Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, SamaPrawda napisał(a):

Ty widziałeś new hollanda t5 na skrzyni dynamic command?

Troche kiepskie porównanie, bo nh podniesiony na amortyzacji do góry. Obok stoi mf 6180, rozstawy też są podobne 

20241118_132304.jpg

Jak podniesiony na amortyzacji?

Opublikowano
1 minutę temu, krystal1 napisał(a):

Wycena z dziś 

Kubota M5 112 z ładowaczem hydramet gwarancja 5l/2000mth 275 netto

Kubota M6 111U z ładowaczem hydramet gwarancja 2l/2000mth 355 netto

koszt przeglądów serwisu przez te 5 lat liczyłeś? chyba że i tka byś nie robił sam ale teraz to wiesz lepiej dopytać jaką mają stawkę na h. bo ci sypną 250 i płacz

Opublikowano
4 godziny temu, krystal1 napisał(a):

Wycena z dziś 

Kubota M5 112 z ładowaczem hydramet gwarancja 5l/2000mth 275 netto

Kubota M6 111U z ładowaczem hydramet gwarancja 2l/2000mth 355 netto

Dobra cena moim zdaniem. Ja niestety mam bardzo daleko do kuboty, to nawet nie rozwazam

Opublikowano

Dobra cena ? Za tą M5 można mieć Masseya z dyna 4 albo ktoś tu wstawiał  vestruma za ponad 300 a to jest przepaść między tymi ciągnikami a różnica kilkanaście %. Mam Kubote M5091 i to raczej średnio ciągnik. Mały moment obrotowy, skrzynia tylko półbieg, brak ehr, i ogólnie mały i lekki. Teraz chyba ehr jest chociaż w opcji ale nawet bym nie spojrzał na Kubote przy takiej różnicy w cenie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, lamboEVO100 napisał(a):

Dobra cena ? Za tą M5 można mieć Masseya z dyna 4 albo ktoś tu wstawiał  vestruma za ponad 300 a to jest przepaść między tymi ciągnikami a różnica kilkanaście %. Mam Kubote M5091 i to raczej średnio ciągnik. Mały moment obrotowy, skrzynia tylko półbieg, brak ehr, i ogólnie mały i lekki. Teraz chyba ehr jest chociaż w opcji ale nawet bym nie spojrzał na Kubote przy takiej różnicy w cenie 

Mi chodziło że Kubota m112 za takie pieniądze z hydrametem to tanio w porównaniu do grupy cnh czy deutza ( czyli średniej półki). W takim przedziale się kręcę i nie kupisz deutza czy case +110 km z ładowaczem takim, za takie pieniądze. Chyba że golas, nawet bez tylnych obciążników. Popatrzyłem na tą kubote jest lżejsza od case farmal c czy news Holland dual command o 100 kg. Co mi się w tej kubocie nie podoba to podnośnik tylny 4.1 t ( chyba że można lepszy w opcji). Co ma lepsze Kubota od wyżej wymienionych- dłuższą gwarancję. Co do cen serwisu to nie wiem kto ma taniej. Jeśli porównywać tą kubote M6 do vestruma to pewnie case wypada lepiej. Sam hydramet ładowacz kosztuje +25 netto podejrzewam + licz adaptacja też kilka tysięcy 

@lamboEVO100 jaki Ty byś polecił ciągnik w takich pieniądzach +110 km z ładowaczem za 275 netto?

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, lamboEVO100 napisał(a):

Farmal c 110 na pewno będzie tańszy 

No to już Ci mówię jak wychodzi farmal c selection( ten tańszy od advanced). Mam ofertę świeżą; 

Farmal c 110 

Skrzynia 12*12

Pompa hydr 82l

Podnośnik tylny podstawowy

Obciążniki tylko na tył 

Adaptacją do tura 

244 netto

Do tego ładowacz albo metal technik 23.5 netto albo sanarol +30 netto( ładowacze bez osprzętu)

Wiec case farmal c na najsłabszej skrzyni wychodzi tak jak ta Kubota. 

Porównując oba case jest większy ciut i ma hydraulikę mocniejsza. Jednak chyba Kubota na ta chwile ma lepszą renomę😏 tak ja mysle

Oczywiście nie wiem jakie ma wyposażenie dokładnie ta Kubota ale podobnie wychodzą jeśli weźmiemy pod uwagę ładowacz hydramet do sanarola w case. Są to podobnej klasy ladowacze

Edytowane przez Badwolf
  • Thanks 1
Opublikowano

Nie renomę a marketing. Praktycznie każdy kto kupił w ostatnim czasie kubote występuje w filmie i oczywiście nachwalić się nie może. Widać że robione na siłę te filmy. Jeden jak zaczął mówić o swoim drugim ciągniku 6 cyl że to nie ma co porównywać kuboty 4 cyl w tej samej mocy to zaraz prowadzący szybko uciął rozmowę i po raz 53 zapytał czy Kubota się podoba 

Opublikowano
10 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Nie renomę a marketing. Praktycznie każdy kto kupił w ostatnim czasie kubote występuje w filmie i oczywiście nachwalić się nie może. Widać że robione na siłę te filmy. Jeden jak zaczął mówić o swoim drugim ciągniku 6 cyl że to nie ma co porównywać kuboty 4 cyl w tej samej mocy to zaraz prowadzący szybko uciął rozmowę i po raz 53 zapytał czy Kubota się podoba 

Możliwe że masz rację. Teraz to już jest wysyp tych filmików że coś komuś nie działa, czy wadliwe ciagniki.

Opublikowano (edytowane)

O to to.

Ale tur do nowego ciągnika to zabójstwo dla tej ekologi jak ktoś zechcę co raz jeździć po belę,trzeba było wywalić ekologie jak się popsuje bo ona nie stworzona żeby tak sobie odpalać i co raz gasić ze nawet dobrze silnik się nie nagrzeje.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, lamboEVO100 napisał(a):

MF 5711 M dyna 4 z ładowaczem fabrycznym 317 netto

• Thanks 1
Opublikowano

Claas Arion 450 cena 355 netto. Z wyposażenia to os amortyzowana, kabina, przedni tuz, wzmocniony podnosnik, opony 600 480, pompa ls 110 l, Smart stop, skrzynia hexa, dodatkowe led. Co myślicie o tej cenie?

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mx_racer napisał(a):

Claas Arion 450 cena 355 netto. Z wyposażenia to os amortyzowana, kabina, przedni tuz, wzmocniony podnosnik, opony 600 480, pompa ls 110 l, Smart stop, skrzynia hexa, dodatkowe led. Co myślicie o tej cenie?

Cena bajka. Brany z placu pewnie? Ja już umowę na case podpisałem i jak bym nie miał w biznesplan wpisanego case vestrum( doradca zamiast wpisać przedział mocy to wpisał konkretnie ten model i byłem uwiązany chyba że aneks musiałbym do umowy robić) to brałbym Ariona 430 bo też miałem ofertę ale w słabszym wyposażeniu podobną cenę jak Ty.

Edytowane przez VaST