Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Jaki ciężki dzień za mną a za chwilę trzeba następny zaczynać 😥

Nic mi nie mów, a do końca mi jeszcze daleko. 

A patrząc na to wszystko to się nie chce wogóle. 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Biedne Corado

IMG_20230602_204603_263_HDR.jpg

IMG_20230602_204719_962_LL.jpg

Biedny to jest diabeł, bo duszy nie ma...wiem, już to kiedyś pisałem, ale jak inaczej skomentować te zdjęcia i Twój post🤷

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nic mi nie mów, a do końca mi jeszcze daleko. 

A patrząc na to wszystko to się nie chce wogóle. 

Ja już na dziś odpuszczam,czas zjeść i rogatego wypić 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Do okolicznych stadnin tylko kostka. Kolega, który mi prasuje już kajet otworzył na siano i ludzie się na słomę nawet zapisują... Ale to tu 20a, tam z 30a i tak kilka dni jeżdżenia... Gość u którego pasze kupuję chowa świnie ale i ma coś koło 3ha trawy w parunastu kawałkach to wszystko w kostkę prasuje i koniom na handel ale nie wiem po ile. Słomę próbują sprzedawać po 5-7zł. 

To wedle tego przelicznika by wychodziło 100 do 140 zł za belę 🙆

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Może i tak, nie wiem ile bela miałaby kosztować... W tym roku dużo ludzi chce zbierać, bo im się też kończy a nieraz co 2-3-4 lata zbierają. Ja chyba też wszystko wezmę, zmieści się.

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Chyba avocado 

16857322496336075708874513286789.jpg

Marek nałupiesz pszenżyta 💪

Opublikowano

Prognozy przesunęły deszcz z 14 na 21 czerwca, a na żniwa jęczmienne początkiem lipca ulewy. Pewno się jeszcze zmieni, 21 deszczu nie będzie, a na żniwa I owszem.

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał:

bela kolo 120 zl kosztuje. spod oswiecimia paru wybralo mi stare, dziadowskie siano, mialem je na kompost dac  wis ,szuwar,mietlica poszla 

kosilem przed chwila starorzecze wisly- przewaznie kosiarka nie gruntowala a w tym roku ze 3 pokosy od woda ladne a reszta marna.

a jarego jeczmienia to chyba nie bedzie wcale, 2 lata sypnal pieknie wiec wystarczy.

Opublikowano

malaczarna napisał:

Taka sobie róbcie chłopcy. Ta dusi kulki do suszarni jak mi tego narobili to środków nie da się roztrząsać widłami

IMG_20230602_205812.jpg

Tylko czym ją Marcin napędzi 😋 zetor by się kopytami nakrył

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Prognozy przesunęły deszcz z 14 na 21 czerwca, a na żniwa jęczmienne początkiem lipca ulewy. Pewno się jeszcze zmieni, 21 deszczu nie będzie, a na żniwa I owszem.

Jak się nie zmieni to po 20 żniwa 

13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Tylko czym ją Marcin napędzi 😋 zetor by się kopytami nakrył

Dobre prasy ale to obracanie beli rotorem🤬🤬

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v