Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

źle podchodzisz do tego... wmów że to jest jej niezbędne do życia... :D

Probowałem🤦...ciągnik mi poszedł przed nosem😱

Opublikowano

Dobra  posiedziałem wieczór nad wnioskiem, zróżnicowana nie przejdzie 😐 uj z tymi bezorkami , więc zostaje 30 pkt z międzyplonów , czyli wielkie g około 10 tyś mniejsze dopłaty ☹️ , ot kuźwa władza nam podwyższyła dopłaty...

Opublikowano

jeden taki pare dni ze mna dyskutowal i  w koncu w szpitalu wyladowal - nie boicie sie ze pojdziecie jego sladami ?  😂. on tez tak bredzil jak paru z was....

45 minut temu, Pafnucy12 napisał:

phiii. w Plutyczach cały rok....

i co? one w łozyska np wchodzą i zacierają się przez to?

ty tak na powaznie pytasz ??

41 minut temu, Qwazi napisał:

Nie wiem...może oleju w ciągniku mało i przez to nie chce podnosić🤔... co ja tam mogę wiedzieć...pytam tylko🤷

nawet prostego zdania nie potrafisz zrozumiec ??

39 minut temu, slawek74 napisał:

z wieloma rzeczami masz problem tylko myślisz że nie masz...

ty masz tylko jeden problem -z mysleniem..

36 minut temu, Qwazi napisał:

Przepraszam Cię najmocniej...może się mylę, ale pytałem o to, czy nie trzeba by lepiej uprawić albo ustawić, a Ty mi odpowiedziałeś, że słabo podnoszenie działa...teraz wpadłem w konsternację lekko, bo nie wiem czy...nie doczytałeś...czy nie zrozumiałeś, bo to jakby...nie na temat odpowiedź

a co uprawa ma do gorek,dolin , stokow, pisalem o podnoszeniu belki opryskiwacza. ta stabilizacja belek w takich opryskiwaczach to parodia.

jesli pryskasz zboze w fazie 2 lisci to wystarczy ze zarzuci belke na droge czy miedze i po dyszy-moze slyszale o takich ezektorowych  ?? taki zart bo wiem ze musze ci to pisac bo nie czujesz blusa..

7 minut temu, slawek74 napisał:

,,Nie ma mocnych,, na polsat...

pora zacząć 😃 jacusia pytaj może on podpowie 🤔🤭

a moze ty ?? 

Opublikowano

Wszystko jest powiązane. Zbiega się w czasie covid, wojna, zmiany systemu dopłat, nauczania, leczenia, limity gotówki, wygaszanie rolnictwa w Europie...

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

dociekam. wiesz ja mam mało 3 klasy ziemi, to nie wiem..

...i nie odpowiada się pytaniem na pytanie. wiesz?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Wszystko jest powiązane. Zbiega się w czasie covid, wojna, zmiany systemu dopłat, nauczania, leczenia, limity gotówki, wygaszanie rolnictwa w Europie...

Ale jest ktoś kto na tym zarobi

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Realista

Realnie to wiosenne zasiewy w systemie tradycyjnym u nas kończyły się u nas czymś takim. Dziękuje, nie wrócę do tego. Pod oziminy mogę orać. 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

jeden taki pare dni ze mna dyskutowal i  w koncu w szpitalu wyladowal - nie boicie sie ze pojdziecie jego sladami ?  😂. on tez tak bredzil jak paru z was....

nawet prostego zdania nie potrafisz zrozumiec ??

ty masz tylko jeden problem -z mysleniem..

a co uprawa ma do gorek,dolin , stokow, pisalem o podnoszeniu belki opryskiwacza. ta stabilizacja belek w takich opryskiwaczach to parodia.

jesli pryskasz zboze w fazie 2 lisci to wystarczy ze zarzuci belke na droge czy miedze i po dyszy-moze slyszale o takich ezektorowych  ?? taki zart bo wiem ze musze ci to pisac bo nie czujesz blusa..

a moze ty ?? 

Phi. Ze strachu przed tobą może? 

Opublikowano

bo nie czujesz blusa..

Jazzu i popu też nie czuję. Jeśli o tańcu, to z Mietkiem i Markiem musisz...łony w tem dobre są...

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

dociekam. wiesz ja mam mało 3 klasy ziemi, to nie wiem..

...i nie odpowiada się pytaniem na pytanie. wiesz?

dlaczego ??

na 3 klasie bryl duzych niema chyba ze na wiosne orzesz.

uprawa bezorkowa ma swoje plusy i minusy-  zamiast  z plugiem to jezdzisz  z opryskiwaczem. przynajmniej tak u nas to wyglada. 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

15618246705190.jpg.47d488f942f1be88d1cf9a4caad6fa27.jpg

3 minuty temu, Leszy napisał:

Realnie to wiosenne zasiewy w systemie tradycyjnym u nas kończyły się u nas czymś takim. Dziękuje, nie wrócę do tego. Pod oziminy mogę orać. 

A nie no.To masz rację, nawet wyczyniec nie jest taki cwany żeby sobie na pustyni poradzić

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Póki nie masz pieniędzy w garści,pewny nigdy nie jesteś.

Przenosisz, powód?

Taki że tam były już 3 lata 

Dojazd nie ciekawy, teraz będę łapał z drogi

Opublikowano

dlaczego ??

nie wiesz?

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Taki że tam były już 3 lata 

Dojazd nie ciekawy, teraz będę łapał z drogi

Pytam z ciekawości -nad pryzma nie myślałeś?

Opublikowano
47 minut temu, marulekk napisał:

droga nówka widze, moment tym MF rozkurwisz ją 

W poniedziałek lana

To zrobią drugi raz 

W latach 80 i 90 były ładowane kamienie z anny, w 2004 była zrobiona betonowa, trzeba było się składać po kilka tysięcy

W 2010 czy 2011 położyli asfalt

Teraz na to podbudowa z kruszywa, i dwie warstwy asfaltu

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

A nie no.To masz rację, nawet wyczyniec nie jest taki cwany żeby sobie na pustyni poradzić

a kukurydza rośnie 😜 To jest dopiero cholerstwo. ;) 

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No tak mówiłem,ale wczoraj mi tu chłopaki na ambicję weszli i zacząłem troche kombinować 🤷 

Ty a nie ma u was doradców z ODRu, siedzisz kminisz po co to, poszedłem 40minut sympatyczna pani Porozmawiał wytłumaczyła wypełniła i wysłała  teraz zrobi azotany i plan nawożenia  i mam święty spokój zapłacę i mogę zajmować się pracą a nie głowę sobie zaśmiecać 

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

źle podchodzisz do tego... wmów że to jest jej niezbędne do życia... :D

Tak zrobiłem z kosiarka, najpierw że tylko do remontu, potem że gościu nie płaci i zostawiam sobie trochę dopłacę a ją sprzedam, a po sezonie uświadomiłem że dzięki temu mam więcej czasu dla niej i zadowolona w miarę jest 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

że dzięki temu mam więcej czasu dla niej i zadowolona w miarę jest

właśnie to miałem na myśli... :D

Opublikowano
51 minut temu, szymon09875 napisał:

Ślubu nie było a będzie rozwód coś czuję u mnie 🤭 kurna @soltys48 ty większe doświadczenie masz. Tłumaczenie że siuntka na testy wzięta to przejdzie ??

Powiedz że moja ja potwierdzę 

25 minut temu, gregor1284 napisał:

Phi. Ze strachu przed tobą może? 

A nie 🤔

🤭😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v