Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wołam sąsiadowi a reszcie z szacunku dzień dobry bo to już nie ten wiek zeby cześć wołać. Ja nie z tych co drugiemu kłody rzucać pod nogi i jakieś czary z zazdrości odprawiać. 

Opublikowano
ChiquitaB napisał:

Kierowca cie nie lubi przez to lipę Ci daje. U mnie zawsze jest z 5 kostek masła z 1kg sera i jakieś serki itp

Nie... 🤔 Jednego razu wieczorem byłem w mleczarni i mieli kilka sklepowych koszyków przygotowanych z paczkami dla dostawców czyli nie tylko do mnie wysyłali taki paczki😜

Opublikowano
3 godziny temu, ChiquitaB napisał:

Kierowca cie nie lubi przez to lipę Ci daje. U mnie zawsze jest z 5 kostek masła z 1kg sera i jakieś serki itp

Ale po co mam płacić za to więcej niz w zupełnie przypadkowym sklepie?

1 godzinę temu, ChiquitaB napisał:

Znam iluzje. Ale niektórzy nie😁😆

Jakie sztuczki potrafisz?

• Haha 2
Opublikowano
6 godzin temu, Bercik92 napisał:

Ale odciągają później za mleko? Bo np. U nas w mlekpolu czasem kierowca coś przywiezie z nabiału za który trzeba zapłacić a najgorsze jest to że najczęściej dają to co im nie idzie np jakieś śmietanki do kawy czy mleko zsiadłe... 😅

Mlekovita  robi  to  samo   kilka  dni  do  tyłu  Sapiński   chwalił  się  że   2022   rok   był    rekordowy   w   dochodach   ,  może  na  święta  jakiś bonus  z tego  będzie .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ale po co mam płacić za to więcej niz w zupełnie przypadkowym sklepie?

Jakie sztuczki potrafisz?

Gregor a Ty gdzie do jakiej mleczarni sprzedajesz ?

Opublikowano

Gregor czary mary ence pence macam codziennie cycki na dwie ręce 🤣 ogolnie taka paczka +/- 80 zł. Myślę że wychodzi ciut taniej jak w sklepie. Ale np maslo dla mnie lepszy smak niż z naszego rynku polskiego i ser tak samo

Opublikowano

Puknij pan kogutka w ogonek. Odnosząc się do tej mlekovity to w przyzakładowym sklepie jest drożej niż w sklepie w tej samej wsi oddalonym o kilometr od zakładu. Maslanka truskawkowa moja ulubiena 30km od zakładu jest złotówkę tańsza niż w tym sklepie 

Opublikowano

Dostałem  aneks i cennik po przejęciu końskich przez polmlek i tak,  "wzrost cen nie mniej niż 50gr w stosunku do ceny z marca"  tylko że faktur za marzec jeszcze nie ma.  Konskie płaciły za max tłuszcz 4,6 i białko 3,6 a polmlek Tluszcz 4,5 a białko 3,5.  Na spotkaniu prezes osm konskie mówił że będą aneksy do umów i będzie zawarte w nich że okres wypowiedzenia w polmleku będzie 3miesiace a nie tak jak w końskich 6, natomiast w aneksie jest ze " postanowienia umowy dostawy nie ulegają zmianie" czekam na fakturę za marzec i zobaczymy co przyniesie kwiecień. 

Dnia 10.03.2023 o 11:35, sss napisał:

Opublikowano

Cena na marzec znana już była w lutym. Na początku cena będzie lepsza, natomiast z czasem nowy właściciel sprowadzi wszystkich na ziemię, łącznie z pracownikami.

• Like 1
Opublikowano

Fakturę za marzec będę miał około 5 kwietnia zawsze tak miałem. Jedynie informacje dostałem w lutym że za marzec będzie - 15gr średnio a jak wyszło to jeszcze nie wiem. Za styczeń też miało być - 30 gr średnio a wyszło - 38, także wiesz... 

Opublikowano

To wyjdzie co kolega @sacrable napisał,  chwiel poplaci lepiej a pozniej bedzie placil tak jak innym. Po za tym sam widziales ten cennik zmontowany na kolanie gdzie nie ma informacji czy ceny brutto czy netto. A wszyscy dumnie sie pod tym podpisali mowie o prezesach oczywiście

Opublikowano
2 godziny temu, MaloSypiam napisał:

Dostałem  aneks i cennik po przejęciu końskich przez polmlek i tak,  "wzrost cen nie mniej niż 50gr w stosunku do ceny z marca"  tylko że faktur za marzec jeszcze nie ma.  Konskie płaciły za max tłuszcz 4,6 i białko 3,6 a polmlek Tluszcz 4,5 a białko 3,5.  Na spotkaniu prezes osm konskie mówił że będą aneksy do umów i będzie zawarte w nich że okres wypowiedzenia w polmleku będzie 3miesiace a nie tak jak w końskich 6, natomiast w aneksie jest ze " postanowienia umowy dostawy nie ulegają zmianie" czekam na fakturę za marzec i zobaczymy co przyniesie kwiecień. 

2 godziny temu, MaloSypiam napisał:

A co jesli ktoś nie będzie chciał podpisać tego aneksu? Bo w końcu zmienia się podmiot skupujący i wtedy Można odejść z dnia na dzień bez żadnych kar czy i tak obowiązuje stara umowa z 6msc okresem wypowiedzenia podpisana w tym przypadku z OSM?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v