Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

32 minuty temu, Qwazi napisał:

@Karol6130, żeby nie było to wracam czym zem przyjechał. Marek fynda schował i na Ursusa chciał mieniać, nawet zatankowanego do pełna🤭, ale tak to ja...nie kce...nie opłaci mnie się 🤷

Ty lepiej powiedz że tam jedna śruba nie oryginalna i nie chciałem ja 😉

@kontenoto sprzęt Mariusza jego pytaj o szczegóły 

Pogrzmialo i poszło bokiem, 

to Ty tam gdzie mieszkasz ? rok temu byłem tam u gościa oglądać kombaj dominatora 78 sprzedawał od tego miejsca że zdjęcia z 2 ÷3km

Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał:

to jest rondo w Piątku przy Dino wracasz od Marka ? bo ja na tej wsi rok temu byłem kombajn oglądać?

Dokładnie tak. Zrobiłem zdjęcie na powrocie, żeby nie było, że mi Marek Zetora zajumał🤭😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, wojtal24 napisał:

to jest rondo w Piątku przy Dino wracasz od Marka ? bo ja na tej wsi rok temu byłem kombajn oglądać?

Na jakiej u kogo 

28 minut temu, wojtal24 napisał:

to Ty tam gdzie mieszkasz ? rok temu byłem tam u gościa oglądać kombaj dominatora 78 sprzedawał od tego miejsca że zdjęcia z 2 ÷3km

W prawo skręcałeś, może na Konarzew ja z dychę od ronda 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Łolek napisał:

31 minut temu, wojtal24 napisał:

Na jakiej u kogo 

28 minut temu, wojtal24 napisał:

W prawo skręcałeś, może na Konarzew ja z dychę od ronda 

z tej drogi na takim łuku skręcałem w prawo i po lewej stronie miał gość i krowy i warzywa i ogólnie sprzedawał ursusa 35.. I ten kombajn bo mówił że kupuje 10ha ziemi za 650tys i na wkład własny mu kasa potrzebna ogólnie to chyba niezły rolas bo w miarę nowe 2 traktory JD i MF prasa rolka nowa ale czy tak było czy inne powody sprzedaży to nie wiem nie dogadaliśmy się bo nie chciał za dużo sposcic z ceny ale ogólnie sprzęty miał zadbane

Opublikowano
53 minuty temu, gregor1284 napisał:

Eh docenisz celność jak będziesz musiał sam kulki robić...

Celność jest potrzebna w strzelaniu sportowym i myślistwie. W tym, które ja strzelam jest sprawą drugorzędną, chociaż trafić potrafię...

Opublikowano
51 minut temu, wojtal24 napisał:

z tej drogi na takim łuku skręcałem w prawo i po lewej stronie miał gość i krowy i warzywa i ogólnie sprzedawał ursusa 35.. I ten kombajn bo mówił że kupuje 10ha ziemi za 650tys i na wkład własny mu kasa potrzebna ogólnie to chyba niezły rolas bo w miarę nowe 2 traktory JD i MF prasa rolka nowa ale czy tak było czy inne powody sprzedaży to nie wiem nie dogadaliśmy się bo nie chciał za dużo sposcic z ceny ale ogólnie sprzęty miał zadbane

To na konarzewie  

Opublikowano
Agrest napisał:

8 minut temu, Bananek napisał:

Chłopaki, jaka to będzie Matka Boska? Nierdzewna?

Podlasie 🤦

Piorąca, patronka pralni🤭

to by wyjaśniało wezwanie w litanii: matko najczystsza. 🤣

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, slawek74 napisał:

1400 🤔 chyba za dwie tony...

No niestety za tone Sławku 😊 , tak się ugasiliśmy zimą i wszystko w tej cenie wybrał 😉 

Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

Ukulał ja dzisiaj ostatnie belki z pierwszego pokosu. Teraz 6 tygodni przerwy, chyba, że nie popada to dłużej. Jednak moja babcia rivierka jeszcze potrafi ukulać ładniejsze bele od polskiego wynalazku. 

IMG_20230609_210858.jpg

Bogaty, dwie prasy ma 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v