Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, jan88 napisał(a):

czy ktoś podawał ciągnik massey farguson 5709M do wniosku mgr jako ciągnik 95 km ? Bo on ma nominalnej 95km a wg homologacji 106km . Ja mam we wniosku zakres mocy 85-96 wiec mogę go kupować czy musze robić aneks ?

czyli mf 5709M by przeszedł jako 95 km ?

przejdzie jako 95 km. Na testach na walku ten model ma 85-88 km

• Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, WojtekBuawski napisał(a):

Poprawiam poprzednie wyceny dot. Steyr plus. Po wycenie @Badwolf, dobrze, że napisałes cenę bo różnica olbrzymią między jednym a drugim. Ewidentnie dealer ma błąd cennika. Zadzwonilem dziś do 2 różnych dealerów i steyr 4080 plus z ehr, 3 sekcje, instalacja pneumatyczna jest w granicach 230 netto a 4100plus 1.5 około 260netto.

Albo chce zarobić dobrze jak widzi że komuś się oczy świecą. Wtedy na koniec zejdzie jeszcze z 10 tys żeby pokazać jaki jest dobroduszny a i tak zarobi więcej niż inni. Zagrywka stara jak świat. Dlatego trzeba dzwonić po Polsce i pytać. 

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, bizon1994 napisał(a):

Case Vestrum 120 wyposażenie podstawowe, opony 440 i 540, bez amortyzacji osi i kabiny+ ładowacz Sonarol 400 wersja mechaniczna, bez osprzętu, cena końcowa 295 tys. netto 

Ciekawa oferta.

Opublikowano
51 minut temu, WojtekBuawski napisał(a):

Poprawiam poprzednie wyceny dot. Steyr plus. Po wycenie @Badwolf, dobrze, że napisałes cenę bo różnica olbrzymią między jednym a drugim. Ewidentnie dealer ma błąd cennika. Zadzwonilem dziś do 2 różnych dealerów i steyr 4080 plus z ehr, 3 sekcje, instalacja pneumatyczna jest w granicach 230 netto a 4100plus 1.5 około 260netto.

To nie żaden błąd cennika. To jest poprostu chęć wyrypania klienta bez mydła, przez dealera. Dla porównania teraz taka oferta. Niestety za daleko ode mnie 

Screenshot_2024-12-06-17-08-04-377_com.facebook.katana.jpg

2 godziny temu, bizon1994 napisał(a):

Case Vestrum 120 wyposażenie podstawowe, opony 440 i 540, bez amortyzacji osi i kabiny+ ładowacz Sonarol 400 wersja mechaniczna, bez osprzętu, cena końcowa 295 tys. netto 

Gdzie taka wycena?

Opublikowano
13 minut temu, Badwolf napisał(a):

To nie żaden błąd cennika. To jest poprostu chęć wyrypania klienta bez mydła, przez dealera. Dla porównania teraz taka oferta. Niestety za daleko ode mnie 

Screenshot_2024-12-06-17-08-04-377_com.facebook.katana.jpg

Gdzie taka wycena?

Agromarket wiewiecko

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, bizon1994 napisał(a):

Jest czego z czego schodzić. 
ładowacz pewnie z 20 netto. Na jakiej skrzyni ta twoja wycena ? 
To ten ze zdjęcia by wyszedł około 310 netto. 
Twój doposażyć w amortyzację osi i kabiny to lekko 25 netto.  

IMG_3461.png

Opublikowano
W dniu 4.12.2024 o 18:26, Polski_rolnik_arczi napisał(a):

John deere 6175m 

Przedni tuz

Przedni wom

Przednie wyjścia hydrauliczne

Amortyzowana kabina i przednia oś 

Opony Michelin 600/28 i 710/38

Lodówka

Zaczep piton fix

Oświetlenie premium led

Skrętne przednie błotniki

Obciążniki żeliwny 1250kg

Przykładna Command quad plus Eco

Fotel z podłokietnikiem 

Elektrozawory 

Hydrauliczny łącznik 

4 wyjścia hydrauliczne

Fotel premium 

Przygotowanie pod nawigację 

Wbudowany bluetooth i nagłośnienie premium

Ogólnie full wypas bez anteny Oraz dwa przeglądy w cenie 

Cena 590 netto, co sądzicie o tym ?

cena jak na JD bardzo dobra warto sie zastanowić

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, krzychu121 napisał(a):

IMG_3461.png

Activdrive 24*24

Opublikowano
Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

IMG_3461.png

Mi u osadkowskiego 23 netto szacują metal-technik. Sanarola mówią koło 30 netto. Za to u dealera deutza do mówią 21 metal technik , 23 sanarol ( wszystkie modele 1600 kg)więc jak sami widzicie, jak wyglądają te ceny...

Opublikowano
bizon1994 napisał:

Zamontują ci Polski ładowacz do tego ciągnika? Każdy sprzedawca mi to odrazał czy to nh czy case, przez to, że wszystko tam jest w tym podłokietniku i ciężko coś wykombinować.

Opublikowano
6 minut temu, SamaPrawda napisał(a):

Zamontują ci Polski ładowacz do tego ciągnika? Każdy sprzedawca mi to odrazał czy to nh czy case, przez to, że wszystko tam jest w tym podłokietniku i ciężko coś wykombinować.

Teraz już normalnie montują polskie ładowacze. W nh jak byłem to oni polecają hydramet. Ogólnie to u mnie w okolicy dealerzy drodzy względem innych części kraju

Opublikowano

No właśnie nie bardzo chcą, chociaż nie wiem o co chodzi, z tłumaczenia wynika, że są jakieś problemy z zgraniem. W claasie np jak montują to zakładają na linki pod orginalny joystick, co według mnie jest głupotą

Opublikowano (edytowane)

U mnie umowa podpisana na Case Vestrum 100 koła 540/440, amortyzowana os i kabina, bez tuz i pneumatyki , hydraulika 110l, 8x led, panoramiczny dach, 2 pary wyjść elektrohydraulicznych 2x mechaniczne, obciążniki na koła, piton fix, skrzynia activdrive8, wolny spływ, rozbudowany joystick do obsługi ładowacza z możliwością zmiany biegów i kierunku jazdy, bez zaworów między osiowych bo ładowacz będzie podpięty przed wyjściami elektrohydraulicznymi z możliwością wyłączenia przyciskiem który montują w kabinie i można używać gniazd gdy nie używamy ładowacza. Mx i stoll w taki sposób montują i ponoć w niektórych Polskich markach też ale nie potwierdzona informacja. Finalnie 315 netto. Ciągnik zamówiony na luty/marzec. Ma ktoś opinie który ładowacz lepszy z tych wymienionych ? 

Edytowane przez VaST
Opublikowano
5 minut temu, VaST napisał(a):

U mnie umowa podpisana na Case Vestrum 100 koła 540/440, amortyzowana os i kabina, bez tuz i pneumatyki , hydraulika 110l, 8x led, panoramiczny dach, 2 pary wyjść elektrohydraulicznych 2x mechaniczne, obciążniki na koła, piton fix, skrzynia activdrive8, wolny spływ, rozbudowany joystick do obsługi ładowacza z możliwością zmiany biegów i kierunku jazdy, bez zaworów między osiowych bo ładowacz będzie podpięty przed wyjściami elektrohydraulicznymi z możliwością wyłączenia przyciskiem który montują w kabinie i można używać gniazd gdy nie używamy ładowacza. Mx i stoll w taki sposób montują i ponoć w niektórych polskich markach też ale nie potwierdzona informacja. Finalnie 315 netto. Ciągnik zamówiony na luty/marzec. Ma ktoś opinie który ładowacz lepszy z tych wymienionych ? 

Ile za takie ładowacze chcą?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, semos napisał(a):

pneumatyka jest w standardzie to co ja będą demontować?

Ciągnik zamawiany nie z placu więc widocznie w fabryce nie zamontują, na tą chwile nie mam do czego używać pneumatyki w razie potrzeby za 10 brutto w każdej chwili mogą mi zamontować. 

5 minut temu, Badwolf napisał(a):

Ile za takie ładowacze chcą?

37netto za mx 

14 minut temu, VaST napisał(a):

Ciągnik zamawiany nie z placu więc widocznie w fabryce nie zamontują, na tą chwile nie mam do czego używać pneumatyki w razie potrzeby za 10 brutto w każdej chwili mogą mi zamontować. 

37netto za mx 

Quicke Q4L 40 netto udźwig 1920kg.

Edytowane przez VaST
  • Like 1
Opublikowano

ja bym brał pneumatykę. Jednak co zamontują w fabryce to zawsze jest lepiej złożone. Ciągnik bez pneumatyki jest potem ciężki do odsprzedaży.

14 godzin temu, VaST napisał(a):

bez zaworów między osiowych bo ładowacz będzie podpięty przed wyjściami elektrohydraulicznymi z możliwością wyłączenia przyciskiem który montują w kabinie i można używać gniazd gdy nie używamy ładowacza. Mx i stoll w taki sposób montują i ponoć w niektórych Polskich markach też ale nie potwierdzona informacja.

Bardzo ciekawy montaż. Ma ktoś takie coś u siebie zrobione? 

Opublikowano
15 godzin temu, VaST napisał(a):

U mnie umowa podpisana na Case Vestrum 100 koła 540/440, amortyzowana os i kabina, bez tuz i pneumatyki , hydraulika 110l, 8x led, panoramiczny dach, 2 pary wyjść elektrohydraulicznych 2x mechaniczne, obciążniki na koła, piton fix, skrzynia activdrive8, wolny spływ, rozbudowany joystick do obsługi ładowacza z możliwością zmiany biegów i kierunku jazdy, bez zaworów między osiowych bo ładowacz będzie podpięty przed wyjściami elektrohydraulicznymi z możliwością wyłączenia przyciskiem który montują w kabinie i można używać gniazd gdy nie używamy ładowacza. Mx i stoll w taki sposób montują i ponoć w niektórych Polskich markach też ale nie potwierdzona informacja. Finalnie 315 netto. Ciągnik zamówiony na luty/marzec. Ma ktoś opinie który ładowacz lepszy z tych wymienionych ? 

Bierz mx są na promocji