Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Co takiego przy tej ilości w Sierpcu 2,41by mi wyszło i + 2 gr jak z oceną to gdzie ten mlekpol tak płacie 2 czy 3 gr więcej za takie wychwalanie.

Edytowane przez robert1226
Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Co takiego przy tej ilości w Sierpcu 2,41by mi wyszło i + 2 gr jak z oceną to gdzie ten mlekpol tak płacie 2 czy 3 gr więcej za takie wychwalanie.

Netto ? 

W mlekpolu przy 25 tys byś miał 1 grosz mniej a przy 10 tys kolejne -1 grosz. Więc oddając 10 tys litrów miesięcznie i przy takich parametrach jak kolega wyżej napisał wyszło by 2,43 netto. W mlekpolu nie liczy się ilość a jakość tego mleka. 

Opublikowano
10 godzin temu, Nintendo napisał:

Jeśli to prawda to mlekovita działa na szkodę całego mleczarstwa w pl. 

Co ty gadasz człowieku,a w czym Tobie to szkodzi? Maja zbyt,proszkownie o dużym potencjale to zdejmują mleko przerzutowe z rynku bo chcą zarobic a małe  mleczarnie i tego co skupia niemaja gdzie sprzedać .to biznesowe ruchy.niema nikt na to wpływu .

• Like 1
Opublikowano

Mogą kupić przerzut z krajowych mleczarni. 

Byznes jest taki, że biorą z Ukrainy po 1.4zl przez co asortyment mogą puścić za grosze, a pozostale mleczarnie z krajowego mleka nie będą mogły zrobić takiej ceny. 

Dodatkowo w kraju mleka jest za dużo a Ci jeszcze sprowadzają dodatkowy bo jest o 20gr tańszy jak krajowy przerzut. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Nintendo napisał:

Byznes jest taki, że biorą z Ukrainy po 1.4zl przez co asortyment mogą puścić za grosze, a pozostale mleczarnie z krajowego mleka nie będą mogły zrobić takiej ceny. 

Dodatkowo w kraju mleka jest za dużo a Ci jeszcze sprowadzają dodatkowy bo jest o 20gr tańszy jak krajowy przerzut. 

jak ostatnio byłem to stało ponad 20 aut z kontenerami w kolejce.

Ja słyszałem że z Litwy i Łotwy mleko kupują

Edytowane przez Rrolniik
Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

Jak policzyć średnią za ostatnie 3 lata to Mlekpol jest za Sierpcem pare groszy jak średnią z 7-8 lat to jeszcze więcej tak samo jak i Mlekovita 

Opublikowano
35 minut temu, Nintendo napisał:

Ale przerzut z krajowych mleczarni tyle kosztuje. Teraz potaniał do 1,4-1,5. Wieść się niesie o kolejnych obniżkach. Kurła

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Netto ? 

W mlekpolu przy 25 tys byś miał 1 grosz mniej a przy 10 tys kolejne -1 grosz. Więc oddając 10 tys litrów miesięcznie i przy takich parametrach jak kolega wyżej napisał wyszło by 2,43 netto. W mlekpolu nie liczy się ilość a jakość tego mleka. 

Tylko ja pisałem że przy tej ilości,  a parametry miał bym swoje tj. Tł 4.80 bi.3.6.

Opublikowano
OptimuSPrimes napisał:

10 godzin temu, Nintendo napisał:

Jeśli to prawda to mlekovita działa na szkodę całego mleczarstwa w pl. 

Co ty gadasz człowieku,a w czym Tobie to szkodzi? Maja zbyt,proszkownie o dużym potencjale to zdejmują mleko przerzutowe z rynku bo chcą zarobic a małe  mleczarnie i tego co skupia niemaja gdzie sprzedać .to biznesowe ruchy.niema nikt na to wpływu .

weż nie pier..l 🤦‍♂️ naciagnęli taniego srra z niemiec po cenach dampingowych niemcy wypchali by nie psuć rynku u siebie bo państwo dopłaca i zrobili syw ogarnij się ....

Opublikowano
29 minut temu, Dzidek1982 napisał:

Super wiadomości tuż przed walnym. Będzie się działo. 

Nie wiem nigdy nie byłem na zebraniu 😉

Opublikowano

W 2018 czy 2019 mlekuta sciagala tani ser z niemiec czy Holandii po 6 zł/kg był chyba i przepakowywali to u siebie. Biznes.

Także jeśli slyszycie hasło ze jedzie tani ser czy cokolwiek innego do polski to nie znaczy że ten ser wsiadł na rower i tu jedzie sam, tylko ktoś go w Polsce kupił i jedzie do nowego właściciela.

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

29 minut temu, Dzidek1982 napisał:

Nie wiem nigdy nie byłem na zebraniu 😉

na walne zwykłych dostawców nie wpuszczają 🤭

Opublikowano
24 minuty temu, robert1226 napisał:

Tylko ja pisałem że przy tej ilości,  a parametry miał bym swoje tj. Tł 4.80 bi.3.6.

Użytkownik krzys62 podał cenę 2,38 netto przy 40 tys i tl 4,6 a białko 3,8. 

Przy identycznych parametrach w mlekpolu wychodzi około 20 groszy więcej. Dokładnie 2,586 netto. Nie wiem jak w Sierpcu ale w mlekpolu płacą tylko do 3,7 i 4,7. Więc jednak różnica jest dość znaczna bo nie jest to 2 czy 5 groszy tylko 20. Za styczeń też wyszło około 20 groszy różnicy.

• Like 2
Opublikowano
Dzidek1982 napisał:

Dnia 10.03.2023 o 13:02, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Radomsko przedział 3-7 tys tł4,24 bi3,5 1,77 brutto

łoo Panie cały 1gr więcej jak osławione 🐎 skie

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Użytkownik krzys62 podał cenę 2,38 netto przy 40 tys i tl 4,6 a białko 3,8. 

Przy identycznych parametrach w mlekpolu wychodzi około 20 groszy więcej. Dokładnie 2,586 netto. Nie wiem jak w Sierpcu ale w mlekpolu płacą tylko do 3,7 i 4,7. Więc jednak różnica jest dość znaczna bo nie jest to 2 czy 5 groszy tylko 20. Za styczeń też wyszło około 20 groszy różnicy.

Tylko ze ja się odniosłem  do posta mistrza18 bł 3 4 a tł 4,1 i ilości 50 tys także czytaj dokładniej .

Opublikowano

dzisiaj kupilem na promocji ser - 23 zl ...takiej ceny dawno nie bylo, wiec ogladam spoko 22 II data produkcji, sklad -jak na mozarelle normalny, oczywiscie rodem z podlasia 

zagadka-czemu taki tani ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v