Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy napisał:

to od kiedy zaczynasz?

jak rower naprawie ;)

5 minut temu, V12 napisał:

hmmm , to tak srednio mi sie to widzi , jak teraz jeźdze 3.0 l benzynówką , to mam sie przesiąsć a 1.4 piźzdika na gnojówkę ?/ ,

zamiast do przodu to mam iśc do tyłu ?/ ciagnik 6 cyl na ciapka zmienic a potem na konia ?? 

tak ogolnie taka mam dygresje dlaczego mam sobie standart i wygode zycia minimalizować ?? 

ja napisałem o benzynie , rpoy nie da się oszczedzić zbytnio bo to cały transport , na darmo nikt nie wyjezdza traktorem tez ale samochody osobowe wystarczy po chleb samochodem nie podjechać , dzieci do autobusu odprowadzić w miescie skorzystać z komunikacji publicznej , jest sporo możiwosci l

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał:

ja napisałem o benzynie , rpoy nie da się oszczedzić zbytnio bo to cały transport , na darmo nikt nie wyjezdza traktorem tez ale samochody osobowe wystarczy po cleb samochodem podjechać , dzieci do autobusu odprowadzić w miescie skorzystać z komunikacji publicznej , jest sporo możiwosci l

ale ja sie pytam dlaczego mam to ograniczać ?? genaralnie to wolał bym własnym Tico jechać niz sie transportem publicznym...

Lubie ciepło , dlaczego mam siedzieć w chłodniejszej chałupie ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

jak rower naprawie ;)

ja napisałem o benzynie , rpoy nie da się oszczedzić zbytnio bo to cały transport , na darmo nikt nie wyjezdza traktorem tez ale samochody osobowe wystarczy po cleb samochodem podjechać , dzieci do autobusu odprowadzić w miescie skorzystać z komunikacji publicznej , jest sporo możiwosci l

czyli tak jak myślałem. slogany. bo samemu to jakoś ... no może później.

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

to od kiedy zaczynasz?

Ja od dawna tak robię i żyje.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Ja od dawna tak robię i żyje.

no nic , tylko przykład z Ciebie brać. no tylko jesionke se kupie...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

no nic , tylko przykład z Ciebie brać. no tylko jesionke se kupie...

A kupuj se.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy napisał:

czyli tak jak myślałem. slogany. bo samemu to jakoś ... no może później.

nie dokońca puste slogany , dzisiaj byłem rowerem po chleb , ogólnie polska to kraj a bardziej polacy się lansują taki troche udają nowobogackich ,nawet niedawno pisałem polska jest na pierwszym miejscu jesli chodzi o ilosc samochodów na1 tys. mieszkanców , rozmawiałem z bratem ciotecznym mieszka w monachium podobny klimat a dzieci do szkoły rowerem jezdzą w tu musi matka odwozić , dalej sami przeczytajcie jaka jest optymalna temperatura w domu .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
9 minut temu, V12 napisał:

hmmm , to tak srednio mi sie to widzi , jak teraz jeźdze 3.0 l benzynówką , to mam sie przesiąsć a 1.4 piździka na gnojówkę ?/ ,

zamiast do przodu to mam iśc do tyłu ?/ ciagnik 6 cyl na ciapka zmienic a potem na konia ?? 

tak ogolnie taka mam dygresje dlaczego mam sobie standart i wygode zycia minimalizować ?? to nie moja wina że ze sie na świecie pier**li ?? 

No życie płata różne figle , być może będziesz musiał zacisnąć zwieracze ... Dobrze to już było , teraz chude lata 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

dlaczego , ja napisałem że są możliwosci i jest trudny czas , jak kogoś stać to niech robi jak chce 

Ludziom ciężko zrezygnować z dobrobytu i marnotrastwa wielu rzeczy. Byle dziura na portkach i już do kosza,następne,następne. W domach różności na prąd które zżerają energię. Można godzinę wymieniać. A po co to wszystko?

Opublikowano
45 minut temu, galan99 napisał:

A to że Rosję powinni zablokować na kilka lat .

Powinni zablokować ale nie tak wszystko na raz. Sankcje powinny być wprowadzane pakietami - wprowadzić i obserwować jak ruskowi dupsko skacze. Unia teraz wprowadzając wszystkie możliwe sankcje pozbawia siebie 'asów' innymi słowy nie ma bata do karcenia ruska przy kolejnych wybrykach

Co Unia zrobi gdy za kolejne X lat napadnie na następny kraj? Pogrozi mu paluszkiem?

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

No życie płata różne figle , być może będziesz musiał zacisnąć zwieracze ... Dobrze to już było , teraz chude lata 

ja mam inny plan zamiast popadac w asceze rusze głową, i każdemu polecam, bo nikt z nas nie jest winny, temu aby sobie  obniżac standart zycia 

Opublikowano
8 minut temu, V12 napisał:

ale ja sie pytam dlaczego mam to ograniczać ?? genaralnie to wolał bym własnym Tico jechać niz sie transportem publicznym...

Lubie ciepło , dlaczego mam siedzieć w chłodniejszej chałupie ?? 

Zdrowszy będziesz w chłodniejszej 😊

Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

Ludziom ciężko zrezygnować z dobrobytu i marnotrastwa wielu rzeczy. Byle dziura na portkach i już do kosza,następne,następne. W domach różności na prąd które zżerają energię. Można godzinę wymieniać. A po co to wszystko?

A nie prawda ,teraz spodnie z dziurami w modzie 😛

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A nie prawda ,teraz spodnie z dziurami w modzie 😛

Brak szacunku do samego siebie jak kto takie nosi. Celowa robota żeby pozbawić człowieka godności.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Wstydziłbym się pokazać w tych porwańcach.

no przed chwilą napisałeś że dziurawych nie wyrzucać. no tak zrozumiałem.

Opublikowano
4 minuty temu, V12 napisał:

ja mam inny plan zamiast popadac w asceze rusze głową, i każdemu polecam, bo nikt z nas nie jest winny, temu aby sobie  obniżac standart zycia 

Ja nie mam planu , w zależności od sytuacji będzie się coś działać , ale na pewno to odczuje w jakimś stopniu 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no przed chwilą napisałeś że dziurawych nie wyrzucać. no tak zrozumiałem.

No ale że można zacerować a nie w czymś takim chodzić.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

No ale że można zacerować a nie w czymś takim chodzić.

kurna, to jak zacerowane to będą wtedy oki?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

kurna, to jak zacerowane to będą wtedy oki?

Wtedy tak.

Chodzi o to że jak zdarzy się że zniszczy się ubranie to można próbować naprawić a nie zaraz wyrzucać.

Opublikowano
18 minut temu, jarecki napisał:

jak rower naprawie ;)

ja napisałem o benzynie , rpoy nie da się oszczedzić zbytnio bo to cały transport , na darmo nikt nie wyjezdza traktorem tez ale samochody osobowe wystarczy po chleb samochodem nie podjechać , dzieci do autobusu odprowadzić w miescie skorzystać z komunikacji publicznej , jest sporo możiwosci l

Po co chcesz sam sobie życie utrudniać? 

Opublikowano
12 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Powinni zablokować ale nie tak wszystko na raz. Sankcje powinny być wprowadzane pakietami - wprowadzić i obserwować jak ruskowi dupsko skacze. Unia teraz wprowadzając wszystkie możliwe sankcje pozbawia siebie 'asów' innymi słowy nie ma bata do karcenia ruska przy kolejnych wybrykach

Co Unia zrobi gdy za kolejne X lat napadnie na następny kraj? Pogrozi mu paluszkiem?

nie napadnie bo nie będzie miła czym zbytnio a CHINY CZEKAJĄ odpowiedniego czasu by dojechać Ruska ta przyjazna gra .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v