Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Zara cię upadliniec zbluzga 🤣

Upadlina jest wykupiona przez Niemców itp.... 

Ten upadły kraj sprzedał wszystko co miał zachodowi i USA... 

Koszty tych błędów my zapłacimy bo tera to nas wydoją i już to robią... 

Wiesz jak kiedyś historycy opiszą to co się teraz dzieje? Mi się wydaje że "komedia dla kretynów" 

4 minuty temu, mnemonic222 napisał:

Te wszystkie soltysy bogdany z sieci, zawsze pojawiają się pod takimi tematami i zawsze piszą to samo z błędami. Sprzedali się dla wowy i uciekli z łapanki na front. Dobrze podsumowałeś swoich koleżków po fachu.

Galan znów piłeś...

Opublikowano
4 minuty temu, mnemonic222 napisał:

Te wszystkie soltysy bogdany z sieci, zawsze pojawiają się pod takimi tematami i zawsze piszą to samo z błędami. Sprzedali się dla wowy i uciekli z łapanki na front. Dobrze podsumowałeś swoich koleżków po fachu.

Co u Dablina?

Pozdrów go...

Opublikowano

#muremzabogdanem

5 godzin temu, grzesiu napisał:

Jeżeli tak stabilny podmiot z bardzo dobrym produktem i marka płaci taka cene to naprawdę jest nieciekawie. 

Panowie dajcie sobie na wstrzymanie z tymi złośliwościami bo to nic nie pomoże.  

Masz chyba rację. Zobacz że najwieksze i dziwnie jakoś problemy mają producenci serów i przerzutu.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Tak działa rynek było wiadomo że na dłuższą metę nie da się ceny mleka utrzymać na poziomie 3 zł .I tutaj żadne nawoływanie do strajków niczego nie zmieni. Bo co rząd ma wypić to mleko ???? zjeść te jogurty ???? czy wysłać za darmo biednym krajom? . Można tak robić tylko jak długo????? wysyłaliśmy już w latach 80 tych wszystko za darmo i jak to się skończyło wszyscy wiemy doskonale.Tylko rynek może to uregulować czyli zmniejszenie podaży surowca

Opublikowano

Ceny srodków produkcji spadają ,to i cena mleka musi spaść i taki to KRYZYS. Mam nadzieje ze niebawem się to przełoży na cenę gotowych produktów na sklepowych półkach, żeby przeciętnego konsumenta było wreszcie stać na nabiał.

Opublikowano
3 minuty temu, mnemonic222 napisał:

Ceny srodków produkcji spadają ,to i cena mleka musi spaść i taki to KRYZYS

Zgadzam się. Ale żeby kupić taniej musisz wykazać się czystością serca

Opublikowano
10 minut temu, mnemonic222 napisał:

Ceny srodków produkcji spadają ,to i cena mleka musi spaść i taki to KRYZYS. Mam nadzieje ze niebawem się to przełoży na cenę gotowych produktów na sklepowych półkach, żeby przeciętnego konsumenta było wreszcie stać na nabiał.

A to co już babcia i mamusia nimo na serek.🤭

Tartak zamknęli czy wygnali na zbity ryj? 🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano

Nawet nie zaprzeczysz 🤔leniu z Jabłonki... 🤭

Napisz te prawdę o tej swojej nędzy... 🤣

Po ile masz tera sprzedajesz te kankę mleka 😜

Czy może wykonczyles te krowę wodo utleniono 🤭

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, mnemonic222 napisał:

Ty Bogdan czy tam inny (...), danderowiec, upowiec, ubowiec, uKRUS wiejski, wypad z Polski, i nie zabieraj tutaj głosu, bo na wschodzie jeszcze sie dymi i w twojej rassiji też, chcesz pomóc swoim braciom z rassiji to na front a nie się chowasz w Polsce za rolnikami i ich udajesz, bo uciekłeś z rassiji z łapanki na front. Zapisz się jeszcze do szkoły ale Polskiej, bo nie potrafisz zadania sklecić i nawet składnię masz ruską. Znów cię wypuścili na weekend, czy uciekłeś i tu za hajs kit od swojego wowy sprzedajesz ??? Stop ruskim trolom i bogdanom wiejskim.

Banderowski troll i rusofob 

Edytowane przez Bercik92
  • Like 2
Opublikowano

To troll który od lat na farmerze sieje zamęt.

