Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Po co Ci zebra?🤔

Może jeszcze we wsi nie mają? Toć pisał ze zadupie straszne 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Kurna cza by iść spać bo nie wstanę rano.

Cza to iść zrębulków do pieca nasypać żeby cieplo spać było 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Powaga? Tylko trzeba uzgodnić ze ja działam jak prezes Jarosław

To już z grubej rury na sam start? Może z początku działać  jak  któryś z OSM??? 

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

W poldkach to tam nic takiego trudnego nie było. Jak się bawiliśmy w swapy to część wiąchy poldka łączyło się z wiązką od innego auta przy wykorzystaniu oryginalnych kabli od plusa po zapłonie, czujnika ciśnienia który w poldku nigdy nie działał, ładowania temperatury itp. Kiedyś to lubiłem teraz zbyt nerwowy jestem 

To nie chodzi o skale trudności tylko tego co się wydarzało. Ta elektryka jest prosta. Ciągłym problemem był brak styku, brak masy, marna jakość przewodów i wisienka na torcie było urządzenie mikroprocesorowe. Samo w sobie złe nie było tylko każde miało inną funkcję a tą sama ilość styków i słaby opis doprowadzało to do kuriozalnych wręcz problemów z elektryką. Zegary hmmm działały zwłaszcza te produkowane już w latach 90. Jednak te wcześniej to działały ale na nerwy. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, hubertb napisał:

Przecie to ma z minute do 100km/h kierwa jak tym jeździć brawurowo oO 

Nie fabrycznym 😁

Zaraz po zakupie było opijanie i zabrakło wódki, wieź nas po wodke. Wracamy jedzie jakas ibiza jedzie no to co? Kiluje ją wyprzedziła na blacie ze 150 zmiana swiateł i nastała ciemnosc. Wina pajaka pod kierownicą jak wlaczyles dlugie to wszystko gaslo.

druga akcja gołoledz "rzuciło mnie na zakrecie tak ze 120 jechałam ale wyprowadzilam, mijam sakret a samochody leżą w rowie po jednej i drugiej stronie"

Trzecią akcja jedzie ode mnie i złapała kapcia. Finalnie bieżnik opony do boków trzymał się już tylko na kilku sznurkach "no coś trzęsło ale myślałam że znów podpora albo wał"

Czwarta akcja jestem na stacji paliw tankuje poldka i podchodzi typ pyta jaki tu silnik. No mowie seria "nie możliwe bo ostatnio jechałem tak ze 130 a wyprzedzała mnie jakaś dziewczyna tym polonezem"

Było i wiele innych akcji ale z każdą taką akcją moje serce krwawiło...

11 minut temu, Qwazi napisał:

Może spełnić moje, ale dla siebie. Ja spełnię dla siebie i będziem w jednym światku się obracać 😊

Jakie Ty masz marzenie? Może pomogę jak będę w stanie 

5 minut temu, hubertb napisał:

Nooo suchar na miarę familiady ale kurna śmieszny. Jeszcze powiedz że w glanach do obory chodzisz i sprawa się rypnie. 

Z tego co czytam czasem to prawie jak te nooo Szwedzkie. 

Skąd ja bym miał wziąć pieniądze na glany? 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

No ...dla przykładu to Sławek z Markiem nawet krowom dietetyków najęli. Nie wiem, jak Merlin, bo Gregor nic nie wspomniał, albo przeoczyłem

Jak nie wspominałem przecież wspominałem jak mnie pani żywieniowiec urzekła swoją wiedzą na temat żywienia bydła 

z takimi historiami to tylko do polityki 👍👍👍

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Kurna cza by iść spać bo nie wstanę rano.

Też idę przyjąć pozycję poziomą. Może Mieciu do rana bakcyla złapie i za rok będziemy Cavaliade rozpamiętywać 😉. A we wsi nawet konia nikt nie ma, a co dopiero zebrę 🤭

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

To pani żywieniowiec pierwyj sort, trzeba przyznać. A o moim marzeniu już pisaliśmy...ma kopyta, grzywę, ogon🤷...ale to nie są tanie rzeczy🤷. Chociaż jakbyś też sobie kiedyś sprawił to byśmy mogli się spotykać na imprezach, wymieniać doświadczeniami, może pohandlować 🤔

Znam jednego co sobie klacz kupił, zawsze jakiegoś źrebaka odchował. Twierdził, że to hobby samofinasujące się. Na koniach lepiej niż na bykach niby wychodził. Chociaż kto go tam wie. 

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał:

Napisałem że zapraszam z gotówką. Nawet w komplecie te 200 możemy pojechać byle Ci pieniążków starczyło. Nie wiem może babkę zawczasu oblej to Ci wykup da i trochę więcej będziesz miał. Ci tu dziwnego widzisz. Mało tego nawet mogę się poddać badaniu wariografem. Wchodzisz w to? 

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał:

Myślę że kolega dużo nie odbiega od prawdy. Jeszcze 10 lat temu kupowało się polonezy z przeznaczeniem na szrot furę i wprost prześcigano się z tym co ma tam pod maskę trafić. Do 10 tys zamknołeś projekt z dużo mocniejszym silnikiem pod maską, hamulcami itp do tego był to po prostu za***ista zabawa. 

