Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
52 minuty temu, Jan1972 napisał:

Mleka nie mają. A ser przysyłają. Może to wraca do nas jakaś pomoc od nas albo z zachodu?

Raczej, zreszta a Sokolow to czyj jest....

Opublikowano

Jak brałem z sano laktomę 27 i skład się zmienił że soja spadła z trzeciego miejsca dużo dalej to przedstawiciel mówił że skład dalej ten sam a muszą oszukać po polskie prawo tak ciśnie. Może niepotrzebnie zmieniłem dostawcę?

Opublikowano

Sprzedam 55 krów. 19 wysoko cielnych zasluszonych. 15 świeżo wycielonych.18 jest dojonych ale cielnych tez w przedziale 4-6miesiecy. 3 niecielne. Cena 400tys do negocjacji. Wiem ze może byc ciężko ale szukam chętnego na całe stado. Woj. Wielkopolskie okolice dąbia. Stado dość mlode. 12 krów w przedziale 5-8lat. Reszta młodsze

Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał:

Nie nie może być tak jak piszesz. Jak ktoś może napisać na atescie załóżmy 22 bialka a faktycznie bedzie tam 15 no pomysł.  Wszystkie prawa są w tej sytuacji za rolnikiem a konkurencja zgłasza sprawę wieszczy rolnikom  i po firmie . Pozatym firmy nawzajem sie kontrolują a ja sam kilkukrotnie badałem pasze z agrocentrum i nigdy nie miałem w finezji 15 białka ba nawet 21.5 nie było.  A to co mówisz to może być podawanie białka i energii w suchej masie i w kg paszy i o to mu pewnie chodziło @micgal39533

Po co też komu taka dyrektywa by była jak już to Zgoda na niepodawanie całkowicie składu a białko i tak musiałoby się zgadzać 

Gdzie te granulki badałes ? 

• Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, Dodi napisał:

Dwa miesiące wstecz było sprzedawać. Łatwiej było znaleźć amatora na całość. 

Dwa miesiące temu nie myslalem ze mleko z 2.70 na 1.70 spadnie

• Sad 2
Opublikowano
2 godziny temu, micgal39533 napisał:

był ostatnio u mnie wet i mówił że weszła nowa dyrektywa, która pozwala firmą produkującym paszę dla bydła itp działać w ten sposób, że skład faktyczny nie musi się zgadzać z tym co na etykiecie i w ten sposób płacą te same lub większe pieniądze niż do tej pory dostajemy np 3/4 tego co było 

Słyszałem że tolerancja jest do 2 % że jeśli kupujesz 20 to te 18 minimum musi być ale nie mniej 

Opublikowano

Jogo podobno połączyło się z Mlekpolem, a raczej Mlekpol kupił. Wysłali wczoraj smsy że wypłata za grudzień będzie wypłacona w ciągu dwóch dni... No jakoś dzisiaj nikt nie dostał. Mamy kuźwa luty... 

Opublikowano (edytowane)

Oj panowie tak czytam miałem nic nie pisać ale .. niektórzy będą doić i za 1.70 i dalej będą narzekać.

Edytowane przez Farpro
Edycja.
  • Like 4
  • Thanks 3
Opublikowano
1 godzinę temu, GrzesiekAgro napisał:

Gdzie te granulki badałes ? 

Jeżewo 

1 godzinę temu, pawlak2507 napisał:

Słyszałem że tolerancja jest do 2 % że jeśli kupujesz 20 to te 18 minimum musi być ale nie mniej 

To te 2 procent takie ruchome w tym przypadku bo wychodzi 10

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Luke16 napisał:

Jogo podobno połączyło się z Mlekpolem, a raczej Mlekpol kupił. Wysłali wczoraj smsy że wypłata za grudzień będzie wypłacona w ciągu dwóch dni... No jakoś dzisiaj nikt nie dostał. Mamy kuźwa luty... 

Były rozmowy na temat jogo. Mówiono nam na zebraniu.

Jeżeli to prawda że kupiono lub przyłączono ( z przyłączeniem to chyba trochę za szybko, żeby w ciągu 2 tygodni wszystko załatwić) to spokojnie. Wy na pewno kasę dostaniecie a nam na pewno utną z ceny aby spłacić wszystkie wasze długi😝

W 2021 jogo skupiło ponad 40mln litrów, więc dla mlekpolu chociaż w części pozwoli odrobić straty spowodowane likwidacją gospodarstw i delikatnie mówiąc 🤪 przejściem dostawców do innych zakładów. 

Edytowane przez karol091193
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v