Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy polecił by ktoś jakiś ciągnik o mocy 100 km ale większego gabarytu? Czytaj masa w okolicy 5 ton i silnik powyżej 4 litrów. Mam ofertę na Case Vestrum oraz Valtrę G ale cena przeraża 🫤 350 tysięcy netto w górę za traktor 100 km 🙆

Opublikowano
21 minut temu, blawatek98 napisał(a):

Czy polecił by ktoś jakiś ciągnik o mocy 100 km ale większego gabarytu? Czytaj masa w okolicy 5 ton i silnik powyżej 4 litrów. Mam ofertę na Case Vestrum oraz Valtrę G ale cena przeraża 🫤 350 tysięcy netto w górę za traktor 100 km 🙆

Jeśli chodzi o Vestruma spokojnie można zejść do 300k, chyba, że mówimy o jakimś bogatym wyposażeniu to wtedy nie ma co liczyć na cenę poniżej 350k

• Like 1
Opublikowano

mówisz że mf 5710 nie da rady siać zestawem uprawowo siewnym ? 

5 minut temu, tommy66692 napisał(a):

W tej cenie kupisz t6 145 i tym już zrobisz ciężka robotę zestaw pociągnie a mf5710 sn300 z agro maszu na pusto nie chce podnieść 

Opublikowano
25 minut temu, tommy66692 napisał(a):

W tej cenie kupisz t6 145 i tym już zrobisz ciężka robotę zestaw pociągnie a mf5710 sn300 z agro maszu na pusto nie chce podnieść 

W skrzyni 17x16 można już kupić t6.160 za 350-360 netto . 

11 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

o kur, za 400 jest podstawową wersją valtra t144 która nie strach podpiąć 3 tony na podnośnik 

Nie ma opcji na taką cenę.

Opublikowano

Ja miałem chęć na Maxxuma 125, ewentualnie T6, ale weź to agencji wytłumacz stąd ten MF...

Z wyposażenia:

Dyna6, Multipad, pompa 110l, 4 pary hydr. 2 na elektrozawór ach, 2 mechaniczne, amortyzowana oś, amortyzowana kabina, przedni tuz, 2 koguty, oświetlenie 12 lamp LED, Koła 480 przód 600 tył, fabryczny TUZ, Datatronic 5 isobus

• Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, SamaPrawda napisał(a):

Ale co wy porównujecie? ciągniki w okolicach 100km są najdroższe, pewnie większość by brała ciągniki 140km ale jak agencja pozwala na 100/120 to się tego nie przeskoczy

To wolałbym wziąć najmniejszego maxxuma i potem go kręcić na 130-140 km i gabarytowo ten mf się chowa 

Opublikowano

47 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To wolałbym wziąć najmniejszego maxxuma i potem go kręcić na 130-140 km i gabarytowo ten mf się chowa 

Jak kolega wyżej napisał, żeby agencja nie robiła problemów to wziąłbym Maxxuma 125 💁🏻‍♂️ 

56 minut temu, hubertuss napisał(a):

Są marki tańsze i droższe i taka to prawda. MF droższy od NH a taki Fendt droższy od MF a.

Dealera MF akurat mam 15km od siebie, Case i Claas ok 40km. Vestrum wyszedłby taniej,ale nie miałem przekonania do niego i stąd MF 

Opublikowano
32 minuty temu, Pablo9812 napisał(a):

Jak kolega wyżej napisał, żeby agencja nie robiła problemów to wziąłbym Maxxuma 125 💁🏻‍♂️ 

Dealera MF akurat mam 15km od siebie, Case i Claas ok 40km. Vestrum wyszedłby taniej,ale nie miałem przekonania do niego i stąd MF 

Wiadomo że agencja ma swoje wytyczne i koniec. 
Z drugiej strony mimo iż agencja zwróci za taki traktor połowę kwoty netto to czy jest sens płacić tak ogromne sumy za taki ciągniczek. Chyba że ktoś szuka ciągnika to opryskiwacza, rozsiewacza czy jakiejś zgrabiarki. Albo jest to nieduże gospodarstwo i taki ciągnik jest wystarczający. Do większego gospodarstwa to ani się takiego ciągnika do przyczepy samozbierajacej nie zapnie czy prasoowijarki, bezorkowca itd 

Opublikowano
Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Z drugiej strony mimo iż agencja zwróci za taki traktor połowę kwoty netto to czy jest sens płacić tak ogromne sumy za taki ciągniczek. Chyba że ktoś szuka ciągnika to opryskiwacza, rozsiewacza czy jakiejś zgrabiarki. Albo jest to nieduże gospodarstwo i taki ciągnik jest wystarczający. Do większego gospodarstwa to ani się takiego ciągnika do przyczepy samozbierajacej nie zapnie czy prasoowijarki, bezorkowca itd 

Jak miałem kupić starego trupa za 200, a tu mieć nowy sprzęt to wolę mniejszy i trochę słabszy, ale jednak zawsze nowy.

A agencji no nie przeskoczymy,choć dobrze mówisz za te pieniądze szło by kupić coś o większym gabarycie. 

Chociaż w porównaniu do 6M rozstaw osi i tak jest chyba 15cm większy 

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Jakby było większe gosp to by większy przyznali.

Opublikowano

To na gospodarstwo 28 ha głownh ciagnik jaki polecacie ?

Myslalem o 130-140 km 

Class

New holand

Valtra

Mf

Deutz fahr blisko i cenowo dobrze, sld dealer...

Moze case ale dealer daleko 

Kubota najblizej dealer ale...