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

To nie chodzi o skale trudności tylko tego co się wydarzało. Ta elektryka jest prosta. Ciągłym problemem był brak styku, brak masy, marna jakość przewodów i wisienka na torcie było urządzenie mikroprocesorowe. Samo w sobie złe nie było tylko każde miało inną funkcję a tą sama ilość styków i słaby opis doprowadzało to do kuriozalnych wręcz problemów z elektryką. Zegary hmmm działały zwłaszcza te produkowane już w latach 90. Jednak te wcześniej to działały ale na nerwy. 

Te urządzenia mikroprocesorowe to były we wszystkim montowane ale tak jak piszesz w każdym inaczej działało. Nawet te pająki spod kierownicy w Lublinie a polonezie pomimo że takie same ale działały inaczej 

10 minut temu, Qwazi napisał:

Też idę przyjąć pozycję poziomą. Może Mieciu do rana bakcyla złapie i za rok będziemy Cavaliade rozpamiętywać 😉. A we wsi nawet konia nikt nie ma, a co dopiero zebrę 🤭

Ja to wiesz ze wolę niektóre kwestie przemilczeć 😁 na polonezowe zloty sie wyjezdzilem a z konskich to jedynie skaryszew ale w tym roku mało Polaków kupowało konie, glownie rumuni a te towarzystwo mi nie odpowiada

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Te urządzenia mikroprocesorowe to były we wszystkim montowane ale tak jak piszesz w każdym inaczej działało.

20 kilka odmian. W sumie np. w takim ursusie serii xx34 by sprawę mocno upraszczało. Urządzenie ów miało zaszytą też kontrolę żarówek dla samochodu i przyczepy. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Myślę że kolega dużo nie odbiega od prawdy. Jeszcze 10 lat temu kupowało się polonezy z przeznaczeniem na szrot furę i wprost prześcigano się z tym co ma tam pod maskę trafić. Do 10 tys zamknołeś projekt z dużo mocniejszym silnikiem pod maską, hamulcami itp do tego był to po prostu za***ista zabawa. 

Polonez i do tego Omega na swap. Silnik skrzynia i pół wału do poloneza a reszta omegi na części co pokrywało zakup poloneza a jak zdrowsza Omega za mały hajs to i zakup omegi. O czym z takim dyskutować jak to pewnie za zabawę uważa uwalenie się w trupa?

Przed chwilą, hubertb napisał:

20 kilka odmian. W sumie np. w takim ursusie serii xx34 by sprawę mocno upraszczało. Urządzenie ów miało zaszytą też kontrolę żarówek dla samochodu i przyczepy. 

Magiczny przycisk z ikonką haka w plusie o którego działaniu mało który użytkownik wiedział. Hitem to była ta regulacja świateł przednich która tak jak wskaźnik ciśnienia oleju była bo była. Choć muszę się pochwalić ze mam takie caro w którym to działa 

Opublikowano

może coś go gryzie, może sytuacja polityczna go przerasta, może nie widzi perspektyw na gospodarzenie bo pisnieda, może chciałby jezdzić nowym fendem ale się wstydzi

tak dużo pytań a zarazem tak mało odpowiedzi

• Haha 4
Opublikowano

Może kiedyś powie...

Niedobrze tak w sobie dusić...

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Nie znoszę tych kamyków tam tylko kurz osiada 

rumba po ścianach nie jeździ to faktycznie masz problem 

3 godziny temu, Strongman napisał:

Już i chodzi jak ta lala

20230306_195005.jpg

na zdjęciu nie widzę co ją bolało 

7 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

skundś na te 13 i 14 emerytury trzeba brać 

7 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Meprozeta masz? 

to nie jego podwórko 

2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Te metalowe z brzegu równiej siały

ja mam metalowy od gucia 

8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Dokładnie. Co ma murzyn białego?

zęby 

9 godzin temu, gregor1284 napisał:

100zl mi wręczysz za naukę przy najbliższej okazji

@yacenty masz tam może w budżecie uwzględnione jakieś pieniądze na edukację tych użytkowników? Ja się tu produkuje ale niestety nonprofit. Może byśmy coś wydębili od czarnka?

dogadaj sie z prezesem to pozwoli ci vebinarium na ten temat poprowadzić🤭

Edytowane przez konteno
Opublikowano
7 godzin temu, Łolek napisał:

Ciekawe czy @Baks00już wujkiem został, może już opija 

Został został 👍Co do opijania, będzie na pewno ale póki co nie ma czasenku(praca) 😔 Poza tym ,,Młody"ma dzieci pod opieką. 

Jest tu ktoś z okolicy Radomia?🤔

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Baks00 napisał:

Został został 👍Co do opijania, będzie na pewno ale póki co nie ma czasenku(praca) 😔 Poza tym ,,Młody"ma dzieci pod opieką. 

No to fajnie 

@PRIMO, @Agrest

Oni chyba z tamtych stron 

Witajcie wszyscy 

Mróz, śnieg normalnie zima w centrum 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
3 godziny temu, Baks00 napisał:

Z której okolicy Radomia?😁 

Dzień Dobry wszystkim🙋 

17 minut temu, Łolek napisał:

No to fajnie 

@PRIMO, @Agrest

Oni chyba z tamtych stron 

Witajcie wszyscy 

Mróz, śnieg normalnie zima w centrum 

Najbliżej to chyba @PRIMO ma do miasta Banków i Marketów😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v