Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To znaczy ? Napisz coś więcej . Znajomy szuka ciągnika  to informacja się przyda 

T175 Versu z nowego zamówienia za 525 netto. Jedyne co by trzeba zmienić w zamówieniu za dopłatą to napewno koła z 38 na 42 cale. Inne modele też mają jakąs tam promocje

Informacja podana była na fb agravisu, który podaje również odnośnik do strony producenta:

https://www.valtra.pl/kampanie/Oferta-specjalna-Valtra.html

Edytowane przez farcry90
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, rotor32 napisał(a):

Można negocjować, mi udało się na moim 5 tyś utargować, ale nie nastawiaj ludzi na nie wiadomo co.

A co kupiłeś?

Opublikowano

skrzynia 16x16 opony tył 600 przód 480, podgrzewacz powietrza dolotowego na mrozy, amortyzowana kabina, przedni tuz, radio klima, 2 koguty na dachu, zaczep dolny i górny automatyczny sauter, dodatkowe oświetlenie, 325 netto w listopadzie

Opublikowano

Nie wiem, ale brałem ciagnik z placu i jak skonfigurowaliśmy nówkę z fabryki to w podstawie wychodził 350 netto.😲 ale mieli wtedy w brodnicy na placu z dynamic -iem za 350 netto właśnie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, rotor32 napisał(a):

skrzynia 16x16 opony tył 600 przód 480, podgrzewacz powietrza dolotowego na mrozy, amortyzowana kabina, przedni tuz, radio klima, 2 koguty na dachu, zaczep dolny i górny automatyczny sauter, dodatkowe oświetlenie, 325 netto w listopadzie

2 godziny temu, rotor32 napisał(a):

Można negocjować, mi udało się na moim 5 tyś utargować, ale nie nastawiaj ludzi na nie wiadomo co.

Godzinę temu, rotor32 napisał(a):

Nie wiem, ale brałem ciagnik z placu i jak skonfigurowaliśmy nówkę z fabryki to w podstawie wychodził 350 netto.😲 ale mieli wtedy w brodnicy na placu z dynamic -iem za 350 netto właśnie. 

Pewnie się podjarałeś albo wybór padł na nh i nie chciałeś niczego innego a sprzedawca to zauważył. U mnie też miał być nh i byłem praktycznie pewny tego a wyszedł steyr. Po tym jak mi zaśpiewali ceny za nh. 
To zrobiłeś największą głupotę że nie wziąłeś na dynamicu za 350 netto. Tam też była w 99% amortyzowana przednia oś bo nikt praktycznie nie zamawia ciągników na tej skrzyni bez ośki. Dopłaciłbyś te 25 a może 20 tys i miałbyś i skrzynię dużo wydajniejsza i ekonomiczniejsza i amortyzowana oś za którą też trzeba koło 20 tys dopłacić . Nie wiem czemu ci taką cenę za tak podstawowy model dali. Może chcieli sprzedać ten model na dynamicu za który już cena była całkiem ok a ty się uparłeś na ten podstawowy model 

Opublikowano

Case w podstawie najbliżej mnie w krzywonosi stał za 350 netto, za steyra w agroperfekcie powiedzieli 360 w podstawie, weź mnie nie obrażaj, nikt nie jest debilem, każdy kupuje na ile fundusze pozwalają 

Opublikowano

Nikt cie nie obraża. Z jakich okolic jesteś bo są znani mi dealerzy których wymieniłeś. W krzywonosi to ja nie wiem jak oni handlują i klientów mają. Z ceną mają odklejke po całości 

Opublikowano
10 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Pewnie się podjarałeś albo wybór padł na nh i nie chciałeś niczego innego a sprzedawca to zauważył. U mnie też miał być nh i byłem praktycznie pewny tego a wyszedł steyr. Po tym jak mi zaśpiewali ceny za nh. 
To zrobiłeś największą głupotę że nie wziąłeś na dynamicu za 350 netto. Tam też była w 99% amortyzowana przednia oś bo nikt praktycznie nie zamawia ciągników na tej skrzyni bez ośki. Dopłaciłbyś te 25 a może 20 tys i miałbyś i skrzynię dużo wydajniejsza i ekonomiczniejsza i amortyzowana oś za którą też trzeba koło 20 tys dopłacić . Nie wiem czemu ci taką cenę za tak podstawowy model dali. Może chcieli sprzedać ten model na dynamicu za który już cena była całkiem ok a ty się uparłeś na ten podstawowy model 

U mnie było to samo, byłem nastawiony na NH ale trafił się placowy fajnie wyposażony steyr 😃 

Opublikowano
30 minut temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Czytaj instrukcje. Tona to na pewno za dużo.

Udźwig na kulach to około 2200. Nie wiem, jak to przeliczyć na ogólny ciężar balastu. 

Opublikowano
58 minut temu, Peron napisał(a):

Wie ktoś, jaka może być maksymalna waga balastu na przedni TUZ w T5 DC?

Producent podaje minimalna masa wysyłkowa 5500 kg , czyli ciągnik może sięgnąć  ok 6 ton więc uważam że jakieś 800-850 kg . Jeśli masz papiery do rejestracji dotyczące parametrów ciągnika to tam powinno pisać. U mojego MF 5s105 waga 6 ton jest 850 kg. Jeśli przesadzisz z wagą to  balast będzie  odciążał tylną oś i będzie poślizg na kołach . No chyba że masz coś ciężkiego do podczepienia co będzie podnosić przodek wtedy niektórzy zakładają do takich ciągników 1100-1200 kg, ale to na dobre nie wyjdzie.

Opublikowano
55 minut temu, PTrend napisał(a):

U mnie było to samo, byłem nastawiony na NH ale trafił się placowy fajnie wyposażony steyr 😃 

Jaki i w jakiej cenie ? 
Kiedyś steyr najdroższy a teraz najtańszy 

Opublikowano
9 minut temu, karat7 napisał(a):

Producent podaje minimalna masa wysyłkowa 5500 kg , czyli ciągnik może sięgnąć  ok 6 ton więc uważam że jakieś 800-850 kg . Jeśli masz papiery do rejestracji dotyczące parametrów ciągnika to tam powinno pisać. U mojego MF 5s105 waga 6 ton jest 850 kg. Jeśli przesadzisz z wagą to  balast będzie  odciążał tylną oś i będzie poślizg na kołach . No chyba że masz coś ciężkiego do podczepienia co będzie podnosić przodek wtedy niektórzy zakładają do takich ciągników 1100-1200 kg, ale to na dobre nie wyjdzie.

Jak za duży masz balast z przodu może to uszkodzić przednia oś. Znam sytuacje Że padła przednia oś na gwarancji (cnh) i problemy były z serwisem, z powodu zbyt ciężkiego obciążnika nie chcieli uznać gwarancji. Druga sprawa że oni sprzedali ciągnik z tym obciaznikiem

Opublikowano
3 godziny temu, rotor32 napisał(a):

Case w podstawie najbliżej mnie w krzywonosi stał za 350 netto, za steyra w agroperfekcie powiedzieli 360 w podstawie, weź mnie nie obrażaj, nikt nie jest debilem, każdy kupuje na ile fundusze pozwalają 

57 minut temu, Badwolf napisał(a):

Tutaj ciekawa oferta jeśli jest jak piszą, z tuzem

Screenshot_2025-02-16-09-36-22-015_com.android.chrome.jpg

Masz tu przykład za ile można kupić twojego nh z nadbiegiem w skrzyni i amor osią. Ośka około 20’tys kosztuje, a ten nadbieg parę tys.  
Trzeba cisnąć dealerów a jak nie chcą się dogadać to środkowy palec. Za dużo jest gotowych maszyn na rynku żeby mogli tak zawyżać ceny. 

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał(a):

Jaki i w jakiej cenie ? 
Kiedyś steyr najdroższy a teraz najtańszy 

Szkoda tylko że Steyera można kupić w dobrych pieniądzach tak do 150 koni, powyżej czyli od Impulsa w górę już jest sporo drożej ze względu na skrzynie CVT bez możliwości wyboru zwykłej skrzyni.