Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 8.04.2023 o 19:44, livebird napisał:

jałówki sm mam dwie około 6 miesieczne i pytanie jakbym im dokupił 3 albo 3 i 4 ale w młodsze o 4-5 miesiecy to dogadaja sie na pastwisku za miesiac i we wiace razem luzem? 

Umnie się łączy się stare krowy z młodymi Jałówkami często 4 - 7 msc z krowami, jest taka która ma 3,5 roku tylko ona gania te Młode przez dwa dni a później spokuj jest. 

Wiem może nie domnie pytanie, ale może pomogłem. 

Opublikowano
4 godziny temu, 12345678900 napisał:

Umnie się łączy się stare krowy z młodymi Jałówkami często 4 - 7 msc z krowami, jest taka która ma 3,5 roku tylko ona gania te Młode przez dwa dni a później spokuj jest. 

Wiem może nie domnie pytanie, ale może pomogłem. 

Pewnie że tak podziekowoł, niech wom pon Bucek w cielętach wynagrodzi

Opublikowano
Dnia 8.04.2023 o 11:25, EppS napisał:

One czasami nie rodzą się blado rude a potem zmieniają kolor na charakterystyczny dla brown swiss ?

received_619828796652910.jpeg

received_752154153252299.jpeg

Tak to wygląda.  

Zdj u góry mały,  na dole ten sam dorosły 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 4.03.2023 o 09:07, DawidTrzebiatowski napisał:

Witam 

Odsady lm i hh, waga około 250. Cena jaką dają 13 zł netto, czy to czasem nie za mało gdy byki są po 12? 

Sprzedajesz odsadki?

Opublikowano (edytowane)

Odrobaczałem Biomectin około 5ml/250kg masy, 3 dni temu płytko pod skórę w szyję, nie w mięsień, ale skóre grubą miały i 2 sztuki mają buły twarde tak jakby sie nie rozeszło - co robić czekać czy Weta zeby to upuścić  czy sie rozejdzie z czasem?  Doradźcie

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
33 minuty temu, ab23 napisał:

16 szt wiek od 18do 20 miesięcy 🙂

IMG_20230411_095708.jpg

Polecam 👍👍👍

Głównie i 4  szt 50%LM

Jeśli możesz podeślij numer telefonu jestem ciekawy jak płacą za jałówki. 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, chudy123 napisał:

Jeśli możesz podeślij numer telefonu jestem ciekawy jak płacą za jałówki. 

Masz na prywatnej bo po co robić sztuczną górkę 🤭

Opublikowano
Dnia 30.03.2023 o 09:38, nexeqadore napisał:

Czyli nie 11.70 tylko 11.50

powiedz mi jak ci wyszło z 11,70 nagle 11,50?

Dnia 30.03.2023 o 10:31, misio3p napisał:

Czy gdyby przed finalizacją transakcji kupiec zaproponował tobie 11,3 netto i potrącenie 5% to też sprzedałbyś tego byka? 

Nie. Nie sprzedałbym. minimum jakie sobie założyłem czytając to forum to była kwota 11,50 na ten czas.

Opublikowano
15 minut temu, HISZPAN napisał:

powiedz mi jak ci wyszło z 11,70 nagle 11,50?

Nie. Nie sprzedałbym. minimum jakie sobie założyłem czytając to forum to była kwota 11,50 na ten czas.

Jeżeli potracenie było 8% to każdy 1% skity to 10 groszy mniej

Opublikowano
8 godzin temu, ab23 napisał:

16 szt wiek od 18do 20 miesięcy 🙂

IMG_20230411_095708.jpg

Polecam 👍👍👍

Głównie i 4  szt 50%LM

Znaczy drożeją ? Dwa tygodnie temu za piękny towar pinsiont groszy mniej dawali.

Opublikowano
16 minut temu, nexeqadore napisał:

Jeżeli potracenie było 8% to każdy 1% skity to 10 groszy mniej

i tak dalej nic nie rozumiem. możesz mi napisać wzór jak to liczysz?

Opublikowano
6 minut temu, HISZPAN napisał:

i tak dalej nic nie rozumiem. możesz mi napisać wzór jak to liczysz?

Głównie chodzi o to że za duze potracenie 8% a średnio 6 powinno być czyli o 2 za dużo czyli 11.70-2% 

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Znaczy drożeją ? Dwa tygodnie temu za piękny towar pinsiont groszy mniej dawali.

Jeśli chodzi o mnie to stabilizacja wąchania 10 gr na ostatnich trzech partiach 

Na weekend majowy  z 25 bym miał w tej cenie  jak by który tam ZM potrzebował 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v