Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Z otrębami to samo, droższe od pszenicy ... Sporawo za koncentrat, ja za protamilk 3050zł płace 

Protamilk teraz to syf. Śruta rzepakowa z mocznikiem. Chyba complete ma coś tam soi dodane, i ot cały protamilk. Płaci się grubą kase a konkurencja ma korektor białkowy 40% po 2650 brutto, oczywiście nic nie reklamuje podaje cenę z poprzedniej faktury która do mnie doszła. Przeliczając cene na 1% białka to drogo wychodzi protamilk, pewnie za ten napis SANO na worku płaci się kolosalne pieniądze

Edytowane przez Rolniik122
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Ursusc385 napisał:

45 z bioffedu 3100 brutto a z wipaszu 45 3080 bodajże

Drogo lepiej tego nie dawać jakieś zboże najlepiej owies lub jęczmień plus jakieś witaminy i koszt mniejszy 🤔😉

Opublikowano
1 minutę temu, Luki99 napisał:

Drogo lepiej tego nie dawać jakieś zboże najlepiej owies lub jęczmień plus jakieś witaminy i koszt mniejszy 🤔😉

Koszt mniejszy ale i mleka mniej, będzie brakować białka w dawce... Samym zbożem nie dorównasz białkowo dawce z korektorem białkowym/soją

Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

A gruszki na wierzbie rosnąć 😉😀

Akurat gruszka zaszczepiona może w wierzbie rosnąc . W tym roku zlikwidowałem gruszkę ,w którą zaszczepione były jabłka papierówki . Ta gruszka to było takie nie wiadomo co ,masa różnych gruszek ,dziadek zmarl ,a nikt nie wiedział jaka  odmiana z początku była .

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, wujekk110 napisał:

,,Bercik".

Nie dość że jesteś mikro hodowcą, to udzielasz się na tym forum jakbyś był nie byle jakim ekspertem od wszystkiego. To że Mateusz1q udzielił Ci ostrej reprymendy, w pełni popieram go. Podawanie szkodliwych informacji o mleczarstwie obecnie, bazując na plotkach, -słyszałem, powiedzieli mi,- powinno być na tym forum ostro negowane.

To forum obecnie jest śledzone przez wielu możnych tego świata, co chcą zaszkodzić wielu mleczarniom, a przy tym i nam, producentom mleka, my pisząc negatywne informacje o naszych mleczarniach, bardzo szkodzimy sobie wzajemnie.

To ty wejdź na FB Mlekowity i poczytaj tam posty . Albo zebranie w Gostyniu jak było 😎😎

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, OptimuSPrimes napisał:

Stan naszego 

5 godzin temu, Zenonim napisał:

Ja pie.... e rzepak po 1800 zł sruta rzepakowa u mnie 2170 i mówią że nie ma z czego zejsc. Koncentrat 40 3700zl, sruta sojowa 3600 masakra

U mnie soja 3 tygodnie temu 3120 w bigbagu 

Edytowane przez dominik1703
Opublikowano
46 minut temu, Bercik92 napisał:

To rzepaku się dosypie i będzie git 🤭😉

@Rolnik122  Nie daje też rzepaku i soji

Opublikowano
4 minuty temu, Rolniik122 napisał:

No i jaka wydajność?

Przeciętna krajowa z tendencją wzrostową. 

Opublikowano
17 minut temu, Luki99 napisał:

Przeciętna krajowa z tendencją wzrostową. 

Czyli coś koło 9000? 

Nie ogarniam tej ich rady nadzorczej, to nie są dostawcy mleka? U nas wiadomo gdzie szukać członków, a tam mówią o nich jakby to był jakiś mityczny twór.

Opublikowano
1 minutę temu, lusjan napisał:

Czyli coś koło 9000? 

Dokładnie taka jest. 😉

Opublikowano
krzychu121 napisał:

14 minut temu, dominik1703 napisał:

Temu panu co jest zły, że vat na mleko dla vatowcow jest 0% to radziłbym się trochę dowiedzieć jak się go rozlicza, bo jeśli przez prawie rok nie zorientował się ze ma większy zwrot na konto to trochę słabo takie głupoty mówić. 

U mnie soja 3 tygodnie temu 3120 w bigbagu 

Właśnie chłop dobrze się orientuje. Zanim oddalbys ten VAT to zawsze zdążyłbys ,, obrócić '' tymi pieniędzmi. Taka chwilowa bezprocentowa pożyczka. Też uważam że to nie sprawiedliwe. 

🙋‍♂️🤦‍♂️ ogarnij się...

Luki99 napisał:

1 minutę temu, lusjan napisał:

Czyli coś koło 9000? 

Dokładnie taka jest. 😉

na pół 🤭😁

Rolniik122 napisał:

9 minut temu, Luki99 napisał:

@Rolnik122  Nie daje też rzepaku i soji

No i jaka wydajność?

lepiej się nie pytaj bo jak zacznie Ci doradzać to w skarpetkach zostaniesz 😁

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

kurła ale ze tak w niedziele?

A kto komu zabroni, produkcja pewnie 24/7, wszystko jest zrobione tak że zapewne tylko ktoś z produkcji poszedł kliknąć w komputer przycisk i smsiki poszły

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v