Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Przetlumacz mi jak to jest skonstruowane ta przechowalnia 

Stara chlewnia ocieplona i zrobione drzwi z płyty tej co styropian w środku. No i jeszcze jedna piwnica ziemianka zostala

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Trzeba robić by zostawało a nie rekordy bić 

Rysiek i za to zdanie masz ode mnie lajka 👍

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Nie powinieneś nawet pytać....

Pokornie przepraszam...faktycznie nie powinienem 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
27 minut temu, PAN88 napisał:

Stara chlewnia ocieplona i zrobione drzwi z płyty tej co styropian w środku. No i jeszcze jedna piwnica ziemianka zostala

Temperatura wewnątrz jaka tam musi być 

12 minut temu, Qwazi napisał:

Rysiek i za to zdanie masz ode mnie lajka 👍

Pokornie przepraszam...faktycznie nie powinienem 

Ty Maniek ogólnie często podpadasz 🤔

Opublikowano

E Maniek znowu podpadłeś! Jakny mnie interesowało co badacze wybadali to bym dla sąsiada wieloletnich praktyków nie pytał. Ja muszę być między wami rolnikami a nie na uniwersytetach! 

Serce mnie boli....

Opublikowano (edytowane)

No to jako praktyk iluś letni napiszę, że 7°C i ciemno, ale też nie za sucho ...takie warunki potrzebne ziemniakom do przechowywania. Jak jest cieplej to pojawia się kły, a jak chłodniej zaczyna wzrastać poziom solaniny i mogą pojawiać się zazielenienia na skórce. Jak jest zbyt sucho, to skórka ziemniaka będzie się marszczyć ...ale co ja Ci to wypisuję, przecież Ty to dobrze wiesz 🤷

7 minut temu, gregor1284 napisał:

E Maniek znowu podpadłeś! Jakny mnie interesowało co badacze wybadali to bym dla sąsiada wieloletnich praktyków nie pytał. Ja muszę być między wami rolnikami a nie na uniwersytetach! 

Serce mnie boli....

A na serce to ...albo kardiolog...albo Merlin🤔🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

No to jako praktyk iluś letni napiszę, że 7°C i ciemno, ale też nie za sucho ...takie warunki potrzebne ziemniakom do przechowywania. Jak jest cieplej to pojawia się kły, a jak chłodniej zaczyna wzrastać poziom solaniny i mogą pojawiać się zazielenienia na skórce. Jak jest zbyt sucho, to skórka ziemniaka będzie się marszczyć ...ale co ja Ci to wypisuję, przecież Ty to dobrze wiesz 🤷

A na serce to ...albo kardiolog...albo Merlin🤔🤷

Skąd ja mam wiedzieć jak ja nie rolnik i z nie rolniczej rodziny a sąsiadowi chce trochę doradzić 

23 minuty temu, Łolek napisał:

Żadnych spółdzielni 

Majster z kielnią pod spoldzielnią

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Przechowalnia jest Mietek u mnie i w skrzyniopaletach się trzyma. A jeszcze dwa lata temu w workach  po przesortowaniu  trzymałem

@stempos1980 Adam pewne info z tego linku co wklejałeś

Chodzi o ten link z tymi szkoleniami? 

On pobrany ze strony Warzywnictwo.pl więc tam popeliny nie wstawiają

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Skąd ja mam wiedzieć jak ja nie rolnik i z nie rolniczej rodziny a sąsiadowi chce trochę doradzić 

Mieciu, a jakie Ty technikum skończyłeś 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

a czemu ma dużo zostawać, jak tego tyle co i po godzinach idzie obrobić ten ogródek 🤔

A temu, że to drogie hobby. I nie godzi się by rocznie w tak niestabilnym biznesie zarabiać nikły procent poniesionych kosztów.

Opublikowano
damianos95 napisał:

Panowie znajomy znalazł Zetora 8045 z turem tur ma pół roku ciągnik z 1984 podobno dużo zrobione skrzynia itd odmalowany za 66tys mi się wydaje że cena chora a jak wy sądzicie ?

nie ma czegoś takiego jak za drogi Zetor, jest tylko za biedny kupujący.

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Żadnych spółdzielni 

Chłopie i ten polmlek jak będzie chciał to was ... Tylko plus taki że indywidualną cene sobie wynegocjować możesz

Opublikowano
Łolek napisał:

Młode chłopaki a gadają jak stare dziady smakcu nie jedzą wódki nie piją strach pomyśleć co będzie dalej 

Bez mrozu dzisiaj, ale wiater jest narazie bez deszczu 

co będzie dalej zaczną na "rowerach jeździć" I trawe i robaki jeść

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, damianos95 napisał:

Panowie znajomy znalazł Zetora 8045 z turem tur ma pół roku ciągnik z 1984 podobno dużo zrobione skrzynia itd odmalowany za 66tys mi się wydaje że cena chora a jak wy sądzicie ?

Za tyle to skrzynia powinna być zrobiona 

Opublikowano
42 minuty temu, gregor1284 napisał:

No między innymi rolnicze 

Na egzaminie redlilem ziemniaki tak w kwadrat o i radła regulowałem na stare ślady 

O to widzę w podobnym czasie zdawaliśmy 🤭 bo też na praktycznym ziemniaki redlilem 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v