Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego chwalisz się cena, wręcz aż bije pycha od Ciebie ze jesteś lepszy od innych, niczym się nie różnisz od jakiegoś podrzędnego skupiku pod względem Twojego ostatniego posta.

Znam rynek lepiej, niż Ten Twój jeden młyn którego zreszta mam w nosie. 
Takie wpisy zreszta psują rynek rolnikom, bo zamiast realnie sprzedawać w cenie najwyższej jaka maja lokalnie czytają takie brednie i myślą ze podrożeje u nich do takich samych poziomów. Każda paszarnia zyga towarem i nie kupuje, a Ty sugerujesz co innego. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

dziś telefonizacja z agroloku cena 1000zł netto okolice Rzeszowa, jakie macie obecnie na południowym wschodzie oferty ? trzeba było z pola mokra po 850 pogonić xD 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jakie 850, 1000 za mokrą tu niektórym mało było, suszarnie się na nich chciały dorobić xD 

wiesz co roku suszymy, gaz kupiony był to i w tym roku suszyliśmy, może w wlk tyle za mokra płacili u nas nie 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano (edytowane)

Ja też suszyłem, u nas też cen 1000zł nie było, tylko jakoś ci co krzyczeli, że 900zł za mokrą to za mało jakoś teraz cicho siedzą ... Sam miałem coś kupić mokrej, żeby silos dopełnić, ale 800-900 za tonę mokrej to wg mnie było za dużo i dobrze, że nie kupiłem.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Rok temu sprzedawałem cześć w styczniu to na matifie był coś około 230 euro to dostaliśmy 1000 netto, dziś przy cenie 280 euro na matifie dostajemy tyle samo, 

Opublikowano (edytowane)

Okolice Rzeszowa, import z UPAdliny ... u mnie w centralnej Polsce po 1100-1200 netto można spokojnie sprzedać, im niższe DON tym cena lepsza.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Okolice Rzeszowa, import z UPAdliny ... u mnie w centralnej Polsce po 1100-1200 netto można spokojnie sprzedać, im niższe DON tym cena lepsza.

Daj jakieś namiary , ja też centrum i u mnie  okolicy po 1100 brutto tylko dają

Opublikowano
8 godzin temu, DamianRolnikSkup napisał:

Kolego chwalisz się cena, wręcz aż bije pycha od Ciebie ze jesteś lepszy od innych, niczym się nie różnisz od jakiegoś podrzędnego skupiku pod względem Twojego ostatniego posta.

Znam rynek lepiej, niż Ten Twój jeden młyn którego zreszta mam w nosie. 
Takie wpisy zreszta psują rynek rolnikom, bo zamiast realnie sprzedawać w cenie najwyższej jaka maja lokalnie czytają takie brednie i myślą ze podrożeje u nich do takich samych poziomów. Każda paszarnia zyga towarem i nie kupuje, a Ty sugerujesz co innego. 

Nie wątpię że rynek paszowej znasz lepiej ode mnie bo byle gówno każdy opcha  .To jak orżnąć sprzedającego też na pewno nie jest ci obce  a zaniżanie cen leży w twoim interesie bo załadujesz przewieziesz kilkanaście kilometrów i opierając się na znanym układzie z jakąś paszarnią opychasz z 200złotową górką na tonie .Nawet bym się nie zdziwił gdybyś zwroty jak nie przechodzi robił do gospodarstw -trudno na tym zarabiasz lub żerujesz zależy od marży lub naiwności sprzedającego (dziś odmówiłem podpisania umowy po 1250 bo wiem ile mogę dostać .A na świecie w wielu miejscach jest susza ,Brazylia opóźnione siewy włochy i francja już wyschły za Ukrainę wzięła się weterynaria i koniec ze chłamem .Jeszcze trochę i będą wzrosty nawet na paszowej do tego może premia za przechowanie .A ciebie widać boli że można sprzedać bezpośrednio za godną cenę a nie nabijać pośrednikowi kieszeń .Kup dolicz transport do tego z 5 % marży i ok to rozumiem ale u nas jak nie ma 20% zysku to nikt nie rusza palcem -TAKA to PRAWDA .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, DamianRolnikSkup napisał:

Na dziś 1050 netto

Ladnie siadło jednak warto bylo sie w blocie pomazac 🙃

1 godzinę temu, v11 napisał:

