Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ale na wyciągnięcie ręki. Kto chce to zarzuca kto nie to nie, tak jak z alko 

A jakby zalegalizowane było i opadatkowane to ile by więcej Rysiek volvów se kupił. 

Kolejny deszczowy poranek. Wczoraj praktycznie cały dzień w Kętrzynie padało. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

To NIEWÖHNER teraz Wulmaus lat 50tych początku 60tych.bądź SAMRO.Byly niemal identyczne.Ciagle się na takie zwloki za stodołami natykam.O częściach zapomnij ale z drugiej strony to dość pancerna konstrukcja.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
15 minut temu, marcin19071980 napisał:

To NIEWÖHNER teraz Wulmaus lat 50tych początku 60tych.bądź SAMRO.Byly niemal identyczne.Ciagle się na takie zwloki za stodołami natykam.O częściach zapomnij ale z drugiej strony to dość pancerna konstrukcja.

Szkoda, że jedno zdjęcie - to ma zbiornik taśmą opróżniany? Króciutki... Jakby jeszcze hydrauliki do niego nie trzeba było, tak jak znajomy miał w Hassi to już całkiem bajka.

Opublikowano
38 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mało takich? Z reguły co rok we wsi choć jeden jest, czasem dwóch. Czasem w jednym roku nie ma, to w kolejnym dwóch...

Sukces - deszczomierz suchy, znaczy się nie padało w nocy.

To tam u ciebie jakieś te ludzie nie ścześliwi..

Opublikowano
42 minuty temu, kizak napisał:

Najlepsze  szczepienie to sczepienie ,Mało kto ,, zejdzie'' , wręcz co drugi ,,na linie'' , a i 500 plus się trafi 😐

I Ty Kaziu twierdzisz, że siły już nie te🤔...

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał:

Spośród 192 milionów szczepionek podanych tylko w Niemczech, Instytut Naukowy Paula Ehrlicha otrzymał 338 857 raportów o podejrzeniu działań niepożądanych, w tym 54 879 przypadków uznano za poważne.

zawsze pisalem ze tacy jak ty i tobie podobni w zadnym wypadu nie powinnni sie szczepic 🤣

No i co? tak namawiałeś i teraz łyso? nie masz wyrzutów sumienia że może ktoś posłuchał twojego pierdo*enia i teraz ma problemy, albo je będzie miał?

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

17° ☁️

🙋‍♂️ już wczoraj Policje chcielim zawiadamiać że Cię gdzieś wcięło z kasiorą.    :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Też mi się tak wydaje...

Szukanie winy obok, nie u siebie...

to kolegi go namówiły..,

Borysz...

Trzeba zrozumieć...

Aa no tak. Ale to tamten musiał postawić.

Bo Rysiek...

...

Opublikowano
52 minuty temu, szymon09875 napisał:

A jakby zalegalizowane było i opadatkowane to ile by więcej Rysiek volvów se kupił. 

Kolejny deszczowy poranek. Wczoraj praktycznie cały dzień w Kętrzynie padało. 

Cicho bo zara będzie chciał legalizowac

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

U nas wieś to tak od 50do 100domów ale po sąsiedzku jest wieś co ma 400 domów.

Sąsiednia gmina na przykład składa się z dwóch wsi - jedna ma 29km2 ale ludzi prawie 7000, druga jest dużo mniejsza. U nas wieś - gmina 24km2. 400 domów to u nas było już w końcu lat 50 - jak dziadkowie wybudowali chałupę to mieli numer 464. W 1999 czy 2000 ulice wprowadzili. 

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Szkoda, że jedno zdjęcie - to ma zbiornik taśmą opróżniany? Króciutki... Jakby jeszcze hydrauliki do niego nie trzeba było, tak jak znajomy miał w Hassi to już całkiem bajka.

To jest zaczepiane na belkę jak prasa kostka.i w ten sposób podnosisz lemiesz.Zbiornik opróżniany grawitacyjnie na jakąś niska przyczepkę.Hydrauliki brak chyba że ktoś coś wytworzył.To nie moje gabaryty więc nie interesowałem się tym nigdy ale parę razy jako eksponat stojący w buszu pokrzyw oglądałem.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

To jest zaczepiane na belkę jak prasa kostka.i w ten sposób podnosisz lemiesz.Zbiornik opróżniany grawitacyjnie na jakąś niska przyczepkę.Hydrauliki brak chyba że ktoś coś wytworzył.To nie moje gabaryty więc nie interesowałem się tym nigdy ale parę razy jako eksponat stojący w buszu pokrzyw oglądałem.

Nie widziałem nigdy, prasy u nas na dolny zaczep zapinali i zapinają... Ciekawy temat w sumie. By po trochu rył 🤔

Opublikowano (edytowane)

Ludzie mają trochę tez z innych wsi bo się ożenili,trochę tych ha jest, bo kiedyś jak byli Pany i oni wiedzieli ze Bolszewicy przyjdą zabiją carów to sprzedawali ludziom bo im by te pole zabrali, niektórzy nie sprzedali to Niemiec przyszedł a potem ruski i porobili pgry rozmaite kółka na ziemiach tych panów a ich wierzyli na sybir,podobno skończyli jako karma dla niedźwiedzi tylko buty zostały.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
30 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie widziałem nigdy, prasy u nas na dolny zaczep zapinali i zapinają... Ciekawy temat w sumie. By po trochu rył 🤔

A czemu ta hydraulika Cię tak odpycha Piotrze?

37 minut temu, gregor1284 napisał:

Cicho bo zara będzie chciał legalizowac

Myślisz, że by to...wymłócił germańcem🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

A czemu ta hydraulika Cię tak odpycha Piotrze?

Bo jego każdy przejaw postępu odpycha.Az dziw że przodownicą nie zniwuje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v