Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, ubogiwladek napisał:

Najlepsza w świętokrzyskim 😜 osm końskie

Zawsze miałem na drugi dzień od podpisania fv, a za tamten miesiąc miałem 14 dni od fv. Nie wiem czy specjalnie trzymają bo już od marca tam nie oddaje czy faktycznie taka bida :d

Zapłacą zapłacą aż tak źle narazie nie jest 14dni mają to jeszcze jest czas ja jak na ryczałcie to zawsze 20byl przelew ale wiem że vatowcom szybciej placili

Opublikowano

Za luty 2.7 zł....

3 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

biznesmeny chciałyby po 3 zł za mleko, jak przerzut można o wiele taniej kupić.

1 minutę temu, soltys48 napisał:

A ty biznesmenie po ile mliko doisz?

2.7 zł ????

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, massey235 napisał:

Za luty 2.7 zł....

I co nie stać cię zapłacić po 1300? za darmo chcesz? byś się wstydził poruszać ten temat na forum bidulu.   :P

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Narazie jeszcze dobrze, a później będzie płacz 

To będzie ale bynajmniej ja nie zamierzam latać po strajkach wtedy a na rynku zbóż  .gdzie w listopadzie była pszenica po 1600 to chciwusom było mało i 2 tys się marzyło a teraz lament .

• Like 1
Opublikowano
grzesiu napisał:

W dzisiejszej sytuacji każdy scenariusz może być prawdziwy. 

Dziś na bilbordzie widziałem ser salami mlekovita 25.99zl gdzie na 1kg sera trzeba 10litrow mleka czyli 2.6zl - 25% koszty mlekovity - narzut dystrybutora - narzut seci = ile można zapłacić za litr surowca?

kupiony w germani po 11 -13zl za kilo 😈

Opublikowano
5 minut temu, massey235 napisał:

To będzie ale bynajmniej ja nie zamierzam latać po strajkach wtedy a na rynku zbóż  .gdzie w listopadzie była pszenica po 1600 to chciwusom było mało i 2 tys się marzyło a teraz lament .

Gdzie była po tyle w listopadzie pszenica ? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A kto ci każe kupować? posiej u siebie.

12 minut temu, massey235 napisał:

W twoich to napewno teraz po tyle jest osiołku ... 

Zaraz będziesz za tyle doił że ci nie starczy na mydło, a krówska śmierdzą.  xD Masełko w marketach idzie ostro na dół.    :P Te krowiarze to jednak mają tupet, no zero pokory i jak to to żałować że cena mleka spada.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Bezczelność krowiarzy nie zna granic, nie znam żadnego normalnego, czemu ci z bydłem jałowym czy świniarze to normalni ludzie? za długo było dobrze w mleczarstwie i w d*pach zaczęło się wam przewracać, no ale wszystko jest na dobrej drodze żeby takim jak ty zmiękła rura. :P

• Confused 1
Opublikowano
29 minut temu, PolandOnion napisał:

U mnie jeden za owies krzyczy 1500 zł za tonę :D Dobrze że tylko jeden taki głupi 😃

no znajomy wystawił po 1800, po centrali... i już przeszło tonę sprzedał...

Opublikowano

Wydaje mi się że wszystko co wyprodukujemy powinno być sprzedawane w godziwej cenie. I nie ma nic złego w tym że każdy chce sprzedać jak najdrożej:d I w interesie krowiarzy jest żeby zboże było drogie wtedy Ci niezdecydowani może zrezygnują z krow I przestawia się na samą roślinna:D 

Opublikowano
15 minut temu, Desperado napisał:

Bezczelność krowiarzy nie zna granic, nie znam żadnego normalnego, czemu ci z bydłem jałowym czy świniarze to normalni ludzie? za długo było dobrze w mleczarstwie i w d*pach zaczęło się wam przewracać, no ale wszystko jest na dobrej drodze żeby takim jak ty zmiękła rura. :P

Z tym normalnym to ja bym nie przesadzał. Są tacy co i po złotówce by doili aby zajęcie było i nie narzekali ale z normalnym to mało wspólnego ma 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Desperado napisał:

I co nie stać cię zapłacić po 1300? za darmo chcesz? byś się wstydził poruszać ten temat na forum bidulu.   :P

Dałbym tyle przy 2.7

U mnie niestety już poniżej 2zl netto. Więc trzeba bardziej oglądać każda złotówkę 

Uważam, że każdy powinien mieć opłacalne ceny. Przy lepszej cenie mleka nie widzę problemu by zapłacić więcej za zboże. 

Edytowane przez Nintendo
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Desperado napisał:

Nie krowiarze tylko pisz ładnie Hodowcy bydła mlecznego o krowiarzy czują się obrażeni.

• Like 1
Opublikowano

Też się nie smuce że zboże i kukurydza tak spadła niech jeszcze bardziej leci w dół się niektórym trochę nosa utrze tym nienasyconym co pobudowali chlewnie i na kontakcie tuczą a zboże sprzedają windują w okolicy cenę ziemi .

Opublikowano
Desperado napisał:

folguj się bo nie znasz dnia ani godziny a tym co nami kręcą o to chodzi by gryźć się między sobą i rzucać wyzwiska...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v