Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

Chyba ostro w Giżycku bo ciemnoszyjka ostatnio wylądowała na sorze z osłabieniem.  nie nadążają dostawiać ogonów za tymi spadkami

Zawiść, najbardziej prostacka cecha człowieka

• Like 2
  • Thanks 4
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, pedro2 napisał:

Chyba ostro w Giżycku bo ciemnoszyjka ostatnio wylądowała na sorze z osłabieniem.  nie nadążają dostawiać ogonów za tymi spadkami

Pan od ,,uczulenia "  jest ostatnią osobą która ma na ten temat coś do powiedzenia....,

Edytowane przez massey235
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

slawcio kto  od "rudzielców" tych z pokaniewa wyzywal.. tak ci gul chodził jak zobaczyłeś prawdziwe rolnictwo ..🤭

ach doił byś cały dzień żeby tylko było co... nie ważne za ile ważne że dużo 🤣🤣🤣

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 5
Opublikowano
22 godziny temu, slawek74 napisał:

to taki typ co się cieszy jak sąsiadowi krowa zdechnie...

Te miniobszarnik siedź tam bo zaraz znowu polecisz z płaczem po swoich lizorowków. Po ile najbielsze mleko w kraju? 🤔

Oj jak ja zazdroszczę siedzenia pod krowiczym ogonem, oj jak zazdroszczę 😫 

22 godziny temu, massey235 napisał:

Pan od ,,uczulenia "  jest ostatnią osobą która ma na ten temat coś do powiedzenia....,

Mylisz się i to nawet nie wiesz jak bardzo.... Ja zdrowie straciłem i na własnym żywym przykładzie wiem, że nie warto. Młoda kobieta, a już widać coś się dzieje... zapindala ponad miarę. NIE WARTO! 600 szt bydła, a ona biega po nocy krowkom podsunąć łopatą, obejrzy się jak już będzie za późno

• Like 7
Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

🤔

Oj jak ja zazdroszczę  😫 

600 szt bydła, 

To tu cie boli .

Drugi bogdan z ciebie udało Ci się kupić dwa hektary , i teraz przechwałki jaki to ty zaradny i obrotny.

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

robercik dobrze ze są tacy jak ty i slawcio ... to będzie komu nam tera  tera płacić po 2 tys czy tam nawet 4 tys  dzierzawy ....🤭 No przykro mi 😜ze się tobie nie udało 🤷‍♂️

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

robercik dobrze ze są tacy jak ty i slawcio ... to będzie komu nam tera  tera płacić po 2 tys czy tam nawet 4 tys  dzierzawy ....🤭 No przykro mi 😜ze się tobie nie udało 🤷‍♂️

A skąd ty to wiesz może mi się lepiej niż tobie udało tylko się nie chwalę na prawo i lewo i też nie narzekam .

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Tu cię boli 🤔

trochu więcej 😉

A czym się chwalić, nieudacznictwem i brakiem rozumu?

Szczekasz na tym forum bo już cię nikt   na codzień pewnie  słuchać nie chce.....

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Tu cię boli 🤔

trochu więcej 😉

A czym się chwalić, nieudacznictwem i brakiem rozumu?

Szkoda że uczulenia na internet nie masz

• Like 1
Opublikowano

Już nie jeden dostawiał i zwiększał ze 100 na 200

Teraz wracają na 100 bo nie ma kim robić 

Dziwią się też że im pole odchodzi, myśleli że mały liczyć nie umie 

Chcieli by żeby mały oddał pół dopłaty, a tu guzik

Mały bierze dopłatę, dzierżawę i socjale 

A co najlepsze to oddał pole zapuszczone a zabiera gdy duży zdąży doprowadzić do kultury 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Już nie jeden dostawiał i zwiększał ze 100 na 200

Teraz wracają na 100 bo nie ma kim robić 

Dziwią się też że im pole odchodzi, myśleli że mały liczyć nie umie 

Chcieli by żeby mały oddał pół dopłaty, a tu guzik

Mały bierze dopłatę, dzierżawę i socjale 

A co najlepsze to oddał pole zapuszczone a zabiera gdy duży zdąży doprowadzić do kultury 

ja tam takiego nie znam co by zmniejszył pogłowie 😂

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Cztery  tysi  za dzierżawę     jeżeli    uważasz  że  ktoś  tyle  zapłaci  to  masz  coś  nie  tak  z   łepetyną  .

• Like 2
Opublikowano
29 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Cztery  tysi  za dzierżawę     jeżeli    uważasz  że  ktoś  tyle  zapłaci  to  masz  coś  nie  tak  z   łepetyną  .

Miesiąc temu był przetarg na ziemie z agencji to 4.5 tony pszenicy po cenie wg gusu za 2 półrocze 2022r. za hektar, tak wywindowali stawke "Bambry"

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Pablos_1970 napisał:

O kolego to mało wiesz 5 ton pszenicy szło za dzierżawę ostatnio a troszkę wcześniej w tym roku 4.5 tony uczestniczył też człowiek z agrofoto z ceny mleka piotrek91 . A ciemnoszyjka też była 2 lata temu na przetargu z kowr 25 km od niej !!! A i czemu czepiacie się kolegi @pedro2 zdrowia nikt nie wybiera i głupie jest się z tego nasmiewanie . Bo od zdrowia nic ważniejsze go nie ma a napewno nie krowy

Edytowane przez alfa
  • Like 5
Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

Właśnie tym się chwalisz,  a sam to napisałeś. 

Aha czyli to cię boli. No cóż. Życie.

Ja nikomu nie zazdroszczę tylko zapieprzam i robię na siebie, tak żeby mi było dobrze. Wolę kupić hektar niż czapkować za dzierżawą latać. Drugi woli kupić kupę złomu za 500k na podwórko, który zrobi 100h rocznie i całe życie w dzierżawach. Każdy ma swoje.

A z miniobszarnikiem jest od dawna spór o jedno, on wyśmiewa mój traktorek, ja wyśmiewam jego mini hektary 🤷

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, FarmerDyzio napisał:

To, że wylicytowali po tyle to nie znaczy że takie sumy będą płacić. 

Raz drugi trzeci agencja umorzy po piśmie że to susza i nie ma plonu. Ale w koncu raczej będą musieli zapłacić ten czynsz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v