Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@alfa to co teraz wyjeżdża to na pewno po części modernizacja ostatnia i pokłosie zamówień z okolic żniw kiedy ceny wszystkiego były spoko i wtedy też na jesień było tu pełno ofert na forum pod te obecne odbiory ciągników.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, proximaplus napisał:

Mi by się przydał jeszcze jakiś 130 koni z John deera albo z Valtry N ale jaki to jest kosmos cenowy nie wspominając jeszcze o oprocentowaniu kredytów 🤭🤭🤭

Akurat na valtre jest dogodne finansowanie .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tracker napisał:

Można coś sensownego nowego kupić ponad 90 km, w cenie do 250 tysi brutto poza Belarusem i Farmtrakiem?

Mi się wydaje, że Farmtrac to sensowny traktor. Chyba że zaczną/zaczęli jakieś dziwne silniki wsadzać. 

I w tej cenie, to pewnie jeszcze Proxima.

Edytowane przez bobcat2250
Opublikowano

Ceny kosmos

https://www.otomoto.pl/oferta/new-holland-t5-90s-ciagnik-new-holland-t5-90s-ID6Fsf74.html prawie 280 tysi chyba brutto:) następca starej serii TD5 składane w Turcji,

https://www.otomoto.pl/oferta/new-holland-t5-110dc-ciagnik-rolniczy-new-holland-t5-110dc-ID6Fsfdm.html prawie 320 tysi też chyba brutto:) to następca T5 Utylity

Farmtrac myślałem nad takim 9120 DTN, ale mam daleko do dilerów ... i cena też odstrasza.

Opublikowano
22 godziny temu, spwrp napisał:

@odrionw zetorze podajesz chyba kwotę brutto??? a w claas-ie masz podaną kwotę netto...

Tu masz film. Okazuje się że zetor 400k netto i to w końcowce 2022. 

Opublikowano
Dnia 19.04.2023 o 08:45, tracker napisał:

Można coś sensownego nowego kupić ponad 90 km, w cenie do 250 tysi brutto poza Belarusem i Farmtrakiem?

Może Basak 2090, 90km most, skrzynia Carraro, silnik Perkins 4.4l bez DPF, adblue cena koło 230tys brutto. Ciekawa oferta moim zdaniem, minus jest taki że nie można brać na dofinansowanie. Może zna ktoś kogoś kto taki ciągnik użytkuje?

Opublikowano
Dnia 19.04.2023 o 08:45, tracker napisał:

Deutz fahra  5D KEYLINE się wyrobi w cenie. 

Problemem będą jego gabaryty. Silnik 2,9 102km i 3,3t wagi.

• Confused 1