Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Mnie nie rusza bo powołują do 50 lat.. Takie jest rozporządzenie ministra obrony choć mogą do 55... 🤷‍♂️

Jak zobaczą twoje łydki na leżaku na bank wezmą😂

Opublikowano (edytowane)

Chłopie dostosujesz się szybciej niż ci się zdaje . A z przerwa na jedzenie to możesz mieć problem bo tam nikt nie będzie czekał na ciebie 😂

1 minutę temu, lemik napisał:

Jak zobaczą twoje łydki na leżaku na bank wezmą😂

Żebyś wiedział że biorę takich dwóch szczawi na jedno rękę jak ty i zgarniam jednym strzałem.. choć mam już te 52 lata 😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Żebyś wiedział że biorę takich dwóch szczawi na jedno rękę jak ty i zgarniam jednym strzałem.. choć mam już te 52 lata 😋

To fajnie bo rozporządzenie jest do 55 więc będziesz miał szansę się wykazać😗

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Chłopie dostosujesz się szybciej niż ci się zdaje . A z przerwa na jedzenie to możesz mieć problem bo tam nikt nie będzie czekał na ciebie 😂

Dlatego tacy ludzie potrzebni są armi 😂😂 nawet abramsa z popychu odpala 

• Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła z wojska 😂

MON planuje, że w 2023 r. najwięcej żołnierzy rezerwy powoła na ćwiczenia wojskowe — maksymalnie 200 tys.

Ćwiczenia mogą trwać nawet 90 dni, za niestawienie się grozi areszt lub kara grzywny. Zamiast wynagrodzenia z pracy rezerwista dostaje uposażenie od wojska, np. dniówka dla szeregowego, to 129,96 zł

Ustawa o obronie ojczyzny przewiduje jednak pewne wyjątki. Przykładowo wezwania unikną: wójtowie, burmistrzowie, prezydenci miast oraz radni

Powołani mogą być też księża, ale tylko w celu przeszkolenia do pełnienia funkcji kapelana i za zgodą przełożonego kościelnego

Z ćwiczeń zwalnia też osiągnięcie określonego wieku

ROLNIK MA SIĘ WSTAWIĆ . dniówka dla szeregowego, to 129,96 zł

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Dlatego tacy ludzie potrzebni są armi 😂😂 nawet abramsa z popychu odpala 

zacznie pierdzielić te dyrdymały ... to sam odjedzie i bez pchania... 😄

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Ustawa czopku mówi że mogą do 55 lat a rozporządzenie jest wydane na 50 lat i tak brali w tym roku i następnych lTach. 

Kurła czopku czytaj to nowe rozporządzenie. 

Na lewą to leżysz i kwiczysz chopek😗

Opublikowano (edytowane)

O przylazł spasiony knur co nic nie wie ale się wypowie 🤣

7 minut temu, lemik napisał:

Kurła czopku czytaj to nowe rozporządzenie. 

Na lewą to leżysz i kwiczysz chopek😗

Czlowieczku gówno wiesz to się nie wypowiadaj.. 

Srelu z czym do ludzi.. 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

MON planuje, że w 2023 r. najwięcej żołnierzy rezerwy powoła na ćwiczenia wojskowe — maksymalnie 200 tys.

Ćwiczenia mogą trwać nawet 90 dni, za niestawienie się grozi areszt lub kara grzywny. Zamiast wynagrodzenia z pracy rezerwista dostaje uposażenie od wojska, np. dniówka dla szeregowego, to 129,96 zł

Ustawa o obronie ojczyzny przewiduje jednak pewne wyjątki. Przykładowo wezwania unikną: wójtowie, burmistrzowie, prezydenci miast oraz radni

Powołani mogą być też księża, ale tylko w celu przeszkolenia do pełnienia funkcji kapelana i za zgodą przełożonego kościelnego

Z ćwiczeń zwalnia też osiągnięcie określonego wieku

ROLNIK MA SIĘ WSTAWIĆ . dniówka dla szeregowego, to 129,96 zł

Ale ja nie jestem rezerwista 😛 jak pokaże swoją listę chorób to może mnie nie wezmą 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Radziu tylko szczelne kalesonki ci pomogą uniknąć kompromitacji 😂

Bogdan a ty znasz ordynatora w Tworkach czy tam Choroszczy? Może by w ta stronę po kombinował 😂 nie którzy to wcale nie musza kombinować  😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam uregulowany  stosunek do służby wojskowej bo ja odbyłem.. Mi tam te szkolenie nawet jakby mnie powołali to bułka z masłem i tyle... 

Mam w zasięgu 30 km dwie jednostki... 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, radekz200 napisał:

Bogdan a ty znasz ordynatora w Tworkach czy tam Choroszczy? Może by w ta stronę po kombinował 😂 nie którzy to wcale nie musza kombinować  😂😂😂

Poczytaj" lebera "/orowiaka i kombinuj coś w ten deseń to masz szanse... 🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Głąbie masz nasrano we łbie, bo nikt normalny by tego nie pisał... Po co to robisz to nie wiem i nie sądzę aby ktoś to wiedział.. 😂

Opublikowano

Zakładasz  multikonta i piszesz głupoty a potem wmawiasz innym że  to moje konta. Na publicznym to się jeszcze można pośmiać, ale na priw?... i  ja się dopiero dowiaduję  jak ktoś opublikuje🤦‍♂️

Co za dupek🤕

Dobranoc bo na letni już 23 dochodzi😗

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v