Co do Ukrainy, zostało jeszcze na tyle że wielu sobie wykroi kilkaset hektarów przynajmniej jeszcze. No a potem przyjdzie pora na kołchozy na Białorusi. Bo jak rusek zdechnie na Ukrainie to Białoruś zachód też rozparceluje. Tylko potrzeba odwagi takiej samej jak wtedy gdy była ziemia po pgr i pukali się w czoło o tych co to brali. 

• Like 3
Opublikowano
8 godzin temu, mnemonic222 napisał:

Te wszystkie soltysy bogdany z sieci, zawsze pojawiają się pod takimi tematami i zawsze piszą to samo z błędami.

Wskaż moje posty z błędami i przede wszystkim takie w których pisze to samo co ogar 🤭

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

To troll który od lat na farmerze sieje zamęt.

Co do Ukrainy, zostało jeszcze na tyle że wielu sobie wykroi kilkaset hektarów przynajmniej jeszcze. No a potem przyjdzie pora na kołchozy na Białorusi. Bo jak rusek zdechnie na Ukrainie to Białoruś zachód też rozparceluje. Tylko potrzeba odwagi takiej samej jak wtedy gdy była ziemia po pgr i pukali się w czoło o tych co to brali. 

Ja myślę że Białorusi Putin nie odda. Zresztą połowę Ukrainy też i tak zagarnie. A to wszystko wina pejsatych i Amerykańców że zaczęli podburzać narody wschodnie. A jak wiemy to są wpływy Rosji. Taki ten świat już jest że część krajów jest pod wpływami USA , cześć Rosji a jeszcze inne pod wpływami Chin. Stany dobrze wiedzą że z Rosją aktualnie nie da się wygrać. Putin jakby miał przegrać to wciska ,,guzik'' i nic z tej planety nie zostaję. Dlatego USA będzie dotąd prowadziła wojnę wojskami ukraińskimi dopóki będą robić na tym interesy i Europa chętnie będzie kupowała od nich sprzęt za setki bilionów dolarów. Jak już skończy się kasa albo Putin na poważnie zacznie straszyć świat atomem to stany powiedza że starczy tej wojny. Zrobią spotkanie na którym oddadzą tyle Ukrainy ile Putin będzie chciał i tak to się skończy. Gorzej jak Putin wtedy ruszy dalej za zachód 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli padnie na Ukrainie to tym bardziej Białorusi nie będzie w stanie utrzymać. Nie wiem czy USA mogą sobie pozwolić na kolejną oznakę słabości. Jeśli tak zrobią to Chińczyk od razu będzie na Tajwanie. Także wydaje mi się że ruscy nie podołają. Ale jaki się scenariusz nie ziści to będą czasy destabilizacji i zamętu 

Edytowane przez komizmo
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Wierzysz w reinkarnacje? 

Tak wierzę...🤣 Ten osobnik ma tu już kilkanaście kont i wcieleń 🤭🤣🤣🤣🤣🤣

Nawet mnie udawał... 

Wracając do cen.... Robi się nie ciekawie i niestety sprawdzają się przepowiednie Alfika... Ze będzie nie ciekawie. 

Ja mam konfort bo się ewakuuje z tego biznesu... 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, mnemonic222 napisał:

Ceny srodkow spadają? No nie wiem pasza jak kosztowała 2000tona, tak kosztuje dalej. Folie itd w miejscu. Materiał siewny kukurydzy w górę, prąd w górę. Nawozy staniały z absurdalnych cen, ale nadal są drogie względem starej ceny. I kiedy one staniały? Raptem po nowym roku, gdzie większość rolników już zakupiła nawozy drożej.

Paliwo 7zl. W lutym rok temu brałem po 5zl b0. 

Obawiam się, że paliwo znowu pójdzie w górę, ale po wyborach. 

Edytowane przez Nintendo
  • Like 7
Opublikowano
15 godzin temu, subiektywny napisał:

SM Ryki, luty b.3,6   t.4,2 18000l - marne 2,01 netto

U mnie lepszy tłuszcz ale ilość mniejsza i 2,03 netto. 

SM Ryki jak PiS. Przez dwa miesiące więcej zabrali niż w pół roku zyskaliśmy

za marzec pewnie -20/30gr

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v