Nie wątpię że rynek paszowej znasz lepiej ode mnie bo byle gówno każdy opcha  .To jak orżnąć sprzedającego też na pewno nie jest ci obce  a zaniżanie cen leży w twoim interesie bo załadujesz przewieziesz kilkanaście kilometrów i opierając się na znanym układzie z jakąś paszarnią opychasz z 200złotową górką na tonie .Nawet bym się nie zdziwił gdybyś zwroty jak nie przechodzi robił do gospodarstw -trudno na tym zarabiasz lub żerujesz zależy od marży lub naiwności sprzedającego (dziś odmówiłem podpisania umowy po 1250 bo wiem ile mogę dostać .A na świecie w wielu miejscach jest susza ,Brazylia opóźnione siewy włochy i francja już wyschły za Ukrainę wzięła się weterynaria i koniec ze chłamem .Jeszcze trochę i będą wzrosty nawet na paszowej do tego może premia za przechowanie .A ciebie widać boli że można sprzedać bezpośrednio za godną cenę a nie nabijać pośrednikowi kieszeń .Kup dolicz transport do tego z 5 % marży i ok to rozumiem ale u nas jak nie ma 20% zysku to nikt nie rusza palcem -TAKA to PRAWDA .

Moglem na miejscu tydzien temu do mieszalni sprzedac qq po 1050 a Damian zabral po 1130 . Nie pier**l glupot a jak Cie tak boli cudzy zysk to bierz sie za handel i spijaj tą śmietanke.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Handel zbożem to nie handel nawozami którymi handlowałeś

Opublikowano
4 godziny temu, Jurek87 napisał:

Ladnie siadło jednak warto bylo sie w blocie pomazac 🙃

Moglem na miejscu tydzien temu do mieszalni sprzedac qq po 1050 a Damian zabral po 1130 . Nie pier**l glupot a jak Cie tak boli cudzy zysk to bierz sie za handel i spijaj tą śmietanke.

To super 

3 godziny temu, PAN88 napisał:

Handel zbożem to nie handel nawozami którymi handlowałeś

Racja przy handlu zbożem tak jak i żywcem trzeba być bezwzględnym i dlatego nigdy tego nie robiłem 

Opublikowano
12 godzin temu, v11 napisał:

To super 

Racja przy handlu zbożem tak jak i żywcem trzeba być bezwzględnym i dlatego nigdy tego nie robiłem 

Nawóz bardziej bezwzględny pokazał tamten rok

Opublikowano

Nawóz ma swoją niezmienną jakość i wagę a pry zbożach raz za mało glutenu raz za niska liczba opadania a to DON sto powodów do orżnięcia więc nie chwalcie wielce handlarzy bo jesteście (jesteśmy ruchani na okrągło )- czym różni się pierwsza i druga klasa tuczników ? jednym kilogramem niekiedy ? a nie raz ten niby za ciężki na 1 kl ma lepsze i chudsze mięso niż typowa jedynka .A pszenica 12,5 do 12,4 glutenu co jedno pasza a drugie konsumpcja ?( ani norm świń ani pszenicy dokładnie nie znam bo mam na to wywalone ale coś takiego jest .I pytanie czy nie można potrącić ułamka procenta za brak "jakości -nie up***dolić od razu 200 zł a znajomkom dopisywać i się dzielić .CO NIE JEST TAK NIE MA ZŁODZIEJSTWA NA KAŻDYM KROKU ? Więc po co te durne opowieści o zysku ze współpracy z pośrednikiem bo pośrednik ma więcej niż producent 

Opublikowano

Byłbyś nienormalny gdybyś jako pośrednik przyznał mi rację -Jak jednak jeszcze płacisz co kolwiek to jest ok .Może wiejskie głupki nie znają reali cen lub tak im wygodnie to ich problem ale w skupie trochę uczciwości jest potrzebne .i starczy w tym temacie .Przez lata poznawałem na jakich zasadach to  sk***ysyństwo w Polsce  się rozwija  więc trzeba by conajmniej tyle samo lat mnie przekonywać że to się opiera na uczciwości. 

Opublikowano

Wiesz takie banialuki to możesz dzieciom opowiadać jak Ty znasz się na wszystkim, a białka w pszenicy od glutenu nie rozróżniasz Nie wiem co ześ spierniczyl czy to w uprawie czy w transakcji ze ktoś Ci 200 zl potrącił 

za 0.1 białka każdy normalny skupujący potrąci 5 zl/t a nie 200, bajasz bo sprzedaje 2000t zboża na miesiąc i nie mam takich problemów jak Ty przy jednym aucie 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v