Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A właśnie. Życzeń mi nie złożyłaś, jestem zniesmaczony 

Cierpliwości. Zresztą boję się składać jak życzenia na dzień kobiet u niektórych powoduje burze umyslow

Opublikowano
10 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Rysiu nasi tworzą więcej absurdow jak UE ...😋

I tu  wyjątkowo się z tobą zgodzę  nasze urzędniki prześcigają się w tym z UE dostali tylko wytyczne 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

O, prezencik na dzień chłopaka od ciała pedagogicznego wleciał. Trzeba by zaprosić koleżanki na dół. Przecież ja nie spożywam. 😉 

IMG_20230310_103128.jpg

zeby tylko po takim spozywaniu grono pedagoiczne sie nie powiekszylo-znaczy nie przybyl kto za pare lat do nauczania 🤣

rano bylo pieknie-cieplo sloneczko a teraz wieje ostro.

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

O, prezencik na dzień chłopaka od ciała pedagogicznego wleciał. Trzeba by zaprosić koleżanki na dół. Przecież ja nie spożywam. 😉 

IMG_20230310_103128.jpg

Pierwsze myślałem że Pedigree dostałeś 

• Haha 5
Opublikowano

sypie śniegiem od rana, a sąsiad go się stara na brązowe przerobić 😆

npk od razu w systemie korzeniowym będzie 😃

Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Od razu gorzej ,czy jakimś czasie . gdy po jakimś czasie to czeka jeszcze jeden zabieg ,mniej inwazyjny ,i wzrok poprawia się ,cos tam w oku laserem wypalają . U mnie to perfekto  na razie. Ponoć najważniejsze na początku unikać wszelkich prac [nie u mnie] , a już najgorsze co jest to widły ,czy szufla  ,jak podnosisz łajno to naprężasz mięsnie brzucha ,a od tego to już naprawdę oko waliło .  W sumie można i to robić ,ale nie starym systemem ,nabrać powietrza i heja ,oczy na wierzchu .  Cielaka wyciągałem bez tego stękania i ok ,tylko trza o tym pamiętać ,bo inaczej oko przypomni ,a gdzie granica wytrzymałości nikt nie wie .

Nie wiem, 4 lata już nie żyje. Miał to robione jak miał grubo ponad 80 lat.

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Ach te południe. ;) U nas buro, zimno, śnieg padał, a teraz deszcz. Zimny deszcz... 

Wiatr zimny jak sk*rwesyn. 

Kurła, dzwonił żeby traktor dziś odstawić. To jakby owies dojechał i była pogoda to w przyszłym tygodniu mieszanka będzie mogła iść do ziemi.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ajć

received_898292024812088.jpeg

Śniegu na drodze nie było widać , nie potrafią ludzie prowadzić samochodu , nie powinni mieć prawa jazdy są , zagrożeniem dla siebie i innych . Taki kierowca powinien mieć OC - na 4 tyś zł 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Śniegu na drodze nie było widać , nie potrafią ludzie prowadzić samochodu , nie powinni mieć prawa jazdy są , zagrożeniem dla siebie i innych .

Powiem krótko pier**lisz bzdety 

Nie ma mądrych każdy może popełnić błąd, narobiłem się aut po takich kozakach jak ty co wszystko wiedzieli 

• Like 3
Opublikowano
45 minut temu, Belaruss820 napisał:

W Łomazach to ma byc razem z kursem chemizacyjnym bo zazwyczaj kierownik jest i o tych ekoschematach cos powie.

Prawie jak deutz warrior🤭

Jakoś mi nie po drodze na tą chemizacje coś poszukam w internetach. Szkoda że w Piszczy się nie załapałam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v