Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ty to jaki ,,szyjek ,, jesteś 🤔 chudo kołek czy grubo dupek co tu się wyrabia debilizm do potęgi....🤦‍♂️ ludzie przestańcie się wydurniać i wymyślać głupotyże temu spadło to dobrze ale że mi to już źle trzeba się zjednoczyć i stanąć przeciwko temu debilizmowi .... tekie pierdusie czy bogusie tylko jątrzą i się cieszą że komuś ciś gorzej ale i oni poczują ból d*py zanim się obejrzą....

Co tam belkoczesz i do kogo ?....mamy się jednoczyć bo tobie do d*py się dobrali ....To ty nie wiesz co robić ,toć tłumaczyłeś wszystkim 🤭

Weź zrób jeszcze większe koszty to więcej na doisz i będziesz miał więcej 🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

a ty to jaki ,,szyjek ,, jesteś 🤔 chudo kołek czy grubo dupek co tu się wyrabia debilizm do potęgi....🤦‍♂️ ludzie przestańcie się wydurniać i wymyślać głupotyże temu spadło to dobrze ale że mi to już źle trzeba się zjednoczyć i stanąć przeciwko temu debilizmowi .... tekie pierdusie czy bogusie tylko jątrzą i się cieszą że komuś ciś gorzej ale i oni poczują ból d*py zanim się obejrzą....

Tylko ja nic złego na myśli nie miałem. Napisałem "Ciemnoszyjka" (pewnie od miejscowości skojarzenie) bo nie znam personaliów tej Pani a nazwa, ksywka  już długo tu na forum funkcjonuje. I co w tym złego że chce się wiedzieć ile inne podmioty płacą w Polsce. Chyba te forum właśnie w tym celu powstało. I żadna to radość  teraz że dowiadujesz się że gdzieś płacą mniej bo zdajesz sobie sprawę że niedługo i ty dołączysz. Piszesz o zjednoczeniu w słusznej sprawie. Jestem za ale do tego trzeba mądrych, inteligentnych i kulturalnych ludzi a nie  analfabetów, arogantów, impertynentów i prostaków.

Opublikowano
Troker1979 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

Tylko ja nic złego na myśli nie miałem. Napisałem "Ciemnoszyjka" (pewnie od miejscowości skojarzenie) bo nie znam personaliów tej Pani a nazwa, ksywka  już długo tu na forum funkcjonuje. I co w tym złego że chce się wiedzieć ile inne podmioty płacą w Polsce. Chyba te forum właśnie w tym celu powstało. I żadna to radość  teraz że dowiadujesz się że gdzieś płacą mniej bo zdajesz sobie sprawę że niedługo i ty dołączysz. Piszesz o zjednoczeniu w słusznej sprawie. Jestem za ale do tego trzeba mądrych, inteligentnych i kulturalnych ludzi a nie  analfabetów, arogantów, impertynentów i prostaków.

a nie widzisz jak pierduś to z pogardą już któryś raz pisze i jak się wyraża... bo ktoś nie pochwalił mu ,, brudera,, ?

Opublikowano
11 minut temu, konradek88 napisał:

Chodzi o Mlekpol oczywiście 

Może to tylko plotki. Jeśli to prawda, to widocznie do tej chwili płacili za dużo, trzeba było dać 20-30gr mniej po to by później nie trzeba było tyle obniżać i nie robić paniki. 

Opublikowano (edytowane)

Panowie jak tak dalej pójdzie to chyba wielbłądy zaczniemy hodować, cena mleka w dół i od 16 mają zero opadów , jeczmien zaczyna się żółci , kuku stoi i czeka normalnie Sahara 🥴😒

Edytowane przez adamowicz84
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, adamowicz84 napisał:

Panowie jak tak dalej pójdzie to chyba wielbłądy zaczniemy hodować, cena mleka w dół i od 16 mają zero opadów , jeczmien zaczyna się żółci , kuku stoi i czeka normalnie Sahara 🥴😒

U mnie też już długo nie pada i na horyzoncie zero deszczu.

Przynajmniej Nawozy były tanie. A nie czekaj... 

Edytowane przez Zibifarmer
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, greg1985 napisał:

Tak policzyłem na szybko to mi w Mlekpolu za czerwiec przy spadających obecnie  parametrach wyjdzie 1.9 zł netto 😭😭. A to pewnie nie koniec obniżek .

Witaj w klubie. Niektórzy mają tak już od kilku miesięcy 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, greg1985 napisał:

Tak policzyłem na szybko to mi w Mlekpolu za czerwiec przy spadających obecnie  parametrach wyjdzie 1.9 zł netto 😭😭. A to pewnie nie koniec obniżek .

To jakieś 2,03zl brutto jak się nie mylę, ale jeszcze 2 z przodu 😏

Edytowane przez adamowicz84
Opublikowano
1 godzinę temu, Zibifarmer napisał:

Może to tylko plotki. Jeśli to prawda, to widocznie do tej chwili płacili za dużo, trzeba było dać 20-30gr mniej po to by później nie trzeba było tyle obniżać i nie robić paniki. 

