Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Oj niżej niżej 🙄 , co będe czarował 2,43 brutto wyszło z premią , ilość mniejsza bo co mi zostało 10 krów 

Ja mam teraz 17 krów, ale nie wszystkie doją, a 2 do wybrakowania. W grudniu miałem 7 tys z haczykiem i wyszło 2,66 brutto. Koło jest dobre w przedziałach ilościowych. Czy masz 1tys czy 15 tys to jednakowa dopłata do ilości. Więc Ci mniejsi nie są tak mocno kopani w tyłek. Teraz jeszcze różnice na tych progach zwiększyli, ale jeszcze niedawno były niewielkie

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Jest coś dla Marcina, ale nie mówcie bo przyjedzie kupi 

IMG_20230113_162438.jpg

PLN i rano tyle samo, tyle że wtedy kręcił się pod oborą 

Kurde takiego dziadka to nawet ja nie chcę 😊

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam teraz 17 krów, ale nie wszystkie doją, a 2 do wybrakowania. W grudniu miałem 7 tys z haczykiem i wyszło 2,66 brutto. Koło jest dobre w przedziałach ilościowych. Czy masz 1tys czy 15 tys to jednakowa dopłata do ilości. Więc Co mniejsi nie są tak mocno kopani w tyłek. Teraz jeszcze różnice na tych progach zwiększyli, ale jeszcze niedawno były niewielkie

No to fajnie , u nas progi , ja operuje w tym 3-7 tyś , ale 7 jeszcze nigdy nie przekroczyłem . Tak bym miał coś więcej

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

tym 3-7 tyś , ale 7 jeszcze nigdy nie przekroczyłem

No i tutaj na pewno miałbyś lepiej, gdyby próg był 0-15 tys. Tak to się można zirytować, jeśli np masz następny próg od powiedzmy 3 tys, a miałeś 2,8 tys. 200 l więcej i inna dopłata. Ja myślałem o przejściu do Spomleku, ale tam właśnie mają "gęsto" progi i nie bardzo mi to pasuje. Ale zobaczymy

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

16 minut temu, Qwazi napisał:

To taka pozytywna niespodzianka. Nawet nie będę pytał ile Ci płacą, bo od tego jest inny temat, ale podejrzewam, że masz niżej ode mnie, a ilości pewnie podobne

Karol czemu HF owi łeb na biało przefarbowałeś🤔. Pewnie, żeby sprzedać za Sima🤭

Oj niżej niżej 🙄 , co będe czarował 2,43 brutto wyszło z premią , ilość mniejsza bo co mi zostało 10 krów 

jest stado mleczne może chcesz kupić 🤔

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

tak z ciekawości. czemu Twoje mleko prawie złotówkę tańsze jak innych? wyższe ceny tu podają...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Samo deszcz lał i się nie chciało wyłazić 

jutro Ci zapiekanke kupie.

u nas tylko drobny deszczyk. ale z owsem nie pojechałem. a jutro zawiozę.

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

tak z ciekawości. czemu Twoje mleko prawie złotówkę tańsze jak innych? wyższe ceny tu podają...

No nie wiem gdzie leży wina  , może bajki opowiadają 🤔

Opublikowano

inflacja...

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ech, kurna te tunele podrożały w ciągu 1,5 roku, somsiad zainwestował to ponad 700 zapłacił.

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

może bajki opowiadają

chcesz powiedzieć ... no że kłamią??/ 🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

dopiero co kupiłes. chyba kilka lat wytrzymuje taka folia?

Dwa - trzy, do czterech lat. Na łączeniu śrub już się przetarła. Ogólnie gównolit ale i gówniane pieniądze kosztował to nie ma co wymagać cudów.

Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

inflacja...

chcesz powiedzieć ... no że kłamią??/ 🙆‍♂️

Ja nie wiem , faktury zresztą nie widziałem 😉. U nas zawsze jest najtaniej , we wszystkich statystykach ceny mleka w łódzkim są najtańsze , mało płacą a i tak mleka mają

Opublikowano (edytowane)

co o tym myślicie wart 135 tyś z filmu szału nie ma opony słabe  11.700 mth i trochę daleko bo aż do niego mam 750 km ogólnie coś dobrego żeby wyglądało to trzeba 150  tyś 

Edytowane przez kubamako66
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hardkor113 napisał:

Bardzo pokracznie wygląda jakby jakiś składak. Musi być jd ? W tych pieniadzach znajdziesz pewnie coś innego

ogólnie najwięcej u mnie w okolicy jest jd i mi się one podobają części dostępne  i serwis jak coś blisko jest szukam coś około 100-130 km jeździłem nh case class mf dyna-vario i jd i one najlepiej mi przypadły, fajne też są aresy ale tam więcej elektryki i droższe jak coś w naprawie są, i sam nie wiem cały czasz sledze olx i nic ciekawego nie ma wszytko już swoje wypracowało, mi się nie spieszy z kupnem  mam czas nawet do żniw jak coś chcę coś takiego trochę nowoczesnego ale w miarę prostego  ale żeby chociaż 2 półbiegi były, mokre sprzęgło, klima, rewers  

Edytowane przez kubamako66
Opublikowano
6 minut temu, kubamako66 napisał:

ogólnie najwięcej u mnie w okolicy jest jd i mi się one podobają części dostępne  i serwis jak coś blisko jest szukam coś około 100-130 km jeździłem nh case class mf dyna-vario i jd i one najlepiej mi przypadły, fajne też są aresy ale tam więcej elektryki i droższe jak coś w naprawie są, i sam nie wiem cały czasz sledze olx i nic ciekawego nie ma wszytko już swoje wypracowało, mi się nie spieszy z kupnem  mam czas nawet do żniw jak coś chcę coś takiego trochę nowoczesnego ale w miare prostego  ale żenby chciaż2 połbiegi były, mokre sprzęgło, klima, rewers  

Podaj lokalizację dokładną to może ktoś z forum ma bliżej i zerknie czy warto sobie dupe zawracać 

5 minut temu, hardkor113 napisał:

Części od jd tanie nie są. Jak jesteś zapatrzony tylko na jd to nie ma wyjścia trzeba szukać jd

A do jakiego są tanie, piszesz z praktyki czy tylko tak ci się wydaje 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Podaj lokalizację dokładną to może ktoś z forum ma bliżej i zerknie czy warto sobie dupe zawracać 

ja na razie się tylko rozglądam i taki napalony nie jestem  ale ten jd jest w wielkopolsce Wrzeszczyna gość napis na fb pod postem że by go sprzedał a film nagrał rok temu że go sprzeda i coś tu nie halo chyba musi być, niby na jego fb znalazłem że parę lat go ma bo jakaś firme usługowa ma koszenie kukurydzy jaguar bo jest parę filmów na you tobe 

Opublikowano

https://www.otomoto.pl/oferta/claas-ares-616-pneumatyka-cena-brutto-ID6F9Oqb.html

https://www.olx.pl/d/oferta/mccormick-mc105-zadbany-CID757-IDSyGgV.html

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-john-deere-6520-premium-6620-6820-CID757-IDSxgSF.html

https://www.olx.pl/d/oferta/valtra-n121-advance-CID757-IDSrTEB.html

Te w miarę ładne

6 minut temu, Łolek napisał:

A do jakiego są tanie, piszesz z praktyki czy tylko tak ci się wydaje 

Z opini mojego mechanika. Każdy krzyczy że w mf droga skrzynia do naprawy a ostatnio robił w jd to 40 tyś wszystko wyszło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v