Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, lysonzi1 napisał:

Też mam t175 versu i wykrecila mi na hamowni tyle samo co w papierach. Aktualnie ja podkrecilem na 210km żeby dawała radę w bezorkowcu a potencjał w niej jest. Biegi tak jak mówisz w automacie ustawiam sobie profile np talerzowka i wtedy pracuje mi na danym zakrsie w przedziale c1-c5, a profil transport od b1-d5. Jeśli chodzi o zmianę zakresów to jest już lepiej niż w poprzednich wersjach. A jeśli chodzi o awarie skrzyni to jest już poprawiona od 2019 r z tego co kojarzę, ale ważne jest żeby zakresów jednak pod obciążeniem nie zmieniać. Także wszystko co kolega pisze się zgadza 

Czyli ja. Mam chęć na t145 a ona jest podobna do większego modelu więc ludzie sobie chwala

Opublikowano
9 godzin temu, lysonzi1 napisał:

Kto ważył T145 ,,? Ile waży?

.

.

Opublikowano
10 minut temu, king12 napisał:

T145 i mocniejsze to ten sam gabaryt ciągnika różnią się silnikami 6,7vs7,4 litra jak dobrze pamiętam 

Od t 175 jest większa buda

4 godziny temu, marcianjargit napisał:

Czyli ja. Mam chęć na t145 a ona jest podobna do większego modelu więc ludzie sobie chwala

W rodzinie jest 5 ciągników valtra. Od T144 do t254 i nikt nie narzeka. Wiadomo nie jest to vario, trzeba sobie powiedzieć to jasno

Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

Robisz głupie podsmiichujki głupie reakcje na posty , a sam posta nie potrafisz wstawić 

Zasięgu nie miałem pewnie.

A reakcję pewnie adekwatne do pisanych postów. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem.

Opublikowano
2 godziny temu, lysonzi1 napisał:
2 godziny temu, king12 napisał:

T145 i mocniejsze to ten sam gabaryt ciągnika różnią się silnikami 6,7vs7,4 litra jak dobrze pamiętam 

Od t 175 jest większa buda

6 godzin temu, marcianjargit napisał:

W rodzinie jest 5 ciągników valtra. Od T144 do t254 i nikt nie narzeka. Wiadomo nie jest to vario, trzeba sobie powiedzieć to jasno

T145/155 to ten sam gabaryt co t174. Z racji innego silnika może być różnica na wadze, ale nie na wymiarach. 

Moim zdaniem t254/255 to sredni pomysł. Tak jak pisałem, skrzynia już nie wyrabia z taką mocą i silnik jest zdławiony zeby chronic skrzynię. Natomiast t174/175 zrobione na 215KM i te 950Nm to odpowiedni potencjał dla tego ciągnika. 1.2t na przód, 0.5t obciążniki na tylnych kołach i mamy 10t, które jest idealne do takiej mocy. Jak ktoś chce 250KM i więcej to z valtry tylko Q.

Oczywiście, że skrzynia w valtrze t to nie vario, ale trzeba też pamiętać, że vario ma większe straty nic powershift. Ideał to ciągnik na bezstopniowce z zapasem mocy, żeby zrekompensować te małe straty na tym rodzaju skrzyni. 

Opublikowano

ja jestem ciekaw ceny nh t5.110dc lub case vestrum 100.

Ktoś coś wie? Na razie z czystej ciekawości, bo zaczyna mi chodzić nowy traktor po głowie (uprawa głównie łąki 40-50ha)

Opublikowano
5 godzin temu, mkowals1 napisał:

ja jestem ciekaw ceny nh t5.110dc lub case vestrum 100.

Ktoś coś wie? Na razie z czystej ciekawości, bo zaczyna mi chodzić nowy traktor po głowie (uprawa głównie łąki 40-50ha)

T6145 kupiona za 340netto.

Opublikowano
9 godzin temu, semos napisał:

farmall A100 cena od 189 netto vestrum 120 cena od 299 netto luxxum 120 cena od 269 netto puma 150 cena od 399 netto puma 185 cena od 479 netto

Ciekawe czy jeszcze potanieją, czy nie ma na co liczyć. Dzięki za odp. Już coś wiem

Opublikowano
Dnia 28.08.2024 o 06:44, Michalmeer napisał:

To był nowy czy wyprzedaż rocznika ? cena całkiem spoko , 4 cylindrowy?

Rocznik 22, cylindrów 4.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, 1902 napisał:

Rocznik 22, cylindrów 4.

Jak im zostaną te roczniki 22 i będa je w 2025 roku dalej sprzedawać to już są cyrki😆

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano
22 godziny temu, Badwolf napisał:

Jak im zostaną te roczniki 22 i będa je w 2025 roku dalej sprzedawać to już są cyrki😆

a będą sprzedawać. Składy są całe zastawione ciągnikami z tamtego okresu, zwłaszcza takiej wielkości. Skończyły się dofinansowania to skończyło się przeinwestowywanie gospodarstw. Dużo lepiej już idą ciągniki większe