trzyma się stanów magazynowych. Zresztą mało który warsztat teraz trzyma. Chyba że te które w specjalizują się w jednej marce. Jedynie co jest w dużych ilościach to olej i płyn chłodniczy. Tyle że naprawiam starocie i auto z ulicy do mnie trafia raz na miesiąc. Druga sprawa to czas od pracowaliśmy od 8 do 12 sąsiedzi do 14 ale oni mieli sprzątanie hali od 13. Od roku tylko mali robią w soboty. Duże warsztaty wszystkie widzę zamknięte. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

U mnie nie trzyma się stanów magazynowych. Zresztą mało który warsztat teraz trzyma. Chyba że te które w specjalizują się w jednej marce. Jedynie co jest w dużych ilościach to olej i płyn chłodniczy. Tyle że naprawiam starocie i auto z ulicy do mnie trafia raz na miesiąc. Druga sprawa to czas od pracowaliśmy od 8 do 12 sąsiedzi do 14 ale oni mieli sprzątanie hali od 13. Od roku tylko mali robią w soboty. Duże warsztaty wszystkie widzę zamknięte. 

Do psa czy vaga filtry itp mają bo wiesz ze to między sobą zamienne. Dużo tego nie gromadzą bo w odległości 2km dosyć duży sklep który otworząnawet i o północy. 30km do hurtowni motoryzacyjnej to jak przy sobocie coś brak to dowioza albo ktoś podskoczy. Tu nie jest duży warsztat a w soboty to głównie szef ogarnia cos z praktykantami i dziś jednego pytałem to wcale tak na ochotnika w soboty nie przychodzą. Dużo nowych aut jest to on to ogarnia i jakieś naprawy gwarancyjne też.

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Chyba dla tych z dabos co im robaki tak smakują.

Ich to nie dotyczy. Oni mają tylko te robaki produkować. Masz nie mieć co do gara włożyć i nic nie będziesz produkował. Głodny będziesz to i robaków się najjesz a żebyś miał na te robactwo pieniądze to pojedziesz na zachód 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

30km do hurtowni motoryzacyjnej to jak przy sobocie coś brak to dowioza albo ktoś podskoczy.

30 km to 60km w dwie strony, podróż za jeden uśmiech jak pojedziesz o 8 na 10 wrócisz oO. 

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tu nie jest duży warsztat a w soboty to głównie szef ogarnia cos z praktykantami i dziś jednego pytałem to wcale tak na ochotnika w soboty nie przychodzą.

No nie znam nikogo kto w sobotę do roboty przychodzi na ochotnika. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertb napisał:

30 km to 60km w dwie strony, podróż za jeden uśmiech jak pojedziesz o 8 na 10 wrócisz oO. 

No nie znam nikogo kto w sobotę do roboty przychodzi na ochotnika. 

Krajówka. Chociaż nieraz jak ja pojechałemdi szlifierza czy z wtryskami to i 4 godziny mi zeszło 

Jest niedaleko zaklad Ikei to chętnie ludzie chodzą w niedzielę czy święta a nawet I nadgodziny jakieś robią 

Edytowane przez gregor1284
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v