Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, pedro2 napisał:

Czy ładnie... jak uwalali to po 30-40gr. A tu 8gr. Ale ważne, że trend się odwrócił. 

Za miesiąc co umniejszyli będą latać za jałówkami 😉 i za bele po czysta dadzą 😁

Polmlek podobno -5 🤪

8gr dali i to aż tak odczują ,ze pierwsze co to po jalówki polecą.....

Opublikowano
52 minuty temu, massey235 napisał:

8gr dali i to aż tak odczują ,ze pierwsze co to po jalówki polecą.....

Uwierz są tacy ludzie. Jak rzepak był w górnej granicy czyli tam 3200/3300 to świry podpisywali umowy dzierżaw z czynszem ponad 2.000zł + dopłaty dla wlasciciela.

• Like 1
Opublikowano

W mojej okolicy  nadal jest taki co płaci o 2tys. Do 3.5 tys za hektar i dopłaty  i kryje notariusza i umowa na 10 lat wiem bo dzwonił do mnie z ofertą  .Pytanie ile płacą w waszych okolicach za kukurydzę  z pnia ja zaplaciĺem 5 tys. Centralna Polska

Opublikowano
MariuszDe napisał:

Inter Milk za Wrzesień cena bez zmian

5 minut temu, pawelmf napisał:

POLMLEK cena bez zmian .niestety

Czemu niestety ważnie że nie obniżyli😁 

To już cena na październik

Opublikowano
MariuszDe napisał:

Przed chwilą, pawelmf napisał:

To już cena na październik

U was za październik ja sie dowiedziałem dzisiaj jaka za wrzesien

kiedyś też tak było . a teraz na koniec miesiąca przysyłają za jaką cenę będzie się doić następny miesiąc

Opublikowano
arosaw100 napisał:

W mojej okolicy  nadal jest taki co płaci o 2tys. Do 3.5 tys za hektar i dopłaty  i kryje notariusza i umowa na 10 lat wiem bo dzwonił do mnie z ofertą  .Pytanie ile płacą w waszych okolicach za kukurydzę  z pnia ja zaplaciĺem 5 tys. Centralna Polska

pogranicze Podlasia Mazur i mazowieckiego była od 8 do ponad 9 tys a teraz chcą koło 6 tyś ale nie kupuje to nie śledzę 😏

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Podlaskie bkl podobno po 5tys można kupić do oporu. Ale to tylko "podobno"

U nas kupisz ile chcesz, ale ogłoszone za więcej. Gdyby ktoś zaproponował za moją 5, to bym się zgodził. 3.5 ha jeszcze stoi. 

Opublikowano
ChiquitaB napisał:

Ja swoją za 5 Wystawiłem to chetnych nie było wolą wyslodek nakupic.

weż nie żartuj 🤦‍♂️ hodowlę rozwijasz i qq sprzedajesz 🙆‍♂️ bez sensu wysłodki kupować lepie było wyżej skosić...

Opublikowano
4 godziny temu, Leszy napisał:

U nas kupisz ile chcesz, ale ogłoszone za więcej. Gdyby ktoś zaproponował za moją 5, to bym się zgodził. 3.5 ha jeszcze stoi. 

Znajomy kosi na ziarno po okolicy to mówił, że jest bardzo dziwnie w tym roku, kolby nie wyglądają źle, ale cienkie i ziarno drobne i wychodzi pisda.

Mówił, że robi się problem bo większość tego co kosi to hodowcy, więc do mielenia i w rękaw, a wilgotność max 25%, zdarza się i 21 co jest bardzo nietypowe. Koniec września... 

Opublikowano (edytowane)

Hej, zastanawiam się jak to jest w innych mleczarniach z cennikiem i premią... W CSM Ciechanów niby cennik - zgodnie z umową kontraktacji jest integralną częścią umowy, a zmiana umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności - i wskazana tam premia wynosi 0,58 groszy za litr, to od bodajże lipca płacą po o,15 groszy. Oczywiście w Ciechanowie pojawiła się praktyka informowania o zmianie wysokości premii nierzadko pod koniec miesiąca, którego zmiana dotyczy - co jest niezgodne z umową. Ma ktoś podobnie?

Edytowane przez hieronima
Opublikowano

W CSM Ciechanów zgodnie z cennikiem premia winna wynosić 58 gr, natomiast na w ostatnich miesiącach zjechała poniżej tego poziomu (obecnie 15 gr), przy czym cennik nie został zmieniony, choć z umowy wynika, że powinien być nowy cennik. Czy w innych mleczarniach też tak macie? Dla mnie to trochę nie halo, bo wydawało mi się, iż wysokość premii określona w cenniku nie powinna być zmniejszona nawet o grosz, póki nie zmienią cennika (pisząc o zmianie cennika mam na myśli dokument, który wymaga podpisu rolnika). A u nas albo w górę albo w dół i to jeszcze dowiadujemy się o tym pod koniec miesiąca. Skoro tak dowolnie kształtują premię, to mogą zmienić każdą inną składową ceny ograniczając się do sms-a, ale to dla dostawców oznacza, że oddają mleko i nie wiedzą za ile. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v