Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ale już  w moich okolicach są mleczarnie co płacą 1.6 do 1.9 zł . I już jest paru chętnych że by zrezygnować z produkci mleka albo ciąć koszty w żywieniu są też mleczarnie co pĺacą od 2.3 do 2.5 ale już jest ich coraz mniej 

Opublikowano
1 godzinę temu, subiektywny napisał:

A Ryki to w ogóle planują przynajmniej wyrównać cenę do innych? 

zapewne tak ale do tych niższych cen ...Skoro to przerzutowiec tera to jak inaczej🤔

Opublikowano
38 minut temu, marcianjargit napisał:

Dobrze mówi żeby ciąć koszty w żywieniu,chcą mieć więcej mleka niech dobrze płacą 

Za dużo mleka chyba mają jak cenę obniżaja,jak że wszystkim od zawsze jest urodzaj to i cena nizsza

To tnij koszty żywienia i zobaczymy jak długo pociągniesz ten interes. 

Za dużo mleka?🤔To po jaki h🤬 zakłady ściągają z zagranicy surowiec?

Opublikowano
1 godzinę temu, Jaro70 napisał:

Około 2,58-2,6 brutto rr 

No to spora różnica jest, pod warunkiem że parametry byłyby utrzymane

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, PRIMO napisał:

Równie dobrze można zlikwidować stado. 

Myśl zanim coś klepniesz. 

Krowa pyskiem doi. 

Mówię dobrze i mnie nie poóczaj😠😠😠

Edytowane przez Gość
Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

To tnij koszty żywienia i zobaczymy jak długo pociągniesz ten interes. 

Za dużo mleka?🤔To po jaki h🤬 zakłady ściągają z zagranicy surowiec?

Robią to głównie prywaciarze

Jest tańszy 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Luki99 napisał:

Bredzisz jak potłuczony a nie dobrze.

Nie denerwuj się bo zaczynasz walić byki w pisowni. 

Raz już przyciąłem koszty żywienia to później ciężko jest wrócić żeby wszystko się spinało do kupy. 

5 minut temu, Karol6130 napisał:

Robią to głównie prywaciarze

Jest tańszy 

Opole Lubelskie to też prywaciaż?

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Raz już przyciąłem koszty żywienia to później ciężko jest wrócić żeby wszystko się spinało do kupy. 

Ok wkurzam się bo co niektórzy niedawno mnie tak hejtowali  że przez moje żywienie krów nie mogę po zacielać. A okazało się po zbadaniu krwi że jest wirus prawdopodobnie przeniesiony przez weterynarzy. I trzeba szczepić 

Opublikowano
4 minuty temu, Luki99 napisał:

Ok wkurzam się bo co niektórzy niedawno mnie tak hejtowali  że przez moje żywienie krów nie mogę po zacielać. A okazało się po zbadaniu krwi że jest wirus prawdopodobnie przeniesiony przez weterynarzy. I trzeba szczepić 

Poniekąd mieli rację. 

Główną przyczyną słabej skuteczności zacieleń jest słabe żywienie a co za tym idzie słaba kondycja krowy .

Opublikowano
29 minut temu, PRIMO napisał:

Opole Lubelskie?czyli Łazorko a jak tam oni płacą za luty bo wiem że za styczeń było -24grosze

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, michal_19 napisał:

To chyba pozaklasowe.

nie, tyle wyszło przy ilościach rzędu 2 tys liter, i to nie tylko ja za syczeń było coś 2,40 albo 2,20 nie pamiętam już,  grudzień 2,8 tendencja jest taka że za marzec możliwe 1,50, oczywiście cenny netto 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
53 minuty temu, MariuszDe napisał:

Opole Lubelskie?czyli Łazorko a jak tam oni płacą za luty bo wiem że za styczeń było -24grosze

Łazorko sprzedaje mleko do Opola lubelskiego. 

-30🤬😥

Opublikowano
marcianjargit napisał:

3 minuty temu, PRIMO napisał:

Krowa pyskiem doi. 

Dobrze mówi żeby ciąć koszty w żywieniu,chcą mieć więcej mleka niech dobrze płacą 

Za dużo mleka chyba mają jak cenę obniżaja,jak że wszystkim od zawsze jest urodzaj to i cena nizsza

głupoty piszesz...

Bogdan_ja napisał:

1 godzinę temu, subiektywny napisał:

A Ryki to w ogóle planują przynajmniej wyrównać cenę do innych? 

zapewne tak ale do tych niższych cen ...Skoro to przerzutowiec tera to jak inaczej🤔

przylazłeś trolu bydło robić 🤔😈....

Luki99 napisał:

54 minuty temu, PRIMO napisał:

Krowa pyskiem doi. 

🤦‍♂️ widać jak się znasz zwlaszcza na żywieniu i hodowli...

Luki99 napisał:

14 minut temu, PRIMO napisał:

jak byś dobrze robił to weterynarze nie przynieśli by ci...

Tigon napisał:

27 minut temu, michal_19 napisał:

To chyba pozaklasowe.

nie, tyle wyszło przy ilościach rzędu 2 tys liter, i to nie tylko ja za syczeń było coś 2,40 albo 2,20 nie pamiętam już,  grudzień 2,8 tendencja jest taka że za marzec możliwe 1,50, oczywiście cenny netto 

to hobby a nie produkcjia mleka jeszcze raz napiszę 10tys na miesiąc to minimalna ilość by godnie żyć sle o inwestycjiach to można pomarzyć...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Zboze i owszem ale mleka/serow to oni nie maja wiec albo to jest celowa propaganda albo furtka (taka jak w przypadku zboza)  do pchania wszystkiego do ue bez cel

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Ty go pouczasz a sam niżej walisz byki 😁

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ty go pouczasz a sam niżej walisz byki 😁

Kolegów szukasz?🤨

Przynajmniej piszę w temacie nie tak jak ty czepiasz się literówek. 🙋‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To błąd ortograficzny a nie literówka. Nakłaniasz mnie do trzymania się regulaminu a cytujesz poprzedni post. Hipokryta 

Jak się to ma twoje bredzenie do ceny mleka?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v