Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No jakby nie było jakieś 13 ton azotu wiosną mam do rozsiania ,to nie chce żeby mielilo

Marek to czym się różni komet do innych 🤔 lepszy ?

Z 3 tys będziesz chciał 🤔

3900 to też 3

• Like 2
Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał:

Czegoś nie mówił, ja kupił po 3000 import bez in... 

Dzisiaj dzwoniłem i się dowiedziałem. Dobrze że w grudniu nie kupiłem jak mój brat (tzn jego zarządca ojciec nasz). Jutro pewnie pojadę po nawóz.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

A klapnąć z liścia mężowi też lubisz jak kasy by nie chciał oddać 

U mnie wszystko wspólne pieniądze, dom dzieci też, więc jakie ma znaczenie kto za coś płacił, wiadomo że ja nie kupuje firan czy zasłon a żona nawozu czy maszyn ale oboje wiemy co się dzieje vw kasie 

Marek, najpierw trzeba mieć tego męża 🤷

A na marginesie, to dzisiaj został mi pokazany filmik z sobotniej imprezy....no się panie bawią uuuuu...aż miło popatrzeć...ale w damskim gronie....jedyny facet jaki tam był to dj...chyba, że czegoś celowo nie nagrały 🤭🤷

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A to urwa mało 🤦

Dla niego może mało dla ciebie dużo. A taki co ma 100ha+  powie że kropla w morzu.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia panie Adamie

Opublikowano
41 minut temu, gregor1284 napisał:

Eh te wasze peło 

20230306_121343.jpg

Raczej eh te pisowskie szuje...

Rozprawa niejawna i wyrok prawomocny skazujący pedofila zapadł już w 2021.A teraz cala ta pisowska banda zaczeła wrzucać wszędzie posty, ze utajniono sprawę, bo mama ofiary według nich chciała KRYĆ OPRAWCE, bo tez byl z PO, a wskazali prawie ze bezpośrednio, kto byl pokrzywdzonym.

3a0939da2966047d0ee6cbebdc7587a9c72b1dbe595f7050e38380ed7f270abc.png

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

🤷

A na marginesie, to dzisiaj został mi pokazany filmik z sobotniej imprezy....no się panie bawią uuuuu...aż miło popatrzeć...ale w damskim gronie....jedyny facet jaki tam był to dj...chyba, że czegoś celowo nie nagrały 🤭🤷

Pewnie tak było. 

Albo wiesz jak się kończą męskie wypady i nie ufasz

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Jak dla mnie dużo. Mam 5 ton azotowych i myślę, że w zupełności wystarczy

Mietek...ferie dzisiaj miały być🤭

To nie dużo masz 

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Pewnie tak było. 

Albo wiesz jak się kończą męskie wypady i nie ufasz

Za moją żonę to akurat mogę rękę dać obciąć...i nie piszcie nawet, że nie mam już ręki

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nie dużo masz 

Wg mnie odpowiednio i wystarczająco 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

Emeryci narzekają na putyflację

I pazernych rolników. 

wczoraj z ciotką miałem taką debatę 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Za moją żonę to akurat mogę rękę dać obciąć...i nie piszcie nawet, że nie mam już ręki

Wg mnie odpowiednio i wystarczająco 

Ja bym jeszcze więcej potrzebował , ale 🤷 saletra 3200 , saletrzak 2750 ceny z dziś 

10 minut temu, Łolek napisał:

3900 to też 3

Nooo 🙂

Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

Dla niego może mało dla ciebie dużo. A taki co ma 100ha+  powie że kropla w morzu.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia panie Adamie

Pana to sobie w kieszeń schowaj😁 A saletrę nie wiesz po ile ma ten twój dostawca🤔

Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał:

Dzisiaj dzwoniłem i się dowiedziałem. Dobrze że w grudniu nie kupiłem jak mój brat (tzn jego zarządca ojciec nasz). Jutro pewnie pojadę po nawóz.

Od 18 marca mogą ceny nawozów grubo w dół pójść jeśli nie zostaniemy tylko szlakiem do jego przewalenia 

9 minut temu, tomek222 napisał:

Raczej eh te pisowskie szuje...

Rozprawa niejawna i wyrok prawomocny skazujący pedofila zapadł już w 2021.A teraz cala ta pisowska banda zaczeła wrzucać wszędzie posty, ze utajniono sprawę, bo mama ofiary według nich chciała KRYĆ OPRAWCE, bo tez byl z PO, a wskazali prawie ze bezpośrednio, kto byl pokrzywdzonym.

3a0939da2966047d0ee6cbebdc7587a9c72b1dbe595f7050e38380ed7f270abc.png

Pisowce peowskie brudy wyciągają ale o tym jak morawiecki koleżankę z banku zachodniego łotosił jak piorun jabłonkę to już cisza....

Ciekawe czy Antoni dmucha tego szafarowicza. Etat wyłapał za chwalenie pisu a nasz Richard co? 

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

I pazernych rolników. 

Może w tamtym roku po lutym czytała co wypisywali nie którzy w cenach pszenicy czy mleka

Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

A klapnąć z liścia mężowi też lubisz jak kasy by nie chciał oddać 

U mnie wszystko wspólne pieniądze, dom dzieci też, więc jakie ma znaczenie kto za coś płacił, wiadomo że ja nie kupuje firan czy zasłon a żona nawozu czy maszyn ale oboje wiemy co się dzieje vw kasie 

A daj spokój ...

Gwarantuje że facet który oddaje żonie wypłatę ma dużo lewizny i oddaje dla świętego spokoju ... 

Sam mam znajomego co robi przy przetargach to z pensji się śmieje po prostu 

Słyszałem o przypadku że para latami wynajmowała mieszkanie należące do faceta

Ugadal się z sąsiadem że co miesiąc będzie przychodził po kasę za wynajem 😂

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja bym jeszcze więcej potrzebował , ale 🤷 saletra 3200 , saletrzak 2750 ceny z dziś

Krajowe nawozy drogie. Kup import lub ekologia

8 minut temu, stempos1980 napisał:

Pana to sobie w kieszeń schowaj😁 A saletrę nie wiesz po ile ma ten twój dostawca🤔

Adam w cenach nawozów pisałem ale Tobie kolego i tu powtórzę saletrzak upainski 2400 saletra i mocznik import 2800 krajowa 3200 sól potasowa 3500 wszystko ceny brutto poddaje

• Thanks 1
Opublikowano
30 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tu twierdzą że nie mam tyle ha a i nawozów też wcale nie daje 

Ty lubisz czasami sobie po koksować?

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No to tak dużo według ciebie ? Pierwsza dawką na oziminy rankiem jak będzie przymrozek 2-3 dni i rozsiane , później siew jarych kilka dni i aplikacja azotu przed , na trawy gdzieś tak po 15 kwietnia zawsze sypie ,później kukurydza no i początek maja druga dawka na zboża ozime , w czasie rozłożone to ja tego nie odczuwam 🤷 ciapkiem 5 jeżdżę to szybko idzie

Oki.

Dużo 

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Sam mam znajomego co robi przy przetargach to z pensji się śmieje po prostu 

Słyszałem o przypadku że para latami wynajmowała mieszkanie należące do faceta

Ugadal się z sąsiadem że co miesiąc będzie przychodził po kasę za wynajem 😂

Mądre.

Dzisiaj podjechałem do znajomego pogadać i jego 92letnia babcia że dzisiejsze dziewczyny są pazerne i tylko kasa im w głowie 🤣 po mojej odpowiedzi wyprosiła mnie.

A odpowiedź była następująca ciociu i w waszych czasach się liczyła kasa bo żadna z was nie chciała wyjść za mąż za faceta co miał mało ha i zwierząt

Opublikowano
32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kilkanaście. Pomiędzy 10 a 20 dodajemy naście. 

Azotu

Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

I pazernych rolników. 

Jak czytała po forach internetowych w marcu lub kwietniu niektóre wpisy w cenach pszenicy i mleka to możliwe

Opublikowano

Bawta się Pnie i Panowie. Żona mnie namówiła na wyjazd marketowy, chociaż nie bardzo mi się to uśmiecha 

@limonka czyli jak mnie poprosi, żebym zapłacił że wspólnego konta, to mam tego nie robić wg Ciebie?...nic z tego 🤷

Opublikowano
23 minuty temu, HF86 napisał:

I pazernych rolników. 

Mam nadzieje ze ta kobieta nie ma już wstępu do twego domu i że nic wyprodukowanego przez rolnikow już nie będzie używać 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v