Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, gregor1284 napisał:

Wpadasz w sobotę na tą galę? 

@pedro2 a Ty?

A gospodarz premium będzie?👊 🚑🚑 😁

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

szczerze to jednak wolę przelewy z Polmleku😂

nadal mogę sobie o takim tylko pomarzyć 😛 zresztą tak jak i o ładowarce 😂

Mądra odpowiedź 👍 

Lepiej skromniej, ale godność mieć 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Walk. K1, MMA i pro am bodajże 

Pokaż kartę walk

Opublikowano

Cześć wam wszystkim 🙋

Słuchajcie mam pytanie, jak się sprawdzają w agregacie takie wałki na łańcuszkach nie za słabo zagłębiają się w glebe 🤔 ,czy lepsze jednak te z dociskiem 

I poproszę szybkie odpowiedzi ,bo sprawa jest niecierpiąca zwłoki 🙃

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Cześć wam wszystkim 🙋

Słuchajcie mam pytanie, jak się sprawdzają w agregacie takie wałki na łańcuszkach nie za słabo zagłębiają się w glebe 🤔 ,czy lepsze jednak te z dociskiem 

Miałem w agrofaktory ciągnięte na łancuszkach i docisk też miały, teraz mam na sprężynach 

Bez docisku to szkoda sobie głowy zawracać

17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Yyyy.

...świętujeta dzisiaj?...

No od5,30 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Cześć wam wszystkim 🙋

Bierz z dociskiem.

W mojej parafi też rekolekcje dziś zaczynają się. @12Pafnucy

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, robi57362 napisał:

jak pozbyć się sarem z rzepaku?

Jak nie strzelisz kilka to nic nie zrobisz chyba że płot. Mam ten sam problem plus łosie w gratisie. 

Wyganialem To za godzinę były spowrotem, w nocy będą przychodzić, w snierzyce i nad ranem . Co roku więcej tegobu mnie, zgłaszam już 3 rok do koła i nadleśnictwa też.

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v