Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Rozbiór Polski będzie wtedy gdy będziemy słabi ekonomicznie bezsensownie zadłużeni i przepieprzymy kase na bzdury  takie jak socjale CPK, przekopy itp.

Raczej "miękkie przejęcie". Obecnie właśnie nastepuje to w sektorze spożywki, choć nie tylko , przez firmy ukraińskie ( tylko mi tu nie pisać o onucach, bo wiem co piszę).

Chłodnie składowe są zapchane towarem ukraińskim, bo każdy kto ma tam biznes to co wyprodukuje przewala do Polski, Efekt - brak miejsca na polską produkcję. Poza tym cenowo schodzą poniżej tego co my byśmy chcieli uzyskać. Dwie duże chłodnie, w sumie 4 zakłądy na ścianie wschodniej szorują po dnie albo są w restrkturyzacji, czyli ci co towar im dostarczyli o pieniążkach mogą zapomnieć.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No jak nic twoje bazgroły... 😄

2 minuty temu, Denwer napisał:

@Pafnucy   Pozdro  :D  :D  :D  

Ffm8bDCXEAArQ-x?format=jpg&name=small

a tak po za tym, to wystarczy szybko przejechać po literach i ładnie się czyta.

Denwer. dobre to...

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Raczej "miękkie przejęcie". Obecnie właśnie nastepuje to w sektorze spożywki, choć nie tylko , przez firmy ukraińskie ( tylko mi tu nie pisać o onucach, bo wiem co piszę).

Chłodnie składowe są zapchane towarem ukraińskim, bo każdy kto ma tam biznes to co wyprodukuje przewala do Polski, Efekt - brak miejsca na polską produkcję. Poza tym cenowo schodzą poniżej tego co my byśmy chcieli uzyskać. Dwie duże chłodnie, w sumie 4 zakłądy na ścianie wschodniej szorują po dnie albo są w restrkturyzacji, czyli ci co towar im dostarczyli o pieniążkach mogą zapomnieć.

Obecnie mogą legalnie sprowadzać z Ukrainy wszystko  do  Unii , co jest na Ukrainie wyprodukowane . Ukraina choć nie jest legalnie w Unii ale tak jak by była .

Polska pomaga sama sobie zniszczyć , gospodarkę .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Obecnie mogą legalnie sprowadzać z Ukrainy wszystko  do  Unii , co jest na Ukrainie wyprodukowane . Ukraina choć nie jest legalnie w Unii ale tak jak by była .

Polska pomaga sama sobie zniszczyć , gospodarkę .

To po ch*j tych debili z PISu popierasz skoro niszczą gospodarkę i nasz biznes cierpi.

Opublikowano

@many12 jechałem dziś za ukraińskim tirem. miał na klapie ... chyba patelnia to.. jeden ten znaczek godła Ukrainy w barwach flagi, a drugi całkiem podobny na barwie czerwono czarnej. co ten drugi oznaczał?

ale szkoda że fotki nie pykłem...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

To po ch*j tych debili z PISu popierasz skoro niszczą gospodarkę i nasz biznes cierpi.

Bo ani ci debile, ani ci co ich popierają nie wiedzą jak to faktycznie wygląda. A jest niefajnie. Gdyby sytuacja u nich się uspokoiła, to jesteśmy ugotowani w ciągu dwu lat. Firmy już działają w Polsce .

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

sie spodziewasz logicznej odpowiedzi że pytasz?

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

W tej sytuacji to PiS MA h*j DO GADANIA ,

to za co premie biorą?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

pis działalność przenosi?

Nie  produkcja  wyborców  PO   prosto  z chin  :D  :D  

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A czy pijany jak świnia poradzi sobie z wejściem?🤣

koledzy  mu  pomogą  :P  

FfqW3tAX0AExius?format=jpg&name=small

Opublikowano

za tydzien o tej porze bede wracal z naszej bylej stolicy siedziby milosciwienam panujacego franciszka jozefa.

3 godziny temu, Dziad932 napisał:

Prezes był na pasku SB czy nie ?? Bo wyjeżdżał do Wiednia w latach osiemdziesiątych , po co i wtedy opozycja chyba nie dostawała takich przywileji 🤔

tatus mu zalatwil wize. w latach 80byl na utrzymaniu cia i bnd-bral pieniadze z funduszu solidarnosci zasilanego przez sluzby specjalne nato.

5 godzin temu, mirro napisał:

Mógł tez potknąć się, piznąć łbem o krawężnik i umrzeć w stanie upojenia alkoholowego. Ale wtedy miałby pogrzeb na koszt państwa i udowodniliby zamach rozszałej opozycji.😂

Albo zakrztusić się wymiocinami, co tez pewnie wzbudziło by litość. 

moj sasiad tak zakonczyl zywot-na monitoringu widacbylo jak uderza w kraweznik,potem pare godzin bladzil po krakowie ,gdy go znalezli juz byl nieprzytomny i zmarl pod aparatami

1 godzinę temu, many13 napisał:

Nizinny góralu  żona Ci uciekła do wielkiego miasta a tobie wielkie cycy i szprycuwa wciąż przed oczyma?

274372465_475490357395515_6004754508612989439_n.jpg

niestety w tej chwil wrocila z wielkiego miasta i az do poniedzialku bedzie siedziec na wsi.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galan99 napisał:

W tej sytuacji to PiS MA h*j DO GADANIA , to już trawa w h*j lat wygaszanie w Polsce gospodarki tak stopniowo nawet tego nie zauważyłeś .

To czym się różnią od poprzednich i  czemu kłamią w żywe oczy że dbają o gospodarkę. Przecież odzyskali godność, wstali z kolan , znowu się liczą w swiecie, odzyskali podmiotowość  i należne im miejsce a ty twierdzisz że to wszystko kłamstwo i oni nic nie mogą? Czemu na takich zaprzańców głosujesz? Jesteś nienormalny czy może jest jakaś inna przyczyna? Przecież jak zrujnują gospodarkę to i ciebie zrujnują i będziesz  jeszcze gorszy dziad jak teraz. 

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v