Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, jahooo napisał:

Teść przechodził, w zasadzie żadnych ciężkich prac po tym do końca życia, bo będzie nawracać, kulał ze 3 miesiące i bolało

W jakim sensie ciężkich? 

Opublikowano
2 minuty temu, dejmian90 napisał:

W jakim sensie ciężkich? 

noszenie worka 25-30kg odpada

ładowanie parkietu widłami też, generalnie - praca ciągnikiem tak, żadnego podnoszenia powyżej 15kg

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

ile bierzesz?

Takie pytanie, bym powiedział, nieco...intymne🤔🤭...

1 minutę temu, bratrolnika napisał:
7 minut temu, szymon09875 napisał:

No to czas na imprezkę :D do białego rana mam nadzieję 🫣

I ja zaraz na weselicho ruszam 

Szalonej zabawy panie kolego 

Oba się dobrze bawta☺️

• Thanks 2
  • Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Kwasi znowu jakieś skojarzenia?🤔

Standardowo, a ta odpowiedź👇...🙆🤭...Radek się tanio ceni😉🤭...

3 minuty temu, radekz200 napisał:

25 po znajomosci 😂

Opublikowano
wojtal24 napisał:

szymon09875 napisał:

11 godzin temu, Belaruss820 napisał:

U mnie nowa kosa 2 sezon, ale dzisiaj juz jeden nożyk luzu dostal,przydaloby sie od nowa zanitowac,moze jutro jak bedzie deszcz,a jak bedzie pogoda to czasu nie bedzie i moze jakos dokosze na luźnym.

To nie umiesz nitowac na hederze ?

jak przywiozłem Claasa z Niemiec w skrzynce taki dziwne urządzenie było taki dziwny młotek i dopiero po 2 sezonach wpadłem na co to jest wtedy jeszcze nie było google. A to był taki młotek do zaklepywania nitów w kosie bez jej wyjmowania wczoraj jakiś NH tc młócil to też miał nożyki na śrubki

wujo odkąd pamiętam to nożyki nitował na kombajnie w polu czasem mu trzymałem takie coś od spodu pod nitem coś jak sworzeń tylko grube i ciężkie z dołkiem na łeb nita w bizonie tak robił a to i ze 30 lat temu było...

Opublikowano
bratrolnika napisał:

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Coś mi świta ale nie powiem Ci gdzie to. Biznesu na tym nie ma to uwagi na takie tematy nie zwracam 

Ciechanów, centrum nauki 

zawsze jak przejeżdżałem to zastanawiałem się co to jest

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jahooo napisał:

noszenie worka 25-30kg odpada

ładowanie parkietu widłami też, generalnie - praca ciągnikiem tak, żadnego podnoszenia powyżej 15kg

Kurcze no to trochę zmartwiłem się, bo w wieku 20-kilku lat to trudno trochę do końca życia nie podnieść niczego powyżej 15 kg. Tym samym moje plany o wstąpieniu do służb mundurowych mogę sobie odpuścić.  Może Teściu miał bez użycia siatki, bo czytałem że z wszyciem  siatki można powrócić do pełni sprawności po upływie 30 dni. Jest jeszcze metoda laparoskopowa ale w podlaskim to chyba nigdzie nie robią tą metodą. 

Edytowane przez dejmian90
Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

wujo odkąd pamiętam to nożyki nitował na kombajnie w polu czasem mu trzymałem takie coś od spodu pod nitem coś jak sworzeń tylko grube i ciężkie z dołkiem na łeb nita w bizonie tak robił a to i ze 30 lat temu było...

Ciekawi mnie jak wyglada ten przyrząd. Ja to pod spód złamanego zęba z tura od perkinsa daję, jakos trzeba radzic w polu. Ale to jak stara kosa byla to czesciej sie zmieniało nity bo ze starości ścinało. Najgorzej jak krótkich nitów nie ma tylko te długie to klepanie schodzi.

Opublikowano
slawek74 napisał:

wojtal24 napisał:

szymon09875 napisał:

11 godzin temu, Belaruss820 napisał:

U mnie nowa kosa 2 sezon, ale dzisiaj juz jeden nożyk luzu dostal,przydaloby sie od nowa zanitowac,moze jutro jak bedzie deszcz,a jak bedzie pogoda to czasu nie bedzie i moze jakos dokosze na luźnym.

To nie umiesz nitowac na hederze ?

jak przywiozłem Claasa z Niemiec w skrzynce taki dziwne urządzenie było taki dziwny młotek i dopiero po 2 sezonach wpadłem na co to jest wtedy jeszcze nie było google. A to był taki młotek do zaklepywania nitów w kosie bez jej wyjmowania wczoraj jakiś NH tc młócil to też miał nożyki na śrubki

a tu takie cwane urządzenie że zapierasz za bagnety przez długe jedna ręką wypierasz a druga młotkiem zaklepujesz

Opublikowano
Agrest napisał:

Aż tak dobrze na etacie?

A syn też w świat poszedł?

Nie narzekam, syn porobił uprawnienia na koparki, ładowarki, spycharki, kupimy koparkę i mini i niech sobie interesa kręci. Ja mu pomogę.

• Like 1
Opublikowano

Teraz to burza przeszła. Ktos bizonem kosił. Myslalem zeby samemu skonczyc jak kie będzie deszczu, ale okazuje sie ze dopiero po 10 sie skonczy zniwa. Tylko grzmoty slychac teraz,deszcz lekko ustal ale ciekawe na jak.dlugo. Najwazniejsze ze pradu nie odcielo nigdzie

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

ziemię oddaję w dzierżawę bratu

Można wiedzieć czemu?

A temu że poprostu już mi się nie chce, ja już się narobił na tej kochane ziemi, drugie nie ma kokosów i czasu, tak więc postanowiłem dać sobie spokój. Może kiedyś🤔 Tak wracam z pracy, delegacji i nima czasu na nic a bez ziemi będzie,ie czas choćby w weekend.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, szymon09875 napisał:

No to czas na imprezkę :D do białego rana mam nadzieję 🫣

Rano zdjęcie czubków butów i obcasów poproszę czy nie będzie wleczonego 😉

@bratrolnikażyczę Ci żebyś królem parkietu został

A ja jutro na kielicha jadę, kolega z forum prosienie przysłał 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Kosa tępa w germańcu a na nową szkoda pieniędzy... Bo za droga ... Kiedyś ciągle końcówki na kosie w Bizonie wymieniałem, ale odkąd nowa kosa i nowe bagnety to nie wiem co to końcówki na kosie, aby smaruję i do przodu ...

Pa wszystkie takie

Żaden nie ułupany nawet. 

Poprostu słabe zboże to się szybko jedzie  i nie nadążają ciąć

A nie tępe 

Jeszcze by cię nim wykastrował jak skalpelem

IMG_20230805_155751.jpg

7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Teraz to burza przeszła. Ktos bizonem kosił. Myslalem zeby samemu skonczyc jak kie będzie deszczu, ale okazuje sie ze dopiero po 10 sie skonczy zniwa. Tylko grzmoty slychac teraz,deszcz lekko ustal ale ciekawe na jak.dlugo. Najwazniejsze ze pradu nie odcielo nigdzie

No grzmi tam

U mnie nic nie pada teraz

Edytowane przez Rolnik1973
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v