Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tamtym tygodniu za Maxxuma 125 z skrzynią 17/16, amortyzacją ośki, amortyzacją kabiny, tuzem, pompą bodajże 120l ( o ile dobrze pamiętam) pneumatyka, podnośnik coś ok 7.8t. powiedzieli coś około- 380..  A za tego z Multicontrollerem, ActivDrive8  i  tym wyświetlaczem AFS- 440 netto🙄 Trochę chyba za bardzo poszaleli i jednak chyba wole MF 5s 🤭

Opublikowano
11 minut temu, Pablo9812 napisał:

W tamtym tygodniu za Maxxuma 125 z skrzynią 17/16, amortyzacją ośki, amortyzacją kabiny, tuzem, pompą bodajże 120l ( o ile dobrze pamiętam) pneumatyka, podnośnik coś ok 7.8t. powiedzieli coś około- 380..  A za tego z Multicontrollerem, ActivDrive8  i  tym wyświetlaczem AFS- 440 netto🙄 Trochę chyba za bardzo poszaleli i jednak chyba wole MF 5s 🤭

Przecież to innej klasy ciągniki l. MF zabawka przy tym case

Opublikowano
2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Przecież to innej klasy ciągniki l. MF zabawka przy tym case

Kurde nie taka też zabawka bo według broszury różnica wagi ok 600kg na korzyść Case'a,  rozstaw osi natomiast różnica 13cm myślę,że to odgrywa dużą rolę,bo jednak stabilność dużo większa.

Opublikowano
3 godziny temu, Piotrek5060YouYube napisał:

@Pablo9812 Wg broszury może i tak, ale moja T6 DC waży prawie 8200 z ładowaczem fabrycznym bez żadnych obciążników, a to już ogromna różnica względem katalogu. 

O kurcze, to naprawdę nie ma co porównywać.. kawał ciężkiego konia. Niechby nawet bez ładowacza ważył 7t to i tak już przeskok i stabilność bez porównania.. A jak się sprawdza T6? Jaki model?

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to z tych nowych strach cokolwiek brać sypią się jak choinki po świętach   . Nawet i Fendt np u tego ursusa z YT 311 Vario . Masakra jakaś . Sam nie wiem co lepiej wziąć Fendt czy jd r . Znajomy ma nową  r i też sporo ciekawego się dzieje w mojej starszej jest w ,, miarę'' ok  . Może jd z tym lepszy że więcej mechaników na lewo dostępnych jest tzn serwisantów .

Edytowane przez alfa
Opublikowano

Niestety, ale to prawda i tym też się trzeba kierować przy zakupie. Dlatego tez w moim przypadku padło na jd tylko uzywke, ale może nastepny będzie nowy.

Znajomy kupił 3 nowe fendty i ogólnie to super mu chodzą

Opublikowano

@vodz dawno brał ? Jakie modele ? Dużo godzin nalatal ? No zalezy właśnie u kogo nie daleko mnie obszarnik claasy Arion i axion wychwala pod niebiosa i kazdy kolejny Claas . Inny dalej ma chyba z 8 Fendt nowych i mówi że nic innego nie kupi jeszcze inny jd . Choc muszę przyznać że jd kupuje dużo takich mniejszych rolników i awarii sporo przy niskich godzinach . A z opiniami ogólnie od ludzi ciężko o opinie bo śmieszy mnie komentarz typu jd valtra Fendt Claas czy co innego za***isty bo już 3 lata i żadnych poważnych usterek nie było ktoś pyta ile godzin a gość że ma 500 lub 700 czy 1000 no k**wa co to byłby za traktor jak on by powazne usterki miał przy 500 godzinach

Opublikowano

No to z tego co się orientuje to pierwszego miał 936, brany był jak agco rozstawalo się z korbankiem. Potem uzywke 820 ta starsza, w nim głównie jakieś przecieki, ale naprawia, nie wymienia na inny. Ze 3 lata temu 942, 2 lata temu 930 oba nowki, w zeszłym roku 724 najnowszej generacji nówke i używany tez 724 a w tym roku (chyba bo juz się pogubiłem) 516 uzywke i jeszcze jedna 724 chce kupić tylko pierw musi jd 6195m sprzedać. Ogólnie to chyba ostatni john mu został bo kiedyś to tylko jd a jak kupił tego 936 tak jd wymienia na fendt. A robi każdym z nich od 800 do 1000 godzin rocznie te które bral nowe-żadnych awarii. Ogólnie to wymienia głównie ze wzgledu na mniejsze zużycie paliwa.

Opublikowano
Dnia 27.05.2024 o 22:40, Piotrek5060YouYube napisał:

T6.160 DC 2021r. Było kilka usterek, ale ogólnie nie narzekam. Dosyć wygodny, i baaardzo oszczędny traktor. Jeszcze co do wagi, to na tabliczce na ładowaczu jest jeśli dobrze pamiętam waga ok. 600kg. 

To kurde rzeczywiście jest przepaść.. Na NH musiałbym spojrzeć na t6.155 żeby miał 125  nominalnej, muszę jechać po wycenę jak to wyjdzie względem Case'a

Opublikowano
Pablo9812 napisał:

Dnia 27.05.2024 o 22:40, Piotrek5060YouYube napisał:

T6.160 DC 2021r. Było kilka usterek, ale ogólnie nie narzekam. Dosyć wygodny, i baaardzo oszczędny traktor. Jeszcze co do wagi, to na tabliczce na ładowaczu jest jeśli dobrze pamiętam waga ok. 600kg. 

To kurde rzeczywiście jest przepaść.. Na NH musiałbym spojrzeć na t6.155 żeby miał 125  nominalnej, muszę jechać po wycenę jak to wyjdzie względem Case'a

w tym tygodniu wycieniali mi NH z 2023r t6 145EC to ma 117KM miękka os. 17 bieg ekonomiczny 3 pary wyjsc hudraulicznych przedni tuz z placu tylko juz nie 348tys netto

Opublikowano
14 godzin temu, wojtal24 napisał:

w tym tygodniu wycieniali mi NH z 2023r t6 145EC to ma 117KM miękka os. 17 bieg ekonomiczny 3 pary wyjsc hudraulicznych przedni tuz z placu tylko juz nie 348tys netto

To ile ci wycenili 

Opublikowano
wojtal24 napisał:

Cena całkiem do przyjęcia , ale steyr 6.145 z placu widziałem ofertę za 370 tys z przednim tuzem