Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, Koledzy mam problem z ogrzewaniem i klimą w t5.115. Potrzebuję wiedzieć gdzie jest parownik klimy i czujniki temperatury kabiny. Problem mam z tym że ciagnik nie reaguje na regulacje temperatury, albo grzeje albo chłodzi, aktualnie tylko grzeje, mimo tego że ustawiony jest na maksymalne chłodzenie, sprężarka się włącza, klimą nabijana miesiąc temu i wymieniany parownik, od tamtej pory cyrk wyżej opisany. Gość który robił klimę się wypiął, nie odbiera telefonów. Myslalem ze moze potencjometr od regulacji temperatury, zamówiłem nowy, oryginał i właśnie godzinę wstecz go zamontowałem i dalej traktor tylko grzeje. Znajomy elektryk podpowiada właśnie że problem moze być z czujnikami temperatury w kabinie. Pozdro

Edytowane przez Marcin6
Pomyłka w tekscie
Opublikowano (edytowane)

Uszkodzony zawór ogrzewania z przodu pod plastikami wokół kierownicy. Jak przekręcisz zapłon to słychać dziwne tyrkotanie pod kierownicą?

Edytowane przez Dawid1146

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez yfarm
      Cześć, 
      Kupiłem new holland clyson m133 na silniku Forda. 

Szukam instrukcji obsługi i katalogu części, byłoby super jeśli ktoś mógłby się podzielić pdf 

Prośba o info czy ktoś ma na sprzedaż jakieś części.
      I czy pasują części od Bizona któregoś modelu i instrukcja się pokrywa.

Prośba też o info czy ktoś montował szerszy heder np od clysona 140 albo od 1530, czy pasował i dobrze się sprawował. 
    • Przez Marcin
      Witam. New holland zaleca stosowanie oleju przkładniowo hdraulicznego do skrzyń biegów typu power shift oraz hydrauliki z pompami tłoczkowymi olej Ambra Multi G. Jestem ciekaw czy stosujecie jakieś zamienniki tego oleju i z jakimi skutkami?
    • Przez areczek00095
      Witam, tak jak w temacie, posiadam New Hollanda/Forda 7740 z 95r bez ehr od 2 lat. Ciagnik bez zastrzezen, ciezko pali w mrozy ale idzie z tym sie uporac. Ale do rzeczy. dzisiaj stala sie nieprzyjemna sytuacja, przy pracy przy ładowaczu, nagle ciagnik ustał a silnik pracował normalnie, wrzucajac biegi, wyswietlaly mi sie normalnie na ekranie ale wrzucajac rewers, ciagnik tylko lekko drga i nie jedzie a silnik pracuje nieco ciezej. sprawdzałem wszystkie mozliwe kombinacje i nic, za kazdym razem czy to do przodu czy do tylu, ciagnik tylko lekko drgnie. dodam ze hydraulika dziala bez zarzutu. odsłoniłem wiec wejscie linki rewersu pod kabina, linka była troche luzna ale przykrecenie jej nic nie dało. pod pokrywa zerknałem na tryby ale tez wydaje sie wszystko okej, rewers przeskakuje. czujniki na swoim miejscu. prosze o pomoc bo nie mam pojecia co to moze byc. dodam ze nie wyswietla mi zadnych bledów. pokazuje biegi normalnie, bez zadnych bledów.
      Prosze o odpowiedz.
      Pozdrawiam
    • Przez jacek472
      Jak w temacie Odpaliłem swojego new hollanda nie odpalanego ze 3 tyg i strasznie wyje pompa hydrauliczna, a gdy próbowałem podnieść podnosnik lub skręcić kołami to cała wieś słyszała zgrzytanie wruum wryyyyyy wraaa pompy, aż zgasiłem i ponownie odpaliłem i to samo i wyskakiwał błąd z cisnieniem oleju,ale pochodził trochę poszarpało podnosnikiem przy podnoszeniu olej trochę się zagrzał i ucichło. Na monitorze pokazywało temp. cieczy chłodzącej -12, stał na zewnątrz. 
      Wydaje mi się że to nie jest normalne i chyba powinienem zgłosić to na serwis na gwarancji? ciągnik 27h od nowości nic nie podpinane do hydrauliki zewnętrznej, więc olej orginał, (chba że diler coś nakombinował bo jak go przywieźli miał 13h, to tłumaczył się że tak mają jak dowożą nowe że jest przegląd na 10h i mają powyżej 10h)
    • Przez sirmarian
      Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowym wiec proszę o pomoc. Zakupiłem nowy "stary" ciągnik, a konkretnie New Holland T4 65 z 2013 roku sadownik. problem dotyczy włączania wałka wom odbywa się to za pomocą "wajchy" która znajduje się między nogami pod kierownicą. niby wszystko jest ok włącza i wyłącza wałek bez problemu tyle ze mechanik powiedział mi ze ta wajcha to jest niby tylko sprzęgło i nie wolno mi jeździć ciągnikiem na wyłączonym womie przez tylko przez tę wajchę. czy on ma rację??? ktoś może mi pomóc w tym temacie. nadmienię jeszcze ze  w okolicy tylnego kola jest możliwość wyboru 540/540eco i srodkową pozycja niby neutralna tz jeżeli mam  włączony wałek wajchą miedzy nogami a z tylu jest na środkowej pozycji to wałek pod obciążeniem jakiejkolwiek maszyny się nie obraca. i co ja biedny mam zrobić .ze słów mechanika wynika ze mam jeździć na neutralnej pozycji tej z tylu i włączonym womem w kabinie. ktoś pomoże??? 
  • Dodaj nową pozycję...
v