Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, alfa napisał:

Potwierdzam mialo być 60 

Qwa... Co musi się robić w firmie, żeby żeby z miesiąca na miesiąc chciało obciąć 20% ceny??? 

Trzeba czekać na zebrania i wyjaśniać sprawy bo nie rozumiem jak można zarządzać firmą i od razu takie cięcia. Dług? Nie wywiązanie się z umowy? 

Opublikowano
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

Jak słyszałeś o 60 grosza, to jesteś bliżej góry iż zwykły szary 

Alfa potwierdza. Pewnie jest jeszcze bliżej. 

Słyszałem głównie od znajomych Hodowców. Ale też i od jednej osoby wkrótce z góry. 

Dopytując w oddziale z kolei usłyszałem że nie będzie obniżki przez cały pierwszy kwartał 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MlekpolLover napisał:

Alfa potwierdza. Pewnie jest jeszcze bliżej. 

Słyszałem głównie od znajomych Hodowców. Ale też i od jednej osoby wkrótce z góry. 

Dopytując w oddziale z kolei usłyszałem że nie będzie obniżki przez cały pierwszy kwartał 

Alfe akurat znam, wysoko postawiony człowiek 😁 . Rozumiem, że jesteś incognito 😃 

Edytowane przez leszek1000
  • Like 1
Opublikowano

Wyprawka ok. 5 max 10mln. Borawski rozwinął firmę bardzo i to bardzo mocno, ale nawet 5gr od litra mleka skupionego w ciągu miesiąca to jest około 8mln. Myślisz, że tak jak słyszałem że dostał 100mln? Nie wydaje mi się ale wszystko jest możliwe 🤔

3 minuty temu, alfa napisał:

Cholera wie co tam jest grane ale nie ciekawie pewnie.  Wyprawka poszła chociażby 😜

Opublikowano

Z brakiem obniżki za pierwszy kwartał to specjalnie pewnie poszła plotka od góry żeby się nowi dostawcy nie rozmyślili. Wiedzieli że będzie ostry zjazd i posypią się wypowiedzenia.  Nie wiem co tam jest grane ale źle to wygląda 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, ChiquitaB napisał:

Chcąc nie chcąc liczby robia wrażenie. Moja stara mleczarnia 10tys dziennie skupuje.

Witam jaka opuściłeś mleczarnie a do jakiej przeszedłeś jeśli mogę zapytać bo jest tyle stron tematu że ciężko znaleźć 😅 pytam z ciekawości skoro poprzednia miała tak niski skup dzienny ??? 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, karol091193 napisał:

Impreza tania tez nie była 🙂 bajki trzeba też opowiadać było bo w listopadzie co nie którzy dostawcy dopiero umowy podpisali . A i słyszy się ze Borawski dalej pracuje i służbowym jeździ 

Edytowane przez alfa
  • Haha 1
Opublikowano

Orientuje się ktoś z  Was jak wygląda sprawa wybierania przedstawicieli w Mlekovicie jeśli chodzi o oddziały? Na jakiej zasadzie są oddziały, mają coś do powiedzenia? Jestem członkiem udziałowcem od kilki lat i nigdy zaproszenia czy to informacji o takim żebraniu gdzie delegatów się wybiera nie dostałem. Jak to u Was wygląda?

Opublikowano
5 minut temu, leszek1000 napisał:

Alfe akurat znam, wysoko postawiony człowiek 😁 . Rozumiem, że jesteś incognito 😃 

Tak incognito 😀 Ja tam wysoko nie jestem. Ale z tobą kiedyś chyba trochę rozmawiałem  😀

Opublikowano
12 minut temu, alfa napisał:

Impreza tania tez nie była 🙂 bajki trzeba też opowiadać było bo w listopadzie co nie którzy dostawcy dopiero umowy podpisali . A i słyszy się ze Borawski dalej pracuje i służbowym jeździ 

Doradca zarządu 

Opublikowano
14 minut temu, alfa napisał:

A jaki to ten służbowy, bo tak się składa że widziałem go w poniedziałek?

14 minut temu, alfa napisał:

A jaki to ten służbowy, bo tak się składa że widziałem go w poniedziałek?

Opublikowano
3 minuty temu, MlekpolLover napisał:

Doradca zarządu 

A pensje znasz ? To się umie chlop ustawić. Starszy jestem wezmę umrę i z wyprawki nici A tak wyprawka wzięta A rządzić dalej będę i kasę ta sama brać.  Czyli teraz trzeba utrzymać 4 osobowy xarzad wcześniej 3 i dodatkowo starych prykow 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, alfa napisał:

A pensje znasz ? To się umie chlop ustawić. Starszy jestem wezmę umrę i z wyprawki nici A tak wyprawka wzięta A rządzić dalej będę i kasę ta sama brać.  Czyli teraz trzeba utrzymać 4 osobowy xarzad wcześniej 3 i dodatkowo starych prykow 

A skąd mam znać? ;) 😉  Ponoć miało tak być. Czytam ze pracuje to może i tak jest

Człowiek z zasługami. Duża wiedzą to może i ma to sens. A może I nie.  Nie mi oceniać. Nie wiem. Za mleko w jazdym razie płaci doskonale od lat. Firma w sumie spójna. Poukładana. Raczej żadnej burzy nie przechodzi bo obniżek ficyt teraz

Edytowane przez MlekpolLover
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

czytając komentarze to wnioskuje ze 90% użytkowników to wschodnia ściana Polski czyli tzw. Kredyciarze co przygodę z hodowla bydła mlecznego zaczynaja na bogato czyli na kredyt i w ciagu pół roku pełen dorobek maszyn🤔😀 bo jeśli wy macie po 3 zł mleko i obniżka o 30 gr i piszecie ze to już po kosztach to nic innego to nie znaczy  że kredytów więcej macie jak włosów na głowie i rozumu w głowie. 
jestem z wlkp i u nas średnia cena  za mleko w 2022r wyszła 2,20 brutto i nie narzekamy lecz się cieszymy że była przez ostatni rok hossa bo można było kasy odłożyć. 

Mam 50 krów a przez ostatni rok udało się  odłożyć ponad pół banki na koncie. 
Nie mam kredytów i nie miałem a mam tez nowego JD, paszowóz trioliett, 7 letnia JCB i wiele innych nowych maszyn..

poprostu my dorabiamy się małymi kroczkami. 
u nas tezmali likwidują krowy ale w zamian za to kolejny dostawi dwa razy więcej🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️ wiec pisanie że jak krowy jeden z drugim i trzecim umniejszy to mleczarnia się przestraszy 😁😁😁😁😁

Edytowane przez matek0921
  • Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, matek0921 napisał:

czytając komentarze to wnioskuje ze 90% użytkowników to wschodnia ściana Polski czyli tzw. Kredyciarze co przygodę z hodowla bydła mlecznego zaczynaja na bogato czyli na kredyt i w ciagu pół roku pełen dorobek maszyn🤔😀 bo jeśli wy macie po 3 zł mleko i obniżka o 30 gr i piszecie ze to już po kosztach to nic innego to nie znaczy  że kredytów więcej macie jak włosów na głowie i rozumu w głowie. 
jestem z wlkp i u nas średnia cena  za mleko w 2022r wyszła 2,20 brutto i nie narzekamy lecz się cieszymy że była przez ostatni rok hossa bo można było kasy odłożyć. 

Nie mam kredytów i nie miałem a mam tez nowego JD, paszowóz trioliett, 7 letnia JCB i wiele innych nowych maszyn..

u nas tezmali likwidują krowy ale w zamian za to kolejny dostawi dwa razy więcej🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️ wiec pisanie że jak krowy jeden z drugim i trzecim umniejszy to mleczarnia się przestraszy 😁😁😁😁😁

Chciałeś się pochwalić jaki ty jesteś bogaty i  zaradny?.... Wątpię żeby kogoś to obchodziło jakie masz maszyny i ile  PLN na koncie..... Normalny człowiek nie podaje publicznie jaki ma stan konta😂

• Like 5
Opublikowano
6 godzin temu, matek0921 napisał:

Nic sobie nie kupię . Byle co zjem i byle co gadam. Piszesz że ci tak dobrze to ci zaraz jeszcze cenę obetną 😂😂😂

• Like 3
Opublikowano
6 godzin temu, matek0921 napisał:

To w coś zainwestuj bo przy tej inflacji to Ci za jakiś czas mało co zostanie z tych miliardów 🤔pozdrawia tonące w długach Podlasie 😁

• Haha 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v