Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, kibix napisał(a):

Jak masz NIP i odliczyłes VAT od ciągnika to jesteś traktowany jak przedsiębiorca. Masz rok gwarancji tylko. To się tyczy nie tylko ciągnika. Często jak kupuje się elektronarzędzia to od razu mówią że jak na fakturę to tylko rok gwarancji 

często też mówią, że jak z fakturą to drożej o 23%, a bez faktury taniej.

Opublikowano

Tutaj akurat nie o gwarancję chodzi a o coś innego ;) 
Jak ktoś Ci daje na coś gwarancję na piśmie to nie może sprzedać Ci tego bez faktury/paragonu. 
No chyba, że gwarancja do bramy ;) 

Opublikowano
16 godzin temu, Wicherek napisał(a):

którą i za ile  ?  Słyszał ktoś ze Kurzyna sprzedał Miączyn i maja tam być Valtry  ? 

Raiffeisen przejął obszar Agricoli więc bardzo możliwe że szuka punktu w okolicach Zamościa.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Jarecki88 napisał(a):

UOKiK nie ma nic do tego, bo kupując na FV z NIP nie jesteś konsumentem.

Możliwe, nawet jak kupujesz elektronarzędzie to gwarancja rok a bez fv dłużej wiec na pewno tak jest 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Pojechałem dogadałem cenę i mówię że chce 3 las gwarancji dealer że nie ma mowy to powiedziałem że chciałem fakturę  opłacić i 3 lata gwarancji oni że nie to mówię więcej tu napewno nie przyjadę byłem 100km od dealera zadzwonili że ok to mówię wrócę się ale 1 przegląd darmo. Za 10 Min że dogadamy się żeby wrócić. 

Edytowane przez alfa
  • Like 1
Opublikowano

Dostałem decyzję na młodego i teraz szukam ciągnika 75km co polecacie w tej mocy najlepiej w 4 cylindrach bo wybór jest spory i sam nie wiem co wybrać :D 

Opublikowano
32 minuty temu, Czomber01 napisał(a):

Dostałem decyzję na młodego i teraz szukam ciągnika 75km co polecacie w tej mocy najlepiej w 4 cylindrach bo wybór jest spory i sam nie wiem co wybrać :D 

A czemu taki mały? Nie lepiej coś ponad 100 koni? Ciągnik gabarytowo większy ale nadal nie jest duży no i możesz moc zwiększyć jak weźmiesz najmniejszą 4rkę. 

No chyba że to do ogrodnictwa czy coś. 

Opublikowano (edytowane)

Dużego nie potrzebuję bo będzie pracował przy owocach truskawki maliny jakieś tam zasiewy niewielkie typu 10/15ha itp  ciągnik do wszystkiego od opryskiwacza po cięższe prace też będzie wykonywał np orke ale myślę że sobie poradzi a do tego ceny większych to kosmos wyżej wymieniony nowy df keyline 75 konny to około 200tys netto 

Edytowane przez Czomber01
  • Like 1
Opublikowano

Df 5 keyline wychodzi zdecydowanie najkorzystniej jeśli chodzi o całokształt. Możesz jeszcze zobaczyć steyr plus 4080 lub New Holland t5.80 dual command ale to zaczyna się od około 220 netto.

Opublikowano
15 godzin temu, Czomber01 napisał(a):

Dużego nie potrzebuję bo będzie pracował przy owocach truskawki maliny jakieś tam zasiewy niewielkie typu 10/15ha itp  ciągnik do wszystkiego od opryskiwacza po cięższe prace też będzie wykonywał np orke ale myślę że sobie poradzi a do tego ceny większych to kosmos wyżej wymieniony nowy df keyline 75 konny to około 200tys netto 

Kubota M4073 lub Landini 5-085. Landini będzie sporo tańszy od Kuboty podejrzewam, a zaleta, że bez adblue.

Opublikowano

Właśnie Landini i mccormick 5,085 wyglądają ciekawie ale są bardzo mało spotykane co o nich sądzicie czy lepiej się nie pchać w mało popularne ?

Opublikowano
W dniu 30.01.2025 o 23:39, alfa napisał(a):

Pojechałem dogadałem cenę i mówię że chce 3 las gwarancji dealer że nie ma mowy to powiedziałem że chciałem fakturę  opłacić i 3 lata gwarancji oni że nie to mówię więcej tu napewno nie przyjadę byłem 100km od dealera zadzwonili że ok to mówię wrócę się ale 1 przegląd darmo. Za 10 Min że dogadamy się żeby wrócić. 

O jakiej marce mówisz? Case teraz ma 3 lata w standardzie MF mozesz przedłużyć gwarancję i masz 3 warianty, 

1 godzinę temu, bobcat2250 napisał(a):

Kubota M4073 lub Landini 5-085. Landini będzie sporo tańszy od Kuboty podejrzewam, a zaleta, że bez adblue.

Jak nie ma adblue to musieli jakieś kombinacje robi żeby norme emisji spalin ominąć. Według mnie lepsze adblue a jak będą problemy to od ręki wyłącza.

Opublikowano

Nie będę mówił dealera bo mam nie oznaczony a z agrotechnik nie mogłem się dogadać nie chce zeby problemy robili. Mamy dwóch jeszcze w sensnej odległości 

IMG_20250130_190213.jpg