Generalnie to mi się nie podoba takie obniżanie o grubą sumę z miesiąca na miesiąc. Gdzie tu stabilność? Jak planować jeśli masz bach kilka albo kilkanaście tysięcy urwane nagle?  Rozumiem że koniec roku i jakieś sprawy podatkowe, ale mamy środek roku i rollercoaster...

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a nie widzisz jak pierduś to z pogardą już któryś raz pisze i jak się wyraża... bo ktoś nie pochwalił mu ,, brudera,, ?

Oj durny ty durny, aż dziw że nogi noszą taką głupotę. Gardzę tobą, już nie pamiętasz za co? Wszystko wszystkim, można się kłócić, bluzgać, ale za to jak wyśmiewałeś nie raz to, że zachorowałem powtórzę po raz kolejny, że  jesteś zwykłym szmaciarzem i szacunku u mnie masz zero 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Spadających bo poważnie ci spadają czy tylko w mleczarni spadają?

6 godzin temu, Marcin133 napisał:

Też widziałem tą panią jakie bajki wciska kto wie może i cenę też ma inną, paliwo po 5zl itd🤔 

Akurat z paliwem to jest prawda ale to cena netto. Nie każdy może odliczyć sobie podatek od zakupionego paliwa niestety. A no i to paliwo wraz ma coś drogawo, bo ja taką cene 4,75 netto to ostatnio dostałem jak 1000 zamawiałem

Opublikowano

k**wa spotkacie się na żywo i napierdolta sobie garści, ch*j mnie obchodzą wasze żale i nie chce mi się tego już czytać 

Opublikowano
10 minut temu, Rolniik122 napisał:

Spadających bo poważnie ci spadają czy tylko w mleczarni spadają?

Akurat z paliwem to jest prawda ale to cena netto. Nie każdy może odliczyć sobie podatek od zakupionego paliwa niestety. A no i to paliwo wraz ma coś drogawo, bo ja taką cene 4,75 netto to ostatnio dostałem jak 1000 zamawiałem

W maju oficjalnie nie było obniżek a parametry zaczęły dziwnie szybko spadać . Od grudnia te same bele i kukurydza . Fakt krowy mają wycielenia ale tak samo się zasusza . Na usprawiedliwienie jest 400 litrów więcej w zbiorniku a nie mam pod oceną i zawsze latem słabe parametry a zimą wręcz imponujące . Więc tak to sobie tłumacze 🤷

Opublikowano
5 minut temu, greg1985 napisał:

W maju oficjalnie nie było obniżek a parametry zaczęły dziwnie szybko spadać . Od grudnia te same bele i kukurydza . Fakt krowy mają wycielenia ale tak samo się zasusza . Na usprawiedliwienie jest 400 litrów więcej w zbiorniku a nie mam pod oceną i zawsze latem słabe parametry a zimą wręcz imponujące . Więc tak to sobie tłumacze 🤷

Krowy pod koniec laktacji przed zasuszeniem zazwyczaj mają podwyższone parametry, jeżeli sporo sie zasuszyło to fakt mogły spaść. To samo po wycieleniu krowa idzie w wydajność a nie parametry. Jedno z drugim połączone i gotowe. Latem to i u mnie parametry spadają i trzymają sie w okolicach 3.9-4.0 tłuszcz i 3.35-3.45 białko. Przyjdzie ochłodzenie powiedzmy wrzesień i parametry lecą do góry.

Opublikowano

Tak jak już kiedyś mówiłem mój brat pracuje w laboratorium w mlekpolu i był ostatnio na urlopie i mówił ze mlekpolowi mocno spadły zamówienia, tylko nie pamiętam na co i do którego molocha,(chyba biedry) i może dlatego taka obniżka

Opublikowano
50 minut temu, suchy330 napisał:

k**wa spotkacie się na żywo i napierdolta sobie garści, ch*j mnie obchodzą wasze żale i nie chce mi się tego już czytać 

👍 Jestem za. Ale wątpię, poleciał by prędzej na posterunek tak jak jego kolega jak już się ocknął, że żarty się skończyły. 

50 minut temu, suchy330 napisał:

👍 Jestem za. Ale wątpię, poleciał by prędzej na posterunek tak jak jego kolega jak już się ocknął, że żarty się skończyły. 

• Haha 1
Opublikowano

takie braty to niezłe ploty tylko rozsyłają....

vodz napisał:

Tak jak już kiedyś mówiłem mój brat pracuje w laboratorium w mlekpolu i był ostatnio na urlopie i mówił ze mlekpolowi mocno spadły zamówienia, tylko nie pamiętam na co i do którego molocha,(chyba biedry) i może dlatego taka obniżka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v