Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiony w lutym tego roku Case maxxum 125 multikontroler z placu rocznik 22. Skrzynia 24 eco Cztery pary elektrozaworów, monitor asf, przygotowanie pod nawigację, miękka oś, przedni tuz, wymienione koła na 380/80r30 i 460/80r42 miszelen.  416 netto. 

Opublikowano

czemu tak wąskie opony?

bezbarwny napisał:

Kupiony w lutym tego roku Case maxxum 125 multikontroler z placu rocznik 22. Skrzynia 24 eco Cztery pary elektrozaworów, monitor asf, przygotowanie pod nawigację, miękka oś, przedni tuz, wymienione koła na 380/80r30 i 460/80r42 miszelen.  416 netto. 

Opublikowano

Czekamy na jakieś promocje w Case , powinny być , za t7 165 s chcieli ode mnie 450 netto w listopadzie a teraz widzę 399 netto oczywiście pewnie podstawa ale w tym 165 s chyba nie można wziąć za dużo doposażenia , ewentualnie tuz,wom i rodzaj opon,ale u mnie miały być mitasy, i bez wom 

Opublikowano
Dnia 12.11.2022 o 00:06, sylwek23111 napisał:

To musi być wina zbyt luźnego pasowania, albo celowo zaprojektowany luz, żeby wymienić całe ramie po kilku tysiącach godzin. Ma ktoś taki luz u siebie w JD?

a może po prostu dużo lata od nowości z maszynami zawieszanymi na wybojach ?  luz ułatwia montaż w fabryce a mniejsza precyzja obróbki czy wzrost tolerancji wymiarowania zmniejsza koszty  

w zetorze też jest spory luz a o dziwo dużo większy po stronie z siłownikiem wspomagającym 

Opublikowano
Dnia 29.05.2023 o 09:28, bezbarwny napisał:

Nie orientujesz się może ile golas wychodził?

17 godzin temu, proximaplus napisał:

Czekamy na jakieś promocje w Case , powinny być , za t7 165 s chcieli ode mnie 450 netto w listopadzie a teraz widzę 399 netto oczywiście pewnie podstawa ale w tym 165 s chyba nie można wziąć za dużo doposażenia , ewentualnie tuz,wom i rodzaj opon,ale u mnie miały być mitasy, i bez wom 

Coś się zaczyna dziać,bo na FB już proponują Farmalla 110c za 199 netto

Opublikowano

Wniosek można jak najbardziej napisać a realizację zostawić w czasie, nawet do 2 lat. Sam chciałbym tak zrobić. Szkoda by nie wykorzystać nic z PROW 2014-2020 bo potem to już nie będzie na takie inwestycje

• Like 1
Opublikowano

Będę się rozglądał za ciągnikiem o mocy około 100-110km właśnie na ten prow, Jako, że jestem kompletnie zielony w temacie mógłby ktoś polecić cos w miarę korzystnie teraz wychodzi? Miałby pracować jako główny koń na małym gospodarstwie 35ha

Opublikowano

35 ha to nie jest aż tak całkiem mało roboty jeśli produkujesz intensywnie, chyba ze eko. (nie porównując do obszarników) a dzisiejsze 100 KM to słabiaki na pomocnika. pomyśl nad małym 6 cyl. skoro na prow bierzesz. Ja dostałem 130 KM na 24 ha więc u Ciebie pewnie ponad 150 KM przejdzie na bank i nie pożałujesz w przyszłości do orki i agregatu czy wyciągnięcia pezyczepy z pola ;)

• Like 2
Opublikowano

Z tego co się trochę orientuje to first Claas Arion 430 - 311 netto i Arion 630 446 netto , new Holland t7 165s -399 netto na razie takie promocje.

430 to 4 cylindry, a 630 to 6 cylindrów no i już skrzynia 24x24 

Jak najbardziej na ten prow można złożyć i przesunąć w czasie aby tylko wyrobić się z rozliczeniem do końca terminu, bo od nowego prow ciągnika już sie nie dostanie, chyba że może coś zmienią 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A jaki ciągnik do 70 ha na Prow? 150-180 km wystarczy. Tez będę brać coś na Prow bo nic do tej pory nie brałem. 

Myślałem właśnie nad T7 165s ale inne marki też wchodzą w grę. 

Edytowane przez Damian_B
Opublikowano

Hmm a wycene kuboty M6-122 itp. robil ktoś ostatnio? i jak wypada jeśli chodzi o jakość bo opinie na ich temat są mocno podzielone i zazwyczaj skrajne 😁