Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

kolejki na dwa tygodnie do przodu bydło a dokładnie byk  jest już po 9,40 na żywa w Dębicy cene można sprawdzić na www.cenyrolnicze.pl, pojebało ich z grubej rury zaraz 2 zł w tydzień zjazd w dół,a cielaki tygodniowe tysiąc to im mało KONIEC KROPKA  tyle w temacie

Opublikowano

Tydzień temu byk 40 gr do góry a od dzisiaj 50gr w dół. 

Krowy miały od 15stycznia iść do góry ale jest dużo towaru i trzeba czekać może po niedzieli coś ruszy. Cena na dzisiaj za krowy od 6.50-10.50. Podlaskie

Opublikowano

Na moje ruszyli Ci co wstrzymywali się ze sprzedażą mając nadzieję na obniżkę cen nawozów. Zrobili zabieg z azotem od lutego j ruszylo. Tak mi sie wydaje. Czekam do marca

Ps w DE rka 25zl w przeliczeniu

Opublikowano
41 minut temu, Marcin133 napisał:

Ludzie spokojnie bo stoperanu zabraknie w aptekach. Na panice robi się biznes najlepszy ostatnie czasy to pokazały najlepiej. 

Ale jest jeszcze węgiel też sraczke zatrzyma 😂🤣

• Haha 1
Opublikowano

bydła jest. 

solówek od groma po terenie się kręci. 

sporo krów rozczarowani rolnicy obniżką mleka gonią plus panikarze. 

Opublikowano
40 minut temu, Baks00 napisał:

A u mnie wczoraj telefon za jalowkami, i jak to interpretować.-slaby handlarz

Jak to jak ??? Walą w c--uja i tyle ... Panikę robią ... Zaraz wiosna to trzeba kostkę na podwórku kłaść.

Opublikowano
28 minut temu, krzysiek277 napisał:

To są te obniżki czy nie ma ?

Bo jedni piszą-50gr drudzy że 2zł jeb*o, jak 2zł to idę moje do lasu wygnać 

Ty a skąd jestes bo jakbys je wypuszczał to daj znać 🤔😂

• Haha 4
Opublikowano
krzysiek277 napisał:

To są te obniżki czy nie ma ?

Bo jedni piszą-50gr drudzy że 2zł jeb*o, jak 2zł to idę moje do lasu wygnać 

sokołów tarnow cena byka przez poprzednie 2 tygodnie niezmienna w tym tyg 20 gr w dół na WBC

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

a to trzeba od razu się weterynarii czy jak zabiorą?

Od razu najlepiej

Opublikowano (edytowane)

Ci co beda odbierac wszystko ci powiedzą. Ale chlopaki wyżej dobrze mowia że trzeba zglosic weterynarii a później wyrejestrowanie. Wystarczy zglosic w ten sam dzien co ci beda odbierać nie jest konieczne od razu.

Edytowane przez Michal014d
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v