Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
48 minut temu, Rolnik1973 napisał:

O kurła a gdzie to wlazło 🙆🏻‍♂️

Chyba tel zaspany,🤦🏻‍♂️

Tu takich  jest wielu co nie mają pojęcia o hodowli albo już zaprzestali i się tu udzielają ale po co .po to żeby wkórwiać

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanko bo pierwsza wyplata w mlekpolu i jak jest z tymi udziałami itp potracanymi?  Bo mam potrącenie za wpisowe potem za udzialy, za nabiał i za udzialy członkowskie. Pozniej tylko udzialy członkowskie potrącają?

Tl 4.12 b 3.53 22tys cena 2.54 netto wyszlo

Edytowane przez ChiquitaB
Opublikowano
8 minut temu, ChiquitaB napisał:

Ok czyli jednorazowo na dzień dobry mi 8 tys pykli 2 wpisowe i 6 na udzialy. Plus jeszcze dodatkowo udzialy

No to nieźle rypią nowych, ale i w Piątnicy jest podobnie 

Opublikowano
23 minuty temu, ChiquitaB napisał:

Mam pytanko bo pierwsza wyplata w mlekpolu i jak jest z tymi udziałami itp potracanymi?  Bo mam potrącenie za wpisowe potem za udzialy, za nabiał i za udzialy członkowskie. Pozniej tylko udzialy członkowskie potrącają?

ładne parametry masz , co dajesz ?

Opublikowano
21 minut temu, ChiquitaB napisał:

Ok czyli jednorazowo na dzień dobry mi 8 tys pykli 2 wpisowe i 6 na udzialy. Plus jeszcze dodatkowo udzialy

Ja od 01.09.2022 przechodziłem i też tak było z udziałami i wpisowym.

Jaki oddział??

Opublikowano
33 minuty temu, ChiquitaB napisał:

Można wiedzieć ile teraz dojnych masz ?

Opublikowano
Jaro70 napisał:

8 minut temu, ChiquitaB napisał:

No to nieźle rypią nowych, ale i w Piątnicy jest podobnie 

Znów głupoty piszesz,w pierwszym miesiącu wzięli mi dodatkowo całe 1500zl więc nikt na dzień dobry nie bierze takiej kasy,to nie normalne ale co się dziwić,to tylko Mlekpol.My udział podstawowy mamy na dwa lata rozłożony.Wpisowe 1000zł.

Opublikowano

Do  Bydgoszczy oddaje. Karmie jak każdy inny a parametry to dużo obdojonych juz mam. Aktualnie 36 bo teraz mi się pocielily to już 25tys przekroczę a do połowy roku juz chce pełna obsadę 45 szt miec

Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał:

ale że vo 8tys🤔 tak mają brać co miesiąc czy do jakiegoś progu ?

Kurcze ja nie pamiętam już dokładnie ale jak rodzice byli w Sierpcu i przepisywali na mnie mleko to mleczarnia chciała abym wpłacił wysokość ich udziałów, nie była to jakaś zawrotna kwota bo coś koło 9 tyś wtedy ale jednak trochę by zabolała, udało się jednak zrobić taki myk, że prezes poszedł na rękę i zgodził się na przepisanie ich udziałów na mnie tak że nie musiałem nic płacić. Nie wiem jak jest z nowymi członkami ale jak kuzyn kilka dobrych lat temu przeszedł to też coś sporo szło na udziały by do jakiejś kwoty wyrównać. 

Opublikowano
2 godziny temu, RadekGawryluk napisał:

Mlekovita. Ilość 22tys. Tł 4.10. Biał 3.65. 2.59 brutto 

Jak to jest z ta mlekovita mieliście ponad 3 zł a teraz jedna obniżka 25 gr i zjechało na 2,59? Czy jeszcze i na parametrach obwalili?

Opublikowano
24 minuty temu, radekz200 napisał:

Jak to jest z ta mlekovita mieliście ponad 3 zł a teraz jedna obniżka 25 gr i zjechało na 2,59? Czy jeszcze i na parametrach obwalili?

Było - 25 gr w styczniu i - 20 gr w lutym 

Opublikowano
35 minut temu, radekz200 napisał:

Ja na vacie to co innego a dwa tłuszczu mam słaby więc tak to jest 🤣 ten co miał dobre parametry i był na ryczałcie to miał 3 zł 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v