Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 27.01.2025 o 13:27, sw_kamil napisał(a):

Dokładnie jest tak jak piszesz. Dlatego ja wziąłem valtrę q na 4.0 , bo doposażyć małego pierdka do takiego poziomu co duży ciągnik ma w standardzie to wyszło tylko 200tyś różnicy 

którą i za ile  ?  Słyszał ktoś ze Kurzyna sprzedał Miączyn i maja tam być Valtry  ? 

Opublikowano
47 minut temu, kamil18fmr napisał(a):

Fabryczna navi w cnh teraz ok 36 netto. Chińska konkurencja zrobiła swoje

To co ten case ma jeszcze w wyposażeniu że taki drogi ? 
ośka i kabiną amor, skrzynia 24x24, przedni tuz, opona 480 i 600 jest za około 300 netto. 

Opublikowano
20 minut temu, Wicherek napisał(a):

którą i za ile  ?  Słyszał ktoś ze Kurzyna sprzedał Miączyn i maja tam być Valtry  ? 

Mowisz o rolmaksie w Miączymie?

Valtra konczy współprace z agricola i ich teren działania ma/ miał przejąc Raifaisen.

Moze łatwiej im będzie kupić plac z zapleczem anizeli budowac od podstaw

• Like 1
Opublikowano

Pokaż mi gdzie stoi w takim wyposażeniu to go kupię

16 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To co ten case ma jeszcze w wyposażeniu że taki drogi ? 
ośka i kabiną amor, skrzynia 24x24, przedni tuz, opona 480 i 600 jest za około 300 netto. 

Praktycznie nic

Pokaż mi gdzie stoi w takim wyposażeniu to chętnie go przygarnę

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, kamil18fmr napisał(a):

Pokaż mi gdzie stoi w takim wyposażeniu to go kupię

Praktycznie nic

Pokaż mi gdzie stoi w takim wyposażeniu to chętnie go przygarnę

Nie chce mi się na olx szukać więc wstawię zdjęcie które już kiedyś chyba w grudniu wstawiałem . Bez przedniego tuza ale 289 netto. Tuz koło 10 

IMG_3461.png

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
9 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Nie chce mi się na olx szukać więc wstawię zdjęcie które już kiedyś chyba w grudniu wstawiałem . Bez przedniego tuza ale 289 netto. Tuz koło 10 

IMG_3461.png

Jak robi nowe zamówienie to tuz będzie 20, navi jak pisał 36 ale plus monitor 10, tu też hydraulika mechaniczna wrzuć elektrozawory jakiś isobus do tego jakieś duperele i te 400 się zrobi.

Opublikowano
14 minut temu, krzychu121 napisał(a):

20 tys to kosztuje tuz według konfiguratora. 
Rozmowa była o podstawowych rzeczach. Oczywiście że można doposażyć ten ciągnik tak że 500 netto zbraknie 

Pomyliłem z tuzem+wom bo on 40 w konfiguratorze faktycznie tuz 10 +/- wyjdzie.

Opublikowano

Uważajcie na umowy podpisywane przy zamówieniu. "Pewien dealer" podsunął mi papier z podpunktem: "Strony  wyrażają zgodę na wyłącznie warunków rękojmi".

Czytajcie co podpisujecie!

Opublikowano

Wogole nie wiem czy wiecie ale jak ma się na samochod ciągnik czy jakąkolwiek maszynę gwarancję na rok to i tak faktycznie jest dwa i producent czy dealer może nam naskoczyć że podpisaliśmy że rok  wiem bo miałem sytuację 

Opublikowano (edytowane)

@michal_19Prawo unijne mówi jasno i wyraźnie że każdy produkt np pralka, maszyna urządzenie itp sprzedany na terenie uni musi posiadać minimum 24 miesiące gwarancji. W przypadku awari po roku  jeśli mamy na ofercie i umowie 12 miesięcy dealer będzie chciał od nas kasy ale to mu grzecznie pokazujemy przepis a jeśli się nie zastosuje naprawiamy płacimy mu bierzemy prawnika i na pierwszej sprawie mamy wygrana i zwrot wszystkich pieniędzy. 

Edytowane przez alfa
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wyłączenie w umowie rękojmi w przypadku zakupu nowego ciągnika od osoby prawnej nie powoduje żadnych skutków. Pierwszy lepszy radca prawny to powie. Znam jeszcze jednego dużego dealera handlującego niebieskimi sprzętami, który również stosuje taki zapis. Natomiast jak piszę, nie jest to możliwe. Rękojmia normalnie obowiązuje. 

Edytowane przez Michallem
Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał(a):

Wogole nie wiem czy wiecie ale jak ma się na samochod ciągnik czy jakąkolwiek maszynę gwarancję na rok to i tak faktycznie jest dwa i producent czy dealer może nam naskoczyć że podpisaliśmy że rok  wiem bo miałem sytuację 

Czy w przypadku wykupionej dodatkowej gwarancji taki zapis jest wyłączony?

Opublikowano

Zasłyszane 6195M 560 netto bez navi,nie wiem w jakim wyposażeniu.

1 godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Też mi się tak wydaje jeśli chodzi o rękojmię . To prawo konsumenta i nikt nie może go sobie od tak zlikwidować. 

Z tym że jak jesteś na vacie to podchodzisz pod inne przepisy niż zwykły konsument.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, alfa napisał(a):

@michal_19Prawo unijne mówi jasno i wyraźnie że każdy produkt np pralka, maszyna urządzenie itp sprzedany na terenie uni musi posiadać minimum 24 miesiące gwarancji. W przypadku awari po roku  jeśli mamy na ofercie i umowie 12 miesięcy dealer będzie chciał od nas kasy ale to mu grzecznie pokazujemy przepis a jeśli się nie zastosuje naprawiamy płacimy mu bierzemy prawnika i na pierwszej sprawie mamy wygrana i zwrot wszystkich pieniędzy. 

Jak masz NIP i odliczyłes VAT od ciągnika to jesteś traktowany jak przedsiębiorca. Masz rok gwarancji tylko. To się tyczy nie tylko ciągnika. Często jak kupuje się elektronarzędzia to od razu mówią że jak na fakturę to tylko rok gwarancji 

Edytowane przez kibix
  • Like 2