Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Notabene za 90% problemów z oświetleniem przyczepy odpowiada:

spacer.png

Ja bym powiedział że "masy ni ma"

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dlatego funkcjusze zaglądają jeśli muszą. Nie ma się co dziwić. Ale jak ktoś z mieszkańców zacznie uprzejmie...albo w inny sposób dziwaczyć to wymiotą wszystkich 

Dokładnie, podstawa to światło i jako taki wygląd. Kiedyś wracaliśmy z usługi ciapkiem bez papiera i ja na błotniku, za zakrętem stoją 👮👮. Wiadomo co się stanie ale nic, podjeżdżamy bliżej, policjant wychodzi na drogę 😶, podjeżdżamy jeszcze bliżej, odwrócił się i zaczoł gadać z kolegą a jak przejechaliśmy to z powrotem wrócił do obserwacji 😂 ale ciągnik dosyć ładny, kable nie ciągną się po ziemi, wszystko światła są nawet na ramię od tura i kogut 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, szymon09875 napisał:

No to trzeba było odrazu pisać że 87 kwintali pszenicy :o no to wtedy z doświadczenia wiem że jak się czubki znajdą to te 2.5 tony jest możliwe 

Obok mnie gościu wziął w dzierżawę 100ha ziemi kościelnej, koło 4tys dzierżawy za hektar 🤭

@DANDYS @jacor73

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Ja bym powiedział że "masy ni ma"

Dokładnie, podstawa to światło i jako taki wygląd. Kiedyś wracaliśmy z usługi ciapkiem bez papiera i ja na błotniku, za zakrętem stoją 👮👮. Wiadomo co się stanie ale nic, podjeżdżamy bliżej, policjant wychodzi na drogę 😶, podjeżdżamy jeszcze bliżej, odwrócił się i zaczoł gadać z kolegą a jak przejechaliśmy to z powrotem wrócił do obserwacji 😂 ale ciągnik dosyć ładny, kable nie ciągną się po ziemi, wszystko światła są nawet na ramię od tura i kogut 

I chyba ten kogut o wszystkim zadecydował😂

• Haha 4
Opublikowano
46 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja się chyba przestaje dziwić już ze niektórym się te mleko nie opłaca, pomieszczenia gdzie zbiornik stoi można by turem syf z posadzki wybierać 🤦‍♂️

Bo to są bakterie do sera 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

Będzie łatwiej..

Screenshot_2023-01-05-10-34-51-112_com.android.chrome.jpg

Fizycznie trzeba oddać pszenice czy jak to przeliczają ? U nas nie ma nawet ziemi państwowej , wam tam skapła poniemiecka scheda , szczęściarze 😉

18 minut temu, TheraRolnik napisał:

Obok mnie gościu wziął w dzierżawę 100ha ziemi kościelnej, koło 4tys dzierżawy za hektar 🤭

@DANDYS @jacor73

Skąd u was kościoł ma tyle ziemi 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Fizycznie trzeba oddać pszenice czy jak to przeliczają ? U nas nie ma nawet ziemi państwowej , wam tam skapła poniemiecka scheda , szczęściarze 😉

Moja parafia 140 ha, sąsiednia 180 druga 160 ;)

A oddajesz pieniądze, nie pszenicę. Przelicznik wg ceny GUS 

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Umiesz czytać czy tylko z obrazków wywnioskowaleś🤔🤭

i tu Cię zaskoczę. "groził im śmiercią z nielegalnej broni". a Ty mnie ostrzegałeś sam nie wiem przed czym :D 

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

a po co im w kościele pszenica by była. swoje barany dobrym słowem wykarmią 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

U nas bieda , najwyżej max pojedyncze hektary ma kościół

4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A co mnie to obchodzi 🤷

To jaki z Ciebie parafianin/katolik 

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U nas bieda , najwyżej max pojedyncze hektary ma kościół

To jaki z Ciebie parafianin/katolik 

Marcin Wiara Katolicka jest za pieniądze.

Ksiądz za pieniądze ludzi modli i podli.

Takie są realia

• Like 2
Opublikowano
58 minut temu, szymon09875 napisał:

No to trzeba było odrazu pisać że 87 kwintali pszenicy :o no to wtedy z doświadczenia wiem że jak się czubki znajdą to te 2.5 tony jest możliwe 

no wim wim,  papiery złoże i zobacze ilu chetnych bedzie , najgorzej jak jeden cwaniak sie trafi i bedzie specjalnie podbijał ...

37 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

no i moj rejon to nie ma nic zbytnio , a jak są to nie wygrasz , bambry wystawiaja synów corki  i zabieraja

a co lepsza ziemia i tak oddana juz dawno nie jeden dunczyk ma tu wziete po tyś ha

blizej morza , to tam bylo od h*ja przetargów , po 40ha kwalaki  i co miesiac po kilka działek , chyba nawet uzytkownik bizon nabral z 200 ha 

57 minut temu, TheraRolnik napisał:

@DANDYS @jacor73

a na co m ityle , i jeszcze tyle do oddania 

Opublikowano

Ale tam macie za***iste życie dla rolnictwa na tej prowincji 😉 żyć , gospodarzyć, nie umierać

Opublikowano
26 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co mnie to obchodzi , tu mówimy o ziemi 

No to skojarz fakty ziemia kościelna to gruba kasa w majątku i barany placą ogromne czynsze klechom za dzierżawę a klecha bierze dopłaty jeszcze🤦

Opublikowano
4 godziny temu, hubertb napisał:

No tak by nie było gdyby przegląd był przeprowadzany rzetelnie.

Ja tam nie narzekam. Zawsze dostaje karteczkę z rzeczami do naprawy na koniec ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v