Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nowy podejrzewam w 2020 r kosztował z 230 tyś netto około więc osobiście mimo wzrostów cen więcej jak 200 netto bym nie dał. To moje osobiste odczucia oczywiście a rynek i cena swoje.

Opublikowano
1 godzinę temu, Morela15 napisał:

To moim zdaniem bardzo dobra cena 

na placu u dealera był miesiąc temu T5.120 albo 130  DC nie pamiętam dokładnie. dość bogaty za 360 netto więc również uważam że cena dobra 299 netto

Opublikowano

rozmawialiśmy o ciągnikach ogólnie co ma na placu i zawsze ten handlowiec operował kwotami netto ale głowy nie dam. a może na full jakby był? nie widziałem go na żywo. 

Opublikowano

A co dokładnie chcesz widzieć?

Mam wyliczenia na 7 i na 8 lat bez dopłaty ARIMR i z dopłatą ale ze stycznia 2020.  Wyliczenia na 10% wpłaty własnej.  Kwota finansowania 193.230 zł.

Jak chcesz coś wiedzieć to pytaj.

Opublikowano

Podobno w tym roku miały być dostępne do zamówienia, ale kiedy... 🤷 W Turcji już pracują dawno. Na Europę od niedawna widać na YT wersje z wydechem po prawej stronie i gruby komin (adblue) tureckie mają komin po lewej stronie i bez adblue

Opublikowano

Pytam bo wysłałem poprawki wiec niedługo pewnie będą umowy na modernizacje, początkowo chciałem jakiegoś td5. w cenie 170 netto, cos prostego ale na ten moment nie ma już nic takiego prócz fsrmtska a tego  bym nie chciał. Chyba nie pozostanie nic jak dołożyć do czegoś porządnego ci wziąć Ariona 410, duży silnik 4.4 litra, waga pod 5 ton no i marka, w razie chęci sprzedaży po 5 latach będzie nadal w cenie w przeciwieństwie do wynalazków jak farmtrack 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, piotrek12413 napisał:

Domyślam się ale za ariona w biedzie trzeba dać około 260, jeśli td5 będzie w granicach 200 to już można się zastanawiać 

A ten arion 410 ma możliwość amortyzacji osi czy nie ?

Masz jakąś wycenę tego modelu ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Spontan88 napisał:

A ten arion 410 ma możliwość amortyzacji osi czy nie ?

Masz jakąś wycenę tego modelu ?

Każdy Arion serii 400 może mieć amortyzację osi, 410 i 420 ma tylko kilka cm krótszy rozstaw osi oraz  podnośnik tylny 4500 kg (od 430stki w górę 5750 kg) dodatkowo do 410 - 420 jest tylko quadrishift 16x16 nie można brać hexa 24x24 nie da rady też do nich wrzucić chyba amortyzacji kabiny mechanicznej pozostają silentblocki ale nie jestem pewny. No i koła ograniczają do max 540/440 chyba też. To tak na szybko w pdf na stronie można pobrać specyfikację i ładnie jest rozpisane co można a co nie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, piotrek12413 napisał:

Domyślam się ale za ariona w biedzie trzeba dać około 260, jeśli td5 będzie w granicach 200 to już można się zastanawiać 

Oj myślę, że grubo grubo do tych 200 będzie trzeba dołożyć 😉 zwróć uwagę, że one już są kompletnie wszystko w ehr. Nawet jakiś bieg pod obciążeniem bo przyciski na drążku...

Opublikowano
Dnia 1.04.2022 o 00:11, Darek8787 napisał:

nowy podejrzewam w 2020 r kosztował z 230 tyś netto około więc osobiście mimo wzrostów cen więcej jak 200 netto bym nie dał. To moje osobiste odczucia oczywiście a rynek i cena swoje.

Z tuzem fabrycznym, amortyzowaną osią kabiną, szerokie kapcie, rozbudowana hydraulika itp 240-250 netto. Teraz T6.145 ok 310 w takim samym wyposażeniu. 

Opublikowano

U Was też tak co roku zawyżają cenę za ubezpieczenie u dealera? Ja pamiętam że w zeszłym roku musiałem wziąć z CUK wycenę i dopiero mi zrobili o te 400 zł drożej. Bo tyle u nich kosztuje potwierdzenie OC czy coś takiego... Teraz znowu przyszło przeszło prawie 400 zł droższe niż w zeszłym roku. 

Wygląda na to że znowu będzie trzeba udowadniać że można taniej...

Opublikowano

Na pewno wyjdzie taniej tylko wkurzające to jest że są aż tak zachłanni. 

Jutro zadzwonię i zapytam czy zrobią po cenie z zeszłego roku chociaż. Jak nie to zrobię w CUK i najwyżej będę płacił te 400 zł potwierdzenia przez nich. 

Kurcze za samochód płace 300 zł z groszami a tu taki kosmos...