Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, bercik9894 napisał:

Na początek zawsze dają dużo , a później zacznie spadać bo ludzie i tak muszą sprzedać .

WZU 800 netto 

Uważasz że 800 to dużo 🤔

Opublikowano
9 godzin temu, bercik9894 napisał:

Na początek zawsze dają dużo , a później zacznie spadać bo ludzie i tak muszą sprzedać .

WZU 800 netto 

Rok temu zaczynali od 550 u nas a skończyli na 650 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja w zeszłym roku sprzedawałem po 700 netto za 30%

To na spokojnie nikt nie wmówi mi że za 850 nie opłaci się kupić, wysuszyć sprzedać za  1500 suchej i, że koszt suszenia wzrósł dramatycznie. propan butan w tej samej cenie może kilka gr więcej, prąd dopiero od 23 w górę.

Opublikowano
1 minutę temu, Murphys napisał:

To na spokojnie nikt nie wmówi mi że za 850 nie opłaci się kupić, wysuszyć sprzedać za  1500 suchej i, że koszt suszenia wzrósł dramatycznie. propan butan w tej samej cenie może kilka gr więcej, prąd dopiero od 23 w górę.

Jaką masz suszarnię? Ile ton w stanie przerobić na dobę?

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Jaką masz suszarnię? Ile ton w stanie przerobić na dobę?

Ja susze swoją usługowo cześć a część na mokro sprzedaje tylko w  tym roku pszenica dobrze posypała i więcej na mokro trzeba oddać

Opublikowano
witejus napisał:

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Uważasz że 800 to dużo 🤔

To jest rozbój w biały dzień , proponować połowę ceny suchej

Chyba zapomniałeś ale już nie pamiętam w którym to było roku jak za mokrą było U mnie po 350 przy plonie maks 8 ton.

Opublikowano

A co to ma do mojej opinii?piszę że proponowanie połowę seny suchej za mokrą to złodziejstwo i rozbój a ty mi tu jakieś historie z przed kilkunastu laty wyciągasz i jeszcze nie pamiętasz co i kiedy.

Opublikowano
dawcio2218 napisał:

witejus napisał:

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Uważasz że 800 to dużo 🤔

To jest rozbój w biały dzień , proponować połowę ceny suchej

Chyba zapomniałeś ale już nie pamiętam w którym to było roku jak za mokrą było U mnie po 350 przy plonie maks 8 ton.

to był 2019 r

Opublikowano
10 godzin temu, bercik9894 napisał:

WZU 800 netto 

Kto po tyle płaci , a czy ktoś wogule kosi przecież jeszcze zielona .

2 godziny temu, 6465 napisał:

Uważasz że 800 to dużo 🤔

Jak ma te tereny to za dużo , raz że kukurydza nie gorsza jak rok temu to jeszcze areał większy o połowę niż rok temu.

• Haha 2
Opublikowano
40 minut temu, robert1226 napisał:

Kto po tyle płaci , a czy ktoś wogule kosi przecież jeszcze zielona .

Jak ma te tereny to za dużo , raz że kukurydza nie gorsza jak rok temu to jeszcze areał większy o połowę niż rok temu.

Ja liczę koszta ponoszone na uprawę. A jak by cała Polska była obsiana to miała by być za darmo?

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, Murphys napisał:

W jakiej części Polski jest tak fajnie ze nie ma podwyżki prądu. Enea 4 x podwyżki w tym roku.

Opublikowano
14 godzin temu, bercik9894 napisał:

WZU 800 netto 

Ja też WZU kto daję taką cenę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v