Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Roki212 napisał:

Jak znasz identyfikator działki czyli teryt, obręb, numer działki poprzez np stronę księgiwieczyste.pl wpisujesz te dane w wyszukiwarkę po działce i znajduje działkę dajesz opłatę blikiem i masz numer księgi wieczystej i właściciela sam kiedyś sprawdzałem 😉

😉

@DANDYS tak jak wyżej. Wchodzisz w Geoportal wybierasz działkę, klikasz i na górze będzie pisało księga wieczysta. Pokażą się jakieś dane i na rolę będzie początek numeru księgi a reszta zaiksowana. Jak w to klikniesz to się pojawi cennik

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Łolek napisał:

Qq skoszona, zakiszana %, do 2,30  musi być dobrze 

🙋‍♂️😔

Miłego dnia życzę 🫣 

14°. 

Może dziś wieczorem się uda wyjechać  z uprawa pod zboża 🤔

Wczoraj dojechało wkoncu żyto, to by jutro można było posiać.

Edytowane przez szymon09875
  • Thanks 1
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

14° ☀️

Trza wstawać do siania

6 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Czyli ciągnikiem równo po miedzy a pług zabiera do wewnętrznej krawędzi koła?

Tak

Tylko muszę na wykorbieniu deko zwezić bo jak orze pole to zabiera cześć śladu koła

Opublikowano
wojtal24 napisał:

DANDYS napisał:

ma ktoś pomysł jak załatwić numer księgi wieczystej?albo jak ustalic kogo działka jest , gmina sołtys odpada

nr księgi o można w internecie znaleźć

już mam ,ale nie ma nic o adresie albo coś

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:
15 godzin temu, marcin19071980 napisał:

odpadu.

nerwowy jestes-gdybys psrzedawal siano to szybko bys na zawal zszedl

Ja nie jestem nerwowy tylko wk.... mnie nieodpowiedzialność która przysparza mi nie  potrzebnej nikomu roboty 

Opublikowano

lato, lato, wszedzie,oszalalo moje serce...

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

już mam ,ale nie ma nic o adresie albo coś

przegladnij wszystkie strony-do konca kazdy dzial -moze tam cos bedzie. jakis wpis

tak jak pisalem - jesli nie masz znajomosci to trudno bedzie. 

mozesz na fb po nazwisu szukac..

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

coś tak głowę spóścił 🤔 jeszcze moją przyjedź przykryć ....

2 godziny temu, Łolek napisał:

Ja słaby jestem to ty moją możesz okryć 

Ja mam propozycję...pookrywajta se ona te pryzmy nawzajem...mizerna to do poniedziałku robić🤷...a jak już wprawę złapieta, to...okryjeta moją...w poniedziałek 😉...

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam propozycję...pookrywajta se ona te pryzmy nawzajem...mizerna to do poniedziałku robić🤷...a jak już wprawę złapieta, to...okryjeta moją...w poniedziałek 😉...

@Łolek, @slawek74 

Nie gadajta że mata problem z pokryciem.. 🤭😉

Opublikowano

ja mialem 5 i zyje..

cos zaczelo wiac .moze jais deszcz przyniesie .. 

sialby co ale na skladzie nie ma nawozow npk -dopiero  w przyszlym tygodniu bedzie..

co prawda nie mialem w planach w tym miesiacu siewow ,ale nawoz by kupil -za doplate . 2 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v