Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

A jak dzieciom zostawisz firmę, działkę , mieszkanie dom czy samochód to nie mogą sprzedać? 

Mogą mają takie prawo , skoro to im przypadło .

Teraz gdzie jaka logika , by za***rdalać całe życie budować wiedząc że i tak będzie to sprzedane .

Tak wiem zaraz będzie odpowiedz , że dzieci dostaną i będą mieli kasę , na jakiś czas kasa się rozejdzie i nie będzie nic . 

Trzeba tak żyć , żeby mieć ale nie pracować ponad siły szkoda zdrowia .

Opublikowano
34 minuty temu, witejus napisał:

ja od początku w to nie wierzyłem choć jestem ciemnym pisowskim ludem według nomenklatury oświeconej😆

Ani Ty ciemny, ani Pisowski. Taka Twoja fanaberia i już.

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, witejus napisał:

ja od początku w to nie wierzyłem choć jestem ciemnym pisowskim ludem według nomenklatury oświeconej😆

Nie wierzyłeś, ale ci nie przeszkadzało i krytykować nie wolno.

Opublikowano
51 minut temu, jacek1296 napisał:

Jak nie dał jak dał, obiecał wybudować tanie mieszkania na wynajem, a nie wybudował, czyli dał d*py. Z samochodami sytuacja taka sama, pomysł równie nierealny jak te mieszkania.

znam kilka osób w stolicy co mieszkają na wynajmie od stolicy to koszt czynszu jest okolo 50 % ceny rynkowej wynajmu 

Opublikowano

Ty zaraz nie rób nic , bo to i tanto , każdy robi to co uważa za stosowne że by mieć i godnie żyć . Ale śmieszy mnie to jak ludzie pracują dniami i nocami , bo nie daje rady . Lata lecą zdrowia braknie i co zyskał nic .

Opublikowano
34 minuty temu, dsbh napisał:

W Karcie Powinności, informacje stanowią misję,

Bo to misyjna telewizja jest. W przypadku TVP misje stanowia informację o Tusku.😂

Opublikowano

Jak Cię śmieszy że pracują  żeby coś osiągnąć to jesteś typowym patolem.

5 minut temu, jarecki napisał:

znam kilka osób w stolicy co mieszkają na wynajmie od stolicy to koszt czynszu jest okolo 50 % ceny rynkowej wynajmu 

Czyli państwo traci i działa wbrew rynkowi a to się nazywa socjalizmem. Nawet SLD jest mniej lewicowe

Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

I co z tego? To mieszkania warszawskie, a rządowe obiecane gdzie?

Będą mieszkania wolne i to w h*j tylko pomału , Unia zmusi Polskę do nałożenia podatku KATASTRY .

WIELE MIESZKAŃ , będzie wolnych bo ludzie nie zapłacą podatku i zostaną im odebrane , przez komorników . Będą tysiące mieszkań do kupienia .

Opublikowano

Stara sie byc regulatorem rynku .

8 minut temu, jacek1296 napisał:

I co z tego? To mieszkania warszawskie, a rządowe obiecane gdzie?

nawet tego nieudanego projektu nie zrozumiałeś bo budować miały jednostki samorządowe a rząd miał zapewnić finansowanie , chociazby tak jak działają spółdzielnie mieszkaniowe czynsz powinien być przeznaczany na spłate istniejących zobowiązań i budowe nowych mieszkań 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Będą mieszkania wolne i to w h*j tylko pomału , Unia zmusi Polskę do nałożenia podatku KATASTRY .

WIELE MIESZKAŃ , będzie wolnych bo ludzie nie zapłacą podatku i zostaną im odebrane , przez komorników . Będą tysiące mieszkań do kupienia .

Tylko niech przed tym ruchem nie zapomną wrzucić trochę broni na wolny rynek.🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

olechowskiego 

A któż to taki 🤔 , z Cichopek prowadzi pytanie na śniadanie ?

7 minut temu, mirro napisał:

Bo to misyjna telewizja jest. W przypadku TVP misje stanowia informację o Tusku.😂

Każdy ma jakiś cel 😅

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Tylko niech przed tym ruchem niech nie zapomną wrzucić trochę broni na wolny rynek.🤣

Powiem tak i się nie boję PO to wprowadzi bo będzie musiało Unia naciśnie i co w tedy powiedzą , sympatycy rudego .

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

I kto je kupi i po co jak będą takie wysokie podatki?

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

WIELE MIESZKAŃ , będzie wolnych bo ludzie nie zapłacą podatku i zostaną im odebrane , przez komorników . Będą tysiące mieszkań do kupienia

przeciez juz ze spisu wynika ze jest mln . wolnych mieszkań , włochy , hiszpania oferują domy za 1 euro tylko co z tego jak z dala od rynku pracy i remonty drogie 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

I kto je kupi i po co jak będą takie wysokie podatki?

w kilku krajach są projekty o dodatkowym opodatkowaniu włascicieli mieszkań jesli posiadają wiecej niz 1 mieszkanie , w stolicy nawet 50 % obrotu na rynku mieszkań to jest lokata kapitału , zakupy pod wynajem 

Opublikowano

T

Przed chwilą, jarecki napisał:

przeciez juz ze spisu wynika ze jest mln . wolnych mieszkań , włochy , hiszpania oferują domy za 1 euro tylko co z tego jak z dala od rynku pracy i remonty drogie 

o trza im tam PiS eksportowac, bo przecież mieli budować fabryki tam gdzie są ludzie, no PKS dla każdego iw dogodnych  godzinach.😂

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Sam zapłacisz za swój dom .

Kupią bogaci , miasto będzie tylko dla bogatych panów a nie dziadów .

Przecież bogaci właśnie te mieszkania kupili pod wynajm. To co , najpierw im komornik zabierze a potem od niego odkupią po to zeby nadal kataster płacić?  Weź ty się zastanów zanim coś napiszesz.

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v