Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od 2 lat mecze się z mf 3680 od remontu silnika przez skrzynie po hydraulikę. Przed wymiana pompy czasami działały funkcje z elektrozaworów czasami nie kierownica chodziła tragicznie i nie miał na pompie ciśnienia. Po wymianie jedyne co to dobrze kręciła kierownica ale tylko przez 2h około potem nie szło nim skręcać. Wyjąłem pompę wszystko wydawało się git 2 razy płukalem jeszcze skrzynie i już raczej się pozbyłem opiłków na dobre. Zawór ten złoty z boku uszczelnilem i przeczyscilem wiec raczej działa. Ciśnienie na pompie mam jak nic nie robię 17 jak skręcę kołami na maksa 70 około jak ruszę wajcha od hydrauliki 180. Nadal nie działają funkcje z elektrozaworów. Ciagnik ma instalacje elektryczna cała zrobiona i to można odhaczyć. Bardzo proszę o każda pomoc i rade bo mi już pomysłów brakuje co z tym robić. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, KamilK199 napisał:

Zaglądałeś do tarcz hamulcowych w tylnym moście? Spr. jaki masz typ zwolnic czy tarcze są w kąpieli olejowej razem z skrzynią czy osobno...

Razem w kąpieli olejowej ze skrzynia 

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Chłopie zakładasz co rusz nowy temat a problemy masz stare... Powiedz kto tu co pomoże na odległość jaK masz wsio pokitrane. 🤔

Wstaw go do M. Zduna o ile zechce go robić. 

zakladam bo ciagnik nie chce działać i liczę na pomoc a mechanika brałem i jedyne co to dalej sam robię a w tym ciągniku raz działa coś raz nie a jak byś kupił ciagnik uszkodzony niby tylko z stukaniem w silniku i od prawie 2 lat byś sie z nim męczył i została by już ostatnia prosta żeby zaczął działać to co nie szukał byś pomocy? Bo opiłków sie pozbyłem silnik zrobiłem pompę wymieniłem i coś cały czas przeszkadza w nim a niewiem co może się zepsuć po 2h jazdy okolo po wymianie pompy 

Opublikowano

Oddaj go do porządnego warsztatu i ci go zrobią. Podejrzewam że uszczelnienia poleciały,zawory pozapychane opiłkami i przy okazji pompa padła.A winowajcą pewnie są hamulce. Jak się nie ma pojęcia to się nie rusza takiej maszyny bo to nie ursus 330 że wszystko jest oczywiste. I nawet na błocie skrzynia będzie chodzić

Opublikowano

Nie udziela się tu już M. ZDUN a tylko on może by coś zdziałał bo masz problem z ciśnieniem i blokiem zaworowym.... Nie zrobił by tego na odległość, tu muszą być pomiary i konkretną djagnoza na warsztacie... Skoro nie dałeś rady tego ogarnąć i piszesz" ze wydaje ci się ze jet ok "no to raczej już nic nie zdziałasz... 

Opublikowano
2 minuty temu, hardkor113 napisał:

Oddaj go do porządnego warsztatu i ci go zrobią. Podejrzewam że uszczelnienia poleciały,zawory pozapychane opiłkami i przy okazji pompa padła.A winowajcą pewnie są hamulce. Jak się nie ma pojęcia to się nie rusza takiej maszyny bo to nie ursus 330 że wszystko jest oczywiste. I nawet na błocie skrzynia będzie chodzić

Opiłków nie mam bo tarczki wszystkie wymienione są w nim hamulce i ręczny tez i skrzynia płukania pare razy raz przez mechanika i 2 razy ja płukalem i nic tam z opiłków już nie ma 

Opublikowano (edytowane)

Tylko ten człowiek ogarnie Ci ten ciągnik o ile zechce go robić po takich przebojach. 

Udzielał się kiedys tu na forum teraz go nie widzę. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hardkor113 napisał:

Niewiem ja nie jestem fachowiec ale jak założył nową pompe i po 2 godzinach ją zajechał to coś jest nie tak

Pompa jest dobra i to jest problem coś innego się zepsuło bo bez robienia niczego mam na niej 17 bar z tylu na rodzielaczu 180 podnosi i opuszcza normalnie tylko jak skręcę kołami zamiast 170 mam 70.  

Edytowane przez Maseyferguson21
Opublikowano
1 minutę temu, hardkor113 napisał:

U mnie jest pod maska taki zawór trójdrożny on z tego co kojarze to od orbitrolu i czegoś tam jeszcze może on zapchany

Wyczyściłem go 

Teraz zauważyłem ze bardzo mocno ciekną mi siłowniki od wspomagania może to być problem ?

Opublikowano
32 minuty temu, tomek1974 napisał:

opiłki poszły na zawory i puszczają ciśnienie ,umyj zawory na orbitrolu 

A w którym miejscu są te zawory bo wiem ze jeden od orbitrola jest na deklu przy pompie a sam w sobie orbitrol tez